geervannesmeed

profiel geervannesmeed

Naam

Gerard Stals

Reviews

0

Foto's & tips

1610

Blogs

14

Lid sinds

16 november 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

eigenlijk geen

Over mij

Ik kan erg genieten van al het mooie om me heen. Of het nu groot of klein, opvallend of onopvallend, bijzonder of gewoon, zwart of wit is. Ik wil de mens, zijn cultuur en de natuur om hem heen leren kennen en waarderen. Ik koester wat ik waarschijnlijk nooit meer te zien krijg.
Vooral in het verre Azië herken ik iets van mezelf: Genieten van het leven, want het is eigenlijk maar kort. Pluk de dag; stel niet uit wat vandaag kan, want morgen is het misschien te laat. En.... op z'n Indonesisch: "Pelan Pelan"; neem dus ook de tijd om eens lekker te relaxen ... Zeker als je op vakantie bent.

Ik ben vereerd wanneer mensen foto's van mij willen gebruiken, maar vraag wel toestemming vooraf aub.

Mijn Motto

'De mens is per definitie een reiziger. Zijn leven is 1 reis. Van de wieg tot het graf.Waar hij ook gaat en staat. (Bertus Aafjes)'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

Sony DSC-H70

Overige

Canon Powershot A75

 

20 reactie(s) bij "geervannesmeed"

 • profile image comment

  Ja, Gerard, ik kijk op de (4 dagen) dat ik werk altijd even op RR. Dat is dan tussen 6:30 en 7:30 omdat ik altijd wat vroeger naar Amsterdam ga i.v.m. files en parkeerproblemen. Want de werkdag begint officieel om 7:30, dus als je vroeger komt is dat "eigen tijd". En wat betreft de werking om cholesterol te verlagen, herinner je je misschien nog wel dat dit al jaren mijn studie-onderwerp is, om het juist niet te doen. Ik zal mijn laatste artikel even op de mail zetten. Groetjes, Jetty

  Door Graaf • geplaatst op 2018-11-16 13:27:38
 • profile image comment

  Ha Gerard , ik hoef die valse niet te proberen heb namelijk geen probleem met mijn stoelgang. ;-))

  Door silver • geplaatst op 2018-11-11 09:38:22
 • profile image comment

  Hallo Gerard, ik neem mijn vrouw wel mee die heeft daar meer oog voor dan ik. Fijne avond nog. Pleun

  Door PleunGroeneveld • geplaatst op 2018-10-29 21:47:57
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie op ‘winter in Limburg’. In de buurt van Vlodrop wandel ik ook regelmatig. Je hebt mooie foto’s gemaakt van mijn achtertuin. Ik moet mijn camera maar eens vaker gaan meenemen.

  Door SourOnTour • geplaatst op 2018-10-29 08:19:13
 • profile image comment

  Bedankt voor de tip Gerard, ook een leuke avond en een fijne zondag. Grt Maria-D.

  Door geo • geplaatst op 2018-10-20 22:10:46
 • profile image comment

  Ik hoop wel dat er nog geburled wordt Gerard! De vorige x wel in deze periode. Ik laat het je weten volgende week...groetjes Saskia

  Door hamminga • geplaatst op 2018-10-19 19:41:02
 • profile image comment

  He Gerard, dank voor je reactie. En die zweetdruppels kunnen bij sommige heel plakkerig zijn. Altijd om met dit natuurverschijnsel bezig te zijn. Ik heb overigens wel al veel schimmels en paddenstoelen gevonden alleen de soortenrijkdom is wat minder. En het valt me op dat er steeds meer tonderzwammen zijn en minder berkenzwammen. Vanavond weer een gezellige avond met mijn ivn plantenwerkgroep maar we doen nu zwammen in plaats van bloemen. Groetjes Sjef

  Door silver • geplaatst op 2018-10-16 14:08:04
 • profile image comment

  Hoi Gerard, bedankt voor je reactie en de naam!!

  Door hestermaasdam • geplaatst op 2018-10-13 16:39:39
 • profile image comment

  Hoi Gerard, bedankt voor je felicitatie! Blij met de waardering! Super leuk ding zo’n drone, we gebruiken m vooral voor film, maar nu ook wat foto’s gemaakt.

