Chobe NP foto's & tips

'323036' door pensionado '323036' door pensionado

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Eerste kill

pensionado

In Chobe NP zag ik voor de allereerste maal hoe een leeuwin zich plotseling met volle kracht op een volwassen wrattenzwijn stortte en het dier zijn keel dicht beet. De bedoeling is dat de prooi stikt. Ik heb altijd gedacht dat de dood heel snel zou volgen, maar het was echt pijnlijk om te zien hoe het dier pas na 7 minuten niet meer met de achterpoten spartelde. Zie ook mijn tip van vandaag voor een betaalbare excursie naar het prachtige Chobe NP vanuit Livingstone.

'210285' door Marjan '210285' door Marjan

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Samen eten

Marjan

Duizenden vogels, tientallen olifanten, honderden nijlpaarden, tientallen krokodillen, honderden buffels, honderden lechwes etcetera vind je langs de oevers van de Chobe-rivier. Ik heb bijna nog nooit zo'n gave wildlife-moment gekend als toen we hier in een bootje dobberden! Aan jullie de eer om de vogels op naam te brengen. Jullie hebben nu zoveel les gehad;-)))

'229662' door albertensandra '229662' door albertensandra

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Maffe giraffe

albertensandra

Locatie; Chobe NP, Botswana. Ja, het is dezelfde giraffe als mijn kerstkaart maar nu met een nog maffere pose. Gelukkig waren de jonge griraffes niet schuw en goed benaderbaar voor een paar mooie close-ups.

'243246' door Annemieke50 '243246' door Annemieke50

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Honger!!

Annemieke50

Deze kleine schreeuwende vogel is een Lilac Breasted Roller. In het Nederlands is het de Vorkstaartscharrelaar of Afrikaanse scharrelaar. Ze leven hoofdzakelijk alleen of als koppeltje boven in een boom, zodat ze goed de insecten en ander eten kunnen spotten. Ze maken hun nest vaak in een al bestaand gat in een boom, leggen 2-4 eieren en beschermen samen het nest, waar ze vaak heel agressief door worden naar andere vogels toe. Mannetje en vrouwtje hebben allebei de schitterende kleuren, er is dus geen verschil! Zo hoort het ook, vaak is het mannetje mooier dan het vrouwtje, maar bij dit vogeltje dus niet!!

'456985' door neretslok '456985' door neretslok

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Drinken

neretslok

Het allerlekkerste voor de olifant is toch wel de drinkplaats, vermoed ik. Deze kolos deed zich er dan ook te goed. Deze olifant heeft een wondje of plekje aan het linker achterbeen, opvallend.... In 2010 hebben wij een rondreis door vier landen in Zuidelijk-Afrika gemaakt. Wij hebben deze reis geboekt in Kaapstad. De route die wij hebben gevolgd bevat, behalve enkele culturele en landschappelijke hoogtepunten (Himba’s, Sossusvlie, Victoria Falls), vooral veel wildparken. In ruim 3 weken hebben wij 7000 km afgelegd, wat veel lijkt, maar toch meevalt. Wij hebben niet het idee dat we niet overal lang genoeg konden blijven. Integendeel., we hebben veel wild gezien en dit uitgebreid kunnen bekijken. De reis werd gemaakt met een internationale groep in een omgebouwde safaritruck, van waaruit we uitstekend zicht hadden. Uiteraard werden in de wildparken jeeps gebruikt. De route deed o.a. de wildparken Kgalagadi Transfrontier Park (Noordelijke Kaapprovincie, Botswana), Etosha (Namibie), Caprivistrook (Namibie), Mosi Oa Tunya NP (Zambia), Chobe en Makgadikgadi Pans (Botswana) en een privé park in Limpopo aan. Genoeg wildlife gezien! De accomodaties waren bijna zonder uitzondering uitstekend.

