Makgadikgadi beste reistijd

Het weer in Makgadikgadi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Makgadikgadi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Makgadikgadi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Makgadikgadi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Makgadikgadi:


 

 

De beste reistijd voor Makgadikgadi is mei t/m september. Pula is niet alleen de Botswaanse munteenheid, maar ook het lokale woord voor regen. Het beste is om die plotselinge en heftige stortbuien gewoon te vermijden en dat betekent dus reizen tijdens de Botswaanse winter. Van april tot oktober heb je de beste combinatie van koelere dagen en warmere nachten. Dit is overigens ook de drukste periode, omdat de Zuid-Afrikaanse vakanties in dezelfde maanden vallen.

 

Reisadvies
Voor Makgadikgadi geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Dag van de Martelaren, 1 juli Seretse Khama Dag, 30 september Onafhankelijkheidsdag, 26 december Dag van de Goede Will.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Makgadikgadi

Beste foto's & tips van Makgadikgadi

'431031' door Jan10e '431031' door Jan10e

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Openbaar vervoer

Jan10e

Gewoon grappig. Kan natuurlijk nu een hele uitleg geven over het openbaar vervoer in Botswana. Heb er echter geen ervaring mee behalve dat ik regelmatig heb gezien dat we vervaarlijk werden ingehaald terwijl ze over de potholes vlogen die wij angstvallig trachten te omzeilen. Behalve ezels maken ook koeien en geiten gebruik van de bushaltes... Het traject Palapye... Serowe.... Rakops... Maun... ideaal om een goed beeld te krijgen van het Botswana buiten de gameparks.

'406272' door Roelvandersman '406272' door Roelvandersman

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Stokstaartjes

Roelvandersman

op tour door de zoutpannen, zijn we even gestopt om deze toffe beestjes te bekijken. Het was een familie van 12 waarvan 2 zich maar heel minimaal lieten zien. Vaak staan deze stokstaartjes recht overeind om de omgeving te controleren op gevaar. Deze waren alleen een beetje verlegen.

'494302' door Guidowater '494302' door Guidowater

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Stokstaartjes tour

Guidowater

Via internetvond ik een mogelijkheid om stokstaartjes in het wild te bezoeken. Vanuit Gweta lodge in Botswana werden tours naar deze beestjes georganiseerd. In de lodge werd prima rekening gehouden met een goedkopere prijs naarmate meer mensen mee gingen. Om 14.00 vertrokken we in een jeep en reden eerst langs een grote baobab boom. Vervolgens door allemaal authentieke dorpjes naar de stokstaartjes kolonie. Het was wel even zoeken omdat de beestjes zich continu verplaatsen en er meerdere ingangen van hun gangen stelsel zijn (en meerdere stelsels). Uiteindelijk was dit de eerste foto die ik maakte toen ik de jeep uit stapte. Ontzettend nieuwsgierig bleven ze naar ons kijken totdat ze zichzelf gerust gesteld hadden. Vanaf dat moment gingen ze door met hun dagelijkse gang van zaken. We konden tot op minder dan een meter van de diertjes af komen en konden zeker een half uur genieten. De hele groep verplaatste zich nog naar een ander hol waardoor we weer een stukje moesten rijden maar ook daar kregen we hetzelfde ritueel. Als toetje bij de tour kregen we een sundowner op de Magadikgadi zout vlakte. De gids verzoen ook leuke spelletjes die we op de eindeloos lege vlakte konden doen en we maakten de gekste foto's! Kortom een tour die absoluut de moeite waard is!

Laat kaart zien