Huambo beste reistijd

Het weer in Huambo

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Huambo te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Huambo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Huambo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Huambo:
De beste reistijd voor Huambo is  juni t/m september. Huambo, met een vochtig, tropisch noorden en dorre woestijngronden in het zuiden, kent twee seizoenen: een koel, droog seizoen van mei t/m oktober en een warm, nat seizoen van november t/m april.

 

Reisadvies
Voor Huambo geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
4 januari Dag van de Martelaren, 4 april Dag van Vrede en Verzoening, 17 september Nationale Heldendag, 11 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Huambo

Beste foto's & tips van Huambo

'499850' door RoyanvanVelse '499850' door RoyanvanVelse

AngolaHuambo

AngolaHuambo

Oorlogsgeweld in...An

RoyanvanVelse

Na een lange en bloedige burgeroorlog is de vrede in Angola pas aan het begin van deze eeuw wedergekeerd. Maar de sporen zijn er nog steeds. Niet alleen aan de gebouwen, maar ook aan de vele verminkte mensen. En de onzichtbare en levensgevaarlijke sporen maken nog iedere dag slachtoffers: de miljoenen landmijnen in het land. Deze foto heb ik genomen in de stad Huambo. Deze stad vormde het hoofdkwartier van de UNITA rebellenleider Savimbi. In de oorlog is geen enkel gebouw onbeschadigd gebleven. Op een hoogte van 1800 meter zijn de nachten er wat frisser dan in de tropische laaglanden en de omgeving is écht Afrikaans te noemen: grote, uitgestrekte savannes met tal van mogelijkheden. Maar er zijn geen grote dieren meer. Ze hebben de oorlogen niet overleefd en het zal met name door de landmijnen nog een tijd duren voordat dit deel van Afrika weer veilig is voor ze.

'514003' door RoyanvanVelse '514003' door RoyanvanVelse

AngolaHuambo

AngolaHuambo

De rebellen

RoyanvanVelse

Af en toe vraag je je af in een oorlogsgebied waar due rebellen nou zitten en hoe ze wonen. Deze foto is een blik achter de schermen van het UNITA rebellenleger in de regio Huambo. En alles ziet er gewoon uit als een gewoon Angolees dorp. Je ziet er alleen meer wapens, meer uniformen en meer propaganda dan elders. Echte vrede is er in Angola pas sinds een paar jaar. Maar dagelijks vallen er nog slachtoffers door de talloze mijnen die nog overal liggen.

'508603' door RoyanvanVelse '508603' door RoyanvanVelse

AngolaHuambo

AngolaHuambo

Na de oorlog

RoyanvanVelse

Een land heeft heel wat jaren nodig om te herstellen van een oorlog, zeker als deze heel lang heeft geduurd. Dat is ook het geval in Angola. Hier duurde de burgeroorlog zo'n 40 jaar en allerlei landen bemoeiden zich ermee. Als eerste de koloniale macht Portugal, en vervolgens Cuba en Zuid-Afrika. De rebel Jonas Savimbi, leider van de UNITA troepen, woonde in de stad Huambo en had hier ook veel troepen liggen. Hier is veel gevochten. De stad heeft zwaar te lijden gehad, hetgeen te zien is aan dit soort gebouwen. Het gaat nog heel wat jaren duren voordat Angola alles heeft op kunnen ruimen. De ingestorte gebouwen zijn daarbij de minste zorg: de miljoenen landmijnen die nog geruimd moeten worden zijn veel zorgwekkender.

Laat kaart zien