'457823' door CBurgstad '457823' door CBurgstad

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Nijlvaraan

CBurgstad

Tijdens een verblijf in Chobe National Park maken we een boottocht over de Choberivier. Gedurende drie uur varen we langzaam van oever naar oever en je raakt niet uitgekeken: olifanten die de rivier oversteken, tientallen nijlpaarden die liggen te brullen in het water, krokodillen die van de oever snel het water in schieten enz. enz. Deze Nijlvaraan had zich wat verdekt opgesteld achter een graspol, maar was gelukkig nog net zichtbaar.

'223224' door albertensandra '223224' door albertensandra

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Sannies sunset

albertensandra

Lokatie, Chobe NP, Botswana. Op de terugreis van een geweldige boottochtje in het Chobe NP hadden we als afsluiter nog een mooie sunset die dankbaar door Sandra werd vereeuwigd.

'268226' door Marjan '268226' door Marjan

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Hi!

Marjan

Helemaal in het noorden van Botswana kwamen de kids weer vanuit het niets als je met de auto ergens stopte! Elke keer verbaas ik me daar weer over. Je ziet ze niet, maar toch staan ze binnen een minuut bij je auto. Na een ballon gingen ze er weer vandoor, maar deze knaap, die ik al eerder plaatste, zwaaide nog even naar ons. Eens een bewerking geprobeerd;-))

'456780' door adelheid '456780' door adelheid

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Jonge olifant

adelheid

Chobe NP vond ik een van de allermooiste ervaringen van onze reis door zuidelijk Afrika. We wilden heel graag olifanten zien, en in Chobe kom je dan goed aan je trekken. Deze olifant was net voor ons overgestoken en begon wat te trekken aan het struikgewas.

'455320' door chateau '455320' door chateau

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zuidelijke karmijnrod

chateau

Hoog boven in de boom boven onze kampeerplaats in het Ihaha-camp waren twee karmijnrode bijeneters insekten aan het vangen. Prachtig schouwspel waarvan we een hele tijd hebben genoten. Zodra ze een insekt zien vliegen gaan ze eropaf en zijn in een mum van tijd, met insekt, terug op precies hetzelfde takje in afwachting van een volgend insekt.

'209666' door Marjan '209666' door Marjan

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Beiden een kant op

Marjan

De olifant naar rechts en de reigersoort (waarschijnlijk Koereiger) naar links. Prachtig eldorado aan de Chobe rivier. Fijne avond iedereen!! Foto spreekt verder voor zich: GO BOTSWANA!!

'421674' door konne000 '421674' door konne000

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Tockus monteiri

konne000

In de zuidelijke Afrikaanse landen komen vele soorten toks of Hornbill's voor. Dit is de Monteiro's Hornbill ( MonteiroseNeushoringvoël in het Afrikaans), 56 cm. groot en is wit gestippeld op de oppervleugel. Zijn wel boefjes!

'226551' door albertensandra '226551' door albertensandra

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Drinkrietje

albertensandra

Lokatie; Chobe NP, Botswana. Tja, Chobe staat nou eenmaal bekend om z’n enorme hoeveelheid olifanten. Ik had ook liever een drinkende leeuw ofzo gefotografeerd maar ja, die heb ik er niet gezien, wel een heleboel olifanten trouwens. En de volgende dag ook weer olifanten. En dit heb ik de 3e dag gefotografeerd ;-))

'302210' door nita92 '302210' door nita92

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Leeuw met zijn prooi

nita92

Botswana Chobe NP. Leeuwen hebben een kill gedaan in het Chobe park. Een buffeljong. Een geweldig tafereel om mee te maken tijdens onze safari. Eerst de oudjes, hierna mogen de welpen genieten van hun ontbijt.

'457453' door WKerkhof '457453' door WKerkhof

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Eenzame kraanvogel

WKerkhof

We zitten tot laat in de middag in Chobe NP. De zon zakt, ik wil hier een foto van maken, maar behalve een mooie zon heb ik niet echt een mooie boom ouzo om op de voorgrond te zetten. Toch maar een foto maken denk ik, en net op dat moment, vliegt er een kraanvogel, zo mijn beeld in!

