Ga naar de content
image

Video: brood bakken in Tadzjikistan

In het kader van National Geographic’s ‘Short Film Showcase’ deelde videograaf John Wendle een fragment over een wel heel bijzondere manier van broodbakken. Een ambacht dat in vrijwel ieder Tadzjikistaans huishouden centraal staat.

Waar wij Nederlanders ons halfje wit, bruin of tijger bij de bakker of supermarkt op de hoek kopen, is het gros van de Tadzjikistanen op zichzelf aangewezen voor hun dagelijkse broodvoorziening. Het brood wordt op traditionele wijze gebakken in enorme ovengaten. We nemen je mee naar het afgelegen Kumsangir, een gehucht in het zuiden van Tadzjikistan, waar Shamsullo Dustov je een kijkje in haar ‘keuken’ geeft. Het eindproduct, weliswaar niet voorgesneden, mag er zijn. 

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

^