  Door karinm • geplaatst op 2018-10-07 21:59:26
 • profile image comment

  Hallo Gerard, Ik weet niet waarom maar het is tweerichtingsverkeer dus gevaarlijk lijkt me ;-)

  Door Moraimavdf • geplaatst op 2018-10-05 09:12:23
 • profile image comment

  Gebeurt vanzelf, Gerard. Ben er niet zo blij mee.

  Door hansdewildt • geplaatst op 2018-10-01 20:39:57
 • profile image comment

  Hoi Gerard, dank voor je reacties. Een sanpark is een park wat aangesloten is bij een keten van NP in Zuid Afrika en kan je met een wildcard gratis bezoeken. Ook het Krugerpark en Addo Addo horen bij deze keten.

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-09-26 09:00:59
 • profile image comment

  Op dit moment is de druivenpluk inderdaad nog gaande maar niet toen ik deze foto vorig jaar nam. Helaas was ik daar een paar weken later en niet tijdens de pluk zelf.

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-09-25 08:27:55
 • profile image comment

  Hola Gerard, slechts een deel van het gezin, wij zijn met 10, slechts een genetische dochter 1,5 jaar maar dat maakt geen verschil, mijn 2 Maya dochters kwamen reeds 11 jaar geleden bij ons, 2 jaar geleden en begin dit jaar namen wij nog twee moeders met kind in huis. Onze huishoudster is reeds sinds 1998 bij ons. Grt Geo

  Door geo • geplaatst op 2018-09-24 22:48:59
 • profile image comment

  Hola Gerard, het duimpje is geregistreerd, inderdaad verwarrend hoe de site werkt, hopelijk komt dit ooit goed. Bedankt voor je reactie's ook bij mijn vrouw en mijn dochter de voorbije maanden. Grt Geo.

  Door geo • geplaatst op 2018-09-24 21:41:45
 • profile image comment

  dank je Gerard voor je reactie op mijn foto "Op zoek naar het isolement" Ik wens je een fijne dag toe.

  Door Stan de Haas Fotografie • geplaatst op 2018-09-24 17:11:45
 • profile image comment

  nieuw voor mij die overkapping, maar ik was er dan ook 10 jaar geleden. Lijkt me inderdaad vreemd, maar zal gedaan zijn vanwege het behoud ervan.

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-09-21 10:46:05
 • profile image comment

  Hey, bedankt voor je reactie op mijn foto van Buduruwagala! Gal Vihara waren wij inderdaad ook, prachtige beelden, maar de plaats is een beetje zijn mystieke kwijt, door het optrekken van een stalen overkapping over de beelden en de liggende boedha, spijtig...geef mij maar de authenticiteit. Had op den duur meer oog voor de talloze schoolkinderen :-)

  Door TonyUyttenhove • geplaatst op 2018-09-21 09:11:17
 • profile image comment

  hoi Gerard, bedankt voor je reactie en correctie, wist ik eindelijk een vlindernaam, is het de verkeerde. Ik zal het even aanpassen.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-09-21 06:21:04
 • profile image comment

  Hoi Gerard, de olifant is een andere 'falaise', precies 2 kilometer achter mij op moment van maken van de foto. Bedankt voor je reactie.

  Door neretslok • geplaatst op 2018-09-20 22:40:30

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1610)

'372111' door geervannesmeed '372111' door geervannesmeed

IndiaJaipur

IndiaJaipur

De pauw als symbool

geervannesmeed

Zoals elke grote stad in Rajasthan, heeft ook Jaipur natuurlijk een stadspaleis. Het bezoek aan het Stadspaleis, nog steeds gedeeltelijk bewoond door een maharadja, is schitterend, maar het verschil tussen heel rijk en heel arm in India wordt hier wel heel duidelijk gemaakt. Het ligt in het hart van de oude stad en beslaat een groot oppervlak. Het paleis bestaat uit een groot aantal gebouwen, binnenplaatsen en tuinen. Een poort schuin tegenover de diwan i- am (de Zaal der Openbare Audiënties) geeft toegang tot de “pritam niwas chowk”, de pauwenhof, die is vernoemd naar de met pauwen versierde portalen. In India is de blauwe pauw symbool voor de god Krishna en wordt als heilige vogel beschouwd. De Hindoes zijn ervan overtuigd dat het lichaam van de pauw onvergankelijk is: het symbool van verrijzenis en eeuwig leven, de essentie van de goddelijkheid. Op het doden van de pauw stond vroeger dan ook de doodstraf. De pauw is tevens nationaal symbool van India, zoals dat bij ons de leeuw is.