'251812' door Marjan '251812' door Marjan

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Het was zo mooi daar

Marjan

Ik kan het toch niet laten om nog een resultaat te laten zien van onze boottocht en dat met name het moment dat de vele olifanten kwamen grazen en badderen bij een ondergaande zon. Als jullie ze zat zijn dan hoor ik het wel;-))

'321323' door pensionado '321323' door pensionado

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Vacht

pensionado

Twee leeuwinnen lessen hun dorst in een poeltje bij de Chobe rivier. Zo van heel dichtbij zie je goed de structuur van hun dichte vacht. De voorpoten zijn enorm krachtig en zwaar. Hiermee slaan ze hun prooi op de grond en omstrengelen deze.

'457575' door WKerkhof '457575' door WKerkhof

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Vissers plaats

WKerkhof

Deze bonte ijsvogel (pied kingfisher) had hier zijn plekje wel gevonden. Vanaf deze steen kon hij goed overzien wanneer er een visje langs kwam zwemmen…

'268310' door albertensandra '268310' door albertensandra

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

GAAP 5

albertensandra

Lokatie, Chobe NP, Botswana Het was eigenlijk de bedoeling om deze foto afgelopen vrijdag te plaatsen maar een weekendje weg gooide roet in het eten dus dan maar nu. Of hij hier nou echt gaapte weet ik niet maar vind zijn open bek wel een groot gapend gat ;-))

'253454' door Annemieke50 '253454' door Annemieke50

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Geheimpje?!

Annemieke50

Deze impala's stonden met een hele groep bij elkaar vlakbij de Chobe rivier. Het leek of ze elkaar een geheimpje aan het vertellen waren maar in werkelijkheid waren ze aan het knuffelen. De Bavianen zijn vaak in hun omgeving te vinden omdat impala's een heel goed gehoor en reuk hebben waardoor ze gevaar al snel herkennen, waardoor de bavianen ook weer gewaarschuwd worden. Zowel in Chobe als in Moremi hebben we heel veel impala's gezien. Ik vind het schitterende dieren, prachtig om ze te zien rennen en springen.

'292572' door duffy '292572' door duffy

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

En hop.............

duffy

Deze brutale geelsnavel tok had zichzelf als huisdier aangemeld tijdens de bush camp. 's avonds liep hij rond de tafel als we zaten te eten brutaal rond en keek ons allemaal aan als hij/zij voorbij hupte. En 's ochtends liep hij weer rond de tent voor een broodje of kruimel die op de grond viel. Genoeg had hij nog niet want hij/zij liet wel zien dat'ie ook zelf wel z'n prooi kon vangen.

'324426' door pensionado '324426' door pensionado

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Ukkepuk

pensionado

Jonge olifantjes zijn altijd zo leuk om te zien. Deze ukkepuk is pas 3 weken oud. Hij loopt met zijn moeder door de Chobe rivier op weg naar een eilandje met grassen. Als het water te diep wordt, gebruikt hij zijn slurfje als snorkel. Moeder is heel zorgzaam; zij houdt hem voortdurend goed in de gaten.

'339690' door pensionado '339690' door pensionado

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

The Elephant Song...(

pensionado

Listen, please listen, said the elephant if we want the world we know, to stay alife Then man and beast, we must work together And together we will survive Listen said the elephant It is conservation time So take the warning when we trumpet For the future of mankind Chobe National Park is terecht beroemd om zijn grote aantallen olifanten. Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat je deze enorme dieren heel dicht kunt naderen. In tegenstelling tot andere gebieden waar ze vaak agressief zijn omdat er in het verleden op ze gejaagd werd, trekken de olifanten zich hier niets van de mensen aan.

'325818' door pensionado '325818' door pensionado

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Kleine gekuifde...ijs

pensionado

Van de verschillende soorten ijsvogels in Botswana is dit de kleinste en beslist ook de allermooiste. Hij heet in het Engels de Malachite kingfisher, omdat hij zo prachtig gekleurd is. Maar de Nederlandse naam doet hem ook wel eer aan Kleine gekuifde ijsvogel (Corythornis cristata). Ze zijn maar 13 cm groot, erg snel en daardoor moeilijk te fotograferen.