Kasane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wegwerkzaamheden A33 Kasane - Nata; 'putholes' en vertraging

Kasane,
Botswana


De afgelopen 3 weken hebben we door Namibië & Botswana gereisd. De gemiddelde kwaliteit van de [b]wegen in Botswana[/b] was beter dan die in Namibië. Dit gold echter niet voor het [b][u]traject A33 Kasane - Nata [/u][/b]in beide richtingen. Dit betrof een 'asfalt' weg waarin [u]gaten (putholes)[/u] zaten van soms een halve meter diep en niet altijd van tevoren zichtbaar: wel wanneer deze waren 'opgevuld' met zand/grind maar af en toe hadden deze de kleur van het wegdek. Een hoop slingeren dus, af en toe schrikken wanneer je toch door een gat stuitert en frustratie om te zien dat deels al met de [u]onderhoudswerkzaamheden[/u] zijn begonnen en ernaast mooi zwart asfalt ligt. Sommige idioten besluiten op dit stuk ook nog eens in te halen wat echt onverantwoord is.

De dag dat wij er reden was op zondag 23 oktober en dat is dan ook de tip die ik hier wil meegeven. [i][b]Wanneer je de keuze hebt, rijdt dit stuk dan ook op een zondag.[/b][/i] Er wordt dan niet gewerkt aan dit 135 [i]km[/i] lange traject. Ook het vrachtverkeer is dan beduidend minder.

Omdat wij een grote 4x4 auto tot onze beschikking hadden met grote banden konden we nog redelijk tempo maken. De gevolgen voor de schokbrekers, uitlaat, bumper of bodemplaat met een gewone auto bij het treffen van een niet opgemerkt gat zal minder prettig zijn.

Uiteindelijk deden wij over het volledige stuk van Kasane (Kudu Lodge) naar Gweta (Planet Baobap) van 400 km 5 uur incl tanken. Ik schat dat je op een doordeweekse dag er 8 a 10 uur over kunt doen. Dus: plan voor de zondag voor dit traject!