Porto Novo

'291941' door corriedewinter '291941' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Zit mijn haar goed?

corriedewinter

Deze groene meerkat hoort bij een groep van 20, die graag in de botanische tuin van Porto Novo komen. Er is daar veel fruit te vinden en het is er rustig. Sommige apen hebben de brommers ontdekt en bekijken zichzelf van alle kanten in de spiegels. Ze kijken zelfs aan de achterkant of daar misschien iemand zit. Heel bijzonder en grappig om te zien.

'533953' door Bowral '533953' door Bowral

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Het laatste zonlicht

Bowral

De zon gaat langzaam onder bij het strand van Grande Popo. Diverse mensen nemen nog een laatste duik in de zee. We zijn hier een dag na het spectaculaire voodoo-festival in Ouiada.

'263327' door corriedewinter '263327' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

En nu naar huis met d

corriedewinter

Om iets te verdienen, doen veel meisjes en vrouwen de was voor anderen. Dit meisje komt van de rivier vlakbij en stopt om naar de aankomst van de leider/voodoopriester te kijken. Het is feest, want het meisje voor haar heeft een pruik op. Glad haar is zeer gewild.

'285189' door Bowral '285189' door Bowral

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Moskee

Bowral

Dit kereltje zat bij de grote moskee van Porto Novo. Als je goed kijkt zie je nog het koppie van zijn broertje of zusje dat naast 'm ligt. De moskee was voorheen een katholieke kerk, in 1800 gebouwd door Braziliaanse slavenhandelaren. De architectuur doet dan ook zeer on-Afrikaans aan

'341399' door corriedewinter '341399' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Op een houtje bijten?

corriedewinter

In de botanische tuin van Porto Novo, vlak naast het parlement, heeft zich een groep van zo'n twintig groene meerkatten gevestigd. Ze zwerven door de hele stad, maar de tuin is favoriet, omdat er genoeg te eten is. De apen eten veel vruchten, maar ook bladeren, zaden en insecten, dus het is zeker geen houtjes bijten. Dit aapje is wat schuw, doet alsof hij eet, maar houdt ons ondertussen goed in de gaten, omdat het altijd nog makkelijker is om eten te krijgen...

'320567' door corriedewinter '320567' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Zo, dat was lekker

corriedewinter

Deze groene meerkat heeft net gedronken uit een plas in de botanische tuin van Porto Novo. De tuin ligt vlak naast het parlement. De groep bestaat uit ongeveer twintig leden. Ze zwerven door de hele stad, maar de tuin is favoriet, omdat er genoeg te eten is. De apen eten veel vruchten, maar ook bladeren, zaden en insecten. Wij hadden het geluk om er een stuk of tien te zien.

'496014' door afrika '496014' door afrika

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Water halen

afrika

Hoewel Cotonou bekend staat als de hoofdstad van Benin, is dit in feite Porto Novo, een oude Portugese stad. In ieder geval is PN de administratieve hoofdstad. Weinig huizen hebben een waterleiding dus iedereen haalt z'n water bij de stadspompen, zo ook deze man.

'346930' door corriedewinter '346930' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Ben ik dat?

corriedewinter

In de botanische tuin van Porto Novo, vlak naast het parlement, heeft zich een groep van zo'n twintig groene meerkatten gevestigd. Ze zwerven door de hele stad, maar de tuin is favoriet, omdat er genoeg te eten is. De apen eten veel vruchten, maar ook bladeren, zaden en insecten. Wij zagen er een stuk of tien, waarvan enkele zichzelf uitgebreid bekeken in de brommerspiegels, terwijl andere meer belangstelling voor het rijpe fruit hadden.

'375546' door corriedewinter '375546' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Opstopping

corriedewinter

De file die je hier ziet ontstond toen ons busje op de hoofdweg van Porto Novo werd aangereden door iemand die op de vlucht was voor de politie. Na een wilde achtervolging te voet werd hij uiteindelijk met bebloed hoofd afgevoerd naar het politiebureau. De chauffeurs van de brommertaxi’s, met blauwe stofjasjes, zijn niet blij dat ze zo lang moeten wachten, want tijd is natuurlijk geld. De CO2 uitstoot is maximaal als ze weer wegrijden.

'398023' door hbplaatjes '398023' door hbplaatjes

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kleurrijk

hbplaatjes

Voor het bezoek aan het voodoofestival zijn we in de hoofdstad van Benin het plaatsje Porto Novo geweest. Deze plaats is veel kleiner en minder belangrijk dan Cotonou. We hebben niet zo veel van Porto Novo gezien, want de auto van onze chauffeur was compleet gestript en moest eerst gemaakt worden. Een leuk tijdverdrijf was het van zo dichtbij mogelijk fotograferen van de zeer kleurrijke agames. Deze zat op een muurtje met zijn kop een stukje buitenboord tegen een mooie achtergrond (muur).

'487959' door afrika '487959' door afrika

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Straatje in Porto Nov

afrika

's Morgens vroeg slenterend door Porto Novo, de oude hoofdstad van Benin, kwamen we door allerlei leuke straatjes, markten en pleintjes. Op en van de pleintjes zag ik dit tafereeltje. Het kleine meisje heerlijk aan haar rijstontbijt en de interactie met het jongetje.

'254549' door corriedewinter '254549' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Monteurtje

corriedewinter

In Porto Novo werd ons busje aangereden door iemand die op de vlucht was voor de politie. Met bebloed hoofd werd hij afgevoerd naar het politiebureau. Zijn auto en ons busje werden eveneens naar het politiebureau gebracht (wij hadden alleen blikschade). Het was erg handig dat er naast het bureau een garage was gevestigd.. Dit monteurtje lag duidelijk op klandizie te wachten.

