Gaborone

Gaborone is de hoofdstad van Gaborone en tevens hoofdplaats van het district South-East. De stad ligt op 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens. De binnenstad van Gaborone doet vrij modern aan, terwijl je even daarbuiten ook weer de arme sloppenwijken tegenkomt.

Informatie over Gaborone

Beste foto's & tips van Gaborone

'223663' door Marjan '223663' door Marjan

BotswanaGaborone

BotswanaGaborone

Geparelde Dwerguil

Marjan

De Geparelde Dwerguil (Glaucidium perlatum) is een uil die broedt in afrika ten zuiden van de Sahara. Deze uil is één van de meest geziene uilen in afrika met name op savannes en open bosterreinen. Hij is niet zo klein als de Afrikaanse Dwergooruil die ik eerder uploadde, maar toch is hij nog amar zo’n 19cm groot en heeft hij een voor deze uilen kenmerkende lange staart. De engelse naam Pearl-spotted Owlet heeft hij te danken aan twee kenmerkende oogvlekken op zijn achterhoofd. Mannetjes en vrouwtjes zijn identiek aan elkaar, maar jongen zijn valer en hebben een kortere staart. Het is een uil die overdag jaagt op kleine prooidieren. Deze foto maakte ik toen we via Tuli Block National Park reden richting Zuid-Afrika.

'208981' door martijnenjessika '208981' door martijnenjessika

BotswanaGaborone

BotswanaGaborone

Slaap lekker....

martijnenjessika

Door heftig onweer en stortregen kon onze gamedrive in Mokolodi NP helaas niet doorgaan. Teleurgesteld zaten we ons in het restaurant te vervelen, toen twee mannen ons vroegen of we meegingen op een night drive. Onze verregende middag werd helemaal goedgemaakt toen we deze slapende jonge kippen in een boom zagen. De gids noemde ze Franklins.

'267103' door Marjan '267103' door Marjan

BotswanaGaborone

BotswanaGaborone

Geparelde Dwergooruil

Marjan

De Geparelde Dwerguil (Glaucidium perlatum) is een uil die broedt in afrika ten zuiden van de Sahara. Deze uil is één van de meest geziene uilen in afrika met name op savannes en open bosterreinen. Hij is niet zo klein als de Afrikaanse Dwergooruil die ik eerder uploadde, maar toch is hij nog amar zo’n 19cm groot en heeft hij een voor deze uilen kenmerkende lange staart. De engelse naam Pearl-spotted Owlet heeft hij te danken aan twee kenmerkende oogvlekken op zijn achterhoofd. Mannetjes en vrouwtjes zijn identiek aan elkaar, maar jongen zijn valer en hebben een kortere staart. Het is een uil die overdag jaagt op kleine prooidieren. Deze foto maakte ik toen we via Tuli Block National Park reden richting Zuid-Afrika.

Laat kaart zien