'470407' door geervannesmeed '470407' door geervannesmeed

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

De oude Batavia stad

geervannesmeed

Hoewel we het advies kregen om niet al te lang in Djakarta te blijven, raden we je aan om toch een bezoekje te brengen aan “Jakarta - Kota”, de oude Batavia stad. In het oudste deel zijn nog veel Nederlandse oud-koloniale gebouwen in verschillende architectuurstijlen en zelfs grachten en ophaalbruggen. Op de Grote Markt, nu het "Fatahilla-plein", staat het voormalige Nederlands stadhuis uit 1710. Breng daar ook een bezoek aan het "Batavia café". Het café is nog steeds zo ingericht als in de vijftiger jaren. De muziek en talloze foto’s aan de muren herinneren nog aan deze periode. Ga daarna naar de “Sunda Kelapa” haven. Dit is een oude haven waar met name tapiocameel en hout in- en uitgeladen worden op een manier zoals het bij ons 50 jaar geleden ook ging. Kleine maar ook sterke mannen dragen grote zakken meel of hout over heel smalle loopplankjes het dek op en af. De tijd lijkt hier wel stilgestaan te hebben. Bij ons is dat nu onvoorstelbaar. Je ziet “Makasar-schoeners” die vooral hout van Kalimantan naar Jakarta verschepen. Echt de moeite waard.

'320826' door geervannesmeed '320826' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Mysterieuze...gemummi

geervannesmeed

Wie kent hem niet...Loung Pordaeng, de beroemde gemummificeerde monnik in de Wat Khun Aram. Speciaal voor hem is een gebouw neergezet naast de tempel. Hij zit daar op een stoel achter glas en is van alle kanten te bekijken. Hij is een beroemdheid en de tempel is een echt pelgrimsoord geworden. In de jaren 80 overleed de man, die overigens pas vanaf zijn 50 jaar monnik is geworden en het is een mysterie hoe het kan dat hij er zo lang na zijn dood nog zo goed uitziet (voor een dode dan, weliswaar). Het lijkt net of hij nog leeft. Hij zit daar in lotushouding (zoals hij gestorven is) en met een zonnebril op, zodat je de lege oogkassen niet ziet en zijn oren zien er helaas niet al te fris meer uit. Destijds heeft monnik Loung Pordaeng zijn eigen sterfdatum voorspeld. Men zegt dat de monnik zichzelf heeft gemummificeerd door langdurig weinig te eten en te drinken. Zijn meditatief vermogen is zo groot geweest, dat zijn lichaam zo is blijven bestaan. Je vraagt je af hoe lang dit nog zal duren, maar er zal uiteindelijk wel een oplossing gevonden worden.

Laatste blogs (14)

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (65)

'1000511' door hamminga '1000511' door hamminga

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Wandelen in Schotland

hamminga

Nog een paar weken en dan mogen we weer: op avontuur in de Schotse Hooglanden. In de herfst is dit gebied extra mooi: met de herfstkleuren, de burlende edelherten, de open haard in de cottage, we kunnen niet wachten. Hier wandelden we in de buurt van Loch Ness, in de eindeloze wouden waar je geen mens tegenkomt...

'1000433' door dianethone '1000433' door dianethone

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Polar park

dianethone

Polar park...toevallig voorbijgekomen en een kijkje gaan nemen. Een echte aanrader voor diegenen die graag dieren willen kijken. Je kan er beren ,wolven, muskusoxen ,elanden ,rendieren en ook lync's spotten. En een beetje geluk is nodig want de dieren leven daar in een natuurlijke omgeving, de habitat die ze daar hebben is mega groot. Je kan dus best er aan zijn voor de moeite. Vooral de wolven zijn geweldig ! Tegen het etenstijd is beginnen ze allemaal in koor te huilen , waarlijk een heel concert ! Het park is schitterend gelegen,niet ver van Narvik . Langs de E6 na de splitsing met de 84 kom je een bord "Polar park " tegen. Polar park Bonesveien 319 9360 Bardu www.polarpark.no

'990154' door deerik '990154' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Catch of the day

deerik

Deze zomer o.a. 10 dagen naar de Pantanal geweest, wat een vreselijk mooi en rijk wildlife gebied. Het verbaast mij hoe weinig mensen dit gebied kennen. De Pantanal is het grootste drasland gebied ter wereld en 5x zo groot als Nederland! Bijgaand een eerste foto van deze trip, een jonge moerasbuizerd die een vis aan de haak slaat.