'318046' door corriedewinter '318046' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

APK keuring?

corriedewinter

Dit is de hulpmonteur van de garage naast het politiebureau. Hier worden in beslag genomen auto's naartoe gebracht. Dat kan om allerlei redenen zijn, zoals dronken achter het stuur, of een aanrijding of andere mankementen. Hoe het met deze auto zit, weet ik niet. Misschien een tijd geen APK gehad, er zit nog weinig profiel op de banden..

'335888' door jeannette '335888' door jeannette

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Triest

jeannette

In de stad Porto Novo staan veel authentieke gebouwen met mooie versieringen. Voor 1 van deze gebouwen zat dit kindje te eten uit een plastic bakje. Naast haar lag een baby in de zon te slapen.

'234653' door jeannette '234653' door jeannette

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Gluren

jeannette

In Porto Novo wilden de meeste volwassen mensen niet op de foto. Zowel op de markt als op straat niet. Misschien iets te maken met voodoo? Deze kinderen hadden er gelukkig geen moeite mee. (zie mijn tip over boeken over de voodoo)

'438631' door EmilieBossens '438631' door EmilieBossens

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Two for three

EmilieBossens

Drie weesmeisjes delen eerlijk en vredig hun twee lolly's. Deze foto maakte ik tijdens mijn vrijwilligerswerk in een weeshuis in Benin. Ik zal deze super lieve kindjes nooit vergeten.

'316015' door corriedewinter '316015' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Op weg naar de kapper

corriedewinter

In Togo en Benin is de weg naar de kapper nooit lang. In iedere straat vind je er wel een stuk of vier. Josiane heeft een groot assortiment. Haar kapsalon ‘Hoop” biedt haarvlechten (dat duurt minstens 8 uur!), golvend haar, pedicure, manicure en kappersproducten aan. Daarnaast kun je bij haar telefoneren, ijs halen om zo te eten en je kunt ijs voor koeling meenemen. Op de toonbank liggen nog sokken, snoep en frisdrank. Josiane verwijst graag naar buurvrouw Angela, die dames-, heren- en kinderkleding maakt. Angela werkt snel en goed; tijdens het haarvlechten maakt zij je nieuwe outfit!

'257583' door corriedewinter '257583' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Dolce en Gabana...Com

corriedewinter

In Benin, in de steden, zijn veel brommertaxi's. De chauffeurs zijn te herkennen aan hun blauwe stofjasjes met nummer achterop. Een goede zonnebril heb je wel nodig als chauffeur, ook voor het stof en voor de dames misschien? De blik zegt alles; een voorbeeld van non verbale communicatie.

'387697' door corriedewinter '387697' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Met Maggi meer mans

corriedewinter

We moesten lang wachten toen ons busje op de hoofdweg van Porto Novo werd aangereden door iemand die op de vlucht was voor de politie. Gelukkig was er langs de drukke hoofdweg van alles te zien. Zo ook deze Maggipromotiekaravaan, waar je gratis T-shirts en natuurlijk Maggi kunt krijgen. 'Met Maggi is iedere vrouw een ster', staat er op het wagentje. Het is nog een rode ster ook!

'244797' door jeannette '244797' door jeannette

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Porto Novo

jeannette

Deze stad is de officiële hoofdstad van Benin en heeft veel geschiedenis en oude koloniiale gebouwen. Cotonou is echter groter en heeft meer de allure van een grote stad.

'257716' door corriedewinter '257716' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Aanvalluhhhh!

corriedewinter

In Benin hebben ze gele koorts. Na de Coupe d' Afrique in januari, gaan les Écureuils er helemaal voor! Overal staan tv's opgesteld op een kistje, met een aantal plastic stoeltjes ervoor. De spanning is er niet minder om en de reacties zijn universeel. Olé, olé!

'197897' door Fransvdg '197897' door Fransvdg

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

AANGEKLEED GAAT UIT

Fransvdg

Deze foto heb ik gemaakt in het paaldorp Aguégués, in de buurt van de hoofdstad Porto Novo. Wegen zijn hier nauwelijks dus verplaatsen deze dames zich per boot. Het is zondag en er is feest in het dorp. Daarom zijn ze zo mooi gekleed. De schoenen moeten nog even netjes blijven......

'356949' door corriedewinter '356949' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Nog genoeg beltegoed?

corriedewinter

In Porto Novo wordt ons busje aangereden door iemand die op de vlucht is voor de politie. Met bebloed hoofd wordt hij afgevoerd naar het politiebureau. Zijn auto en ons busje worden eveneens naar het politiebureau gebracht (wij hebben alleen blikschade) Het duurt lang om alle papieren in te vullen en wij kijken wat rond in de omgeving, een brede ongeasfalteerde weg waar het rode stof opdwarrelt. Langs de weg zijn wat winkeltjes gevestigd en we kunnen zelfs iets drinken. Deze dame verkoopt telefoonkaarten. Spotgoedkoop, de duurste kost nog geen euro. Ze heeft weinig klandizie, daarom doet ze maar een spelletje op haar eigen telefoon.

'99425' door sofieopdebeeck '99425' door sofieopdebeeck

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

A smile from Africa

sofieopdebeeck

Hoe arm ook, altijd lachten ze hun mooie witte tanden bloot...