Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwart-wit close-up van een olifantenhuid

Chobe National Park,
Botswana


Olifanten behoren tot mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen. Ze zijn indrukwekkend groot, maar zachtaardig op hetzelfde moment.

Als een olifant jouw aanwezigheid accepteert, kunnen ze je tot heel dicht benaderen. Je hebt dan de gelegenheid om de prachtige textuur van de huid van deze vriendelijk giganten te fotograferen. Benader olifanten nooit zelf, maar wees stil, wacht af en laat ze naar jou toekomen.

Ik nam deze close-up vorige jaar in Chobe NP in Botswana, toen ik samen met mijn vrouw door heel Afrika reisde in onze Land Rover.

Leuke kleine anekdote: in Zambia werd onze weg geblokkeerd door een groep van zo'n 15 olifanten. Het duurde ruim 20 minuten voordat ze besloten door te lopen. Toen we het hier later met een lokale man over hadden, gaf hij ons de volgende 'tip': "Rol de volgende keer gewoon een motorband naar de olifant die in de weg staat, dan gaat hij er direct vandoor!". Hij was bloedserieus, maar het leek ons niet de beste oplossing! We hebben trouwens ook niet altijd een motorband in onze achterzak zitten... Tijdens onze volgende ontmoeting met een groep olifanten hebben we dus gewoon weer rustig staan wachten, en de tijd gebruikt om meer mooie plaatsjes te schieten!