Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Naam

Corrie de Winter

Reviews

20

Foto's & tips

3599

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar.

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2003 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is. Een hoogtepunt was het weerzien in 2017 (zie verder mijn blogs over 'le petit Malgache'.
Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus , Nikon, Sony 16-50, 18-250, 70-400, 10-18

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  Hi Corrie, you're welcome, It's our little sister Rita-Christina, (little) Jetty, the genetic daughter of Georges and Maria-Dolores.

  Door geo • geplaatst op 2019-08-18 16:41:50
 • profile image comment

  Dat kan Corrie. Veel jongeren doen dat ook. Hoe hoger hoe stoerder natuurlijk. Er is echter ook een lager plateau met trappetje. Iedereen kan hier veilig het water in dus :-)

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2019-08-17 19:18:54
 • profile image comment

  Dank je Corrie, voor je link naar het Riobamba festival, daar was ik nog naar opzoek.

  Door kuifje2foto • geplaatst op 2019-08-17 17:38:12
 • profile image comment

  Hoi Corrie, google maar is op cassowary vogel, een trap van deze vogel kan een mens doden. Ooit zag ik Steve Irwin op tv en die was zeer beducht op deze vogels. Ik wilde ze heel graag in het wild zien en dat is gelukt. Groetjes, Marjolijn.

  Door lijn • geplaatst op 2019-08-16 19:09:05
 • profile image comment

  wij kregen speciaal toegang vóór de officiële rondleiding om 2 uur lang met statief in de grotten te fotograferen.

  Door Graaf • geplaatst op 2019-08-16 06:34:17
 • profile image comment

  Corrie je slaat, zoals zo vaak, de spijker op zijn kop: kuiflangoeren lijken inderdaad vaak te poseren. Ik heb er zoveel mooie foto's van. Hartelijke groet.

  Door doppie • geplaatst op 2019-08-15 21:18:24
 • profile image comment

  Hoi Corrie, mijn dank voor je felicitatie bij mijn foto Mzungu in the mist waarvoor ik een rode ster mocht ontvangen. Jij overigens ook nog gefeliciteerd met de rode ster he!!

  Door keunings76 • geplaatst op 2019-08-15 21:08:31
 • profile image comment

  Hee ja, toch nog een ander persoon op de foto! Hahaha

  Door Elleke • geplaatst op 2019-08-14 20:59:16
 • profile image comment

  Hi Corrie, wat leuk dat je m’n blog gelezen hebt! Bedankt voor de complimenten!

  Door Elleke • geplaatst op 2019-08-14 20:57:01
 • profile image comment

  Hoi Corrie, Jij ook bedankt voor je felicitatie bij de rode sterren! Groetjes, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-08-14 17:37:06
 • profile image comment

  hoi Corrie, bedankt voor je felicitatie !

  Door joostboerman • geplaatst op 2019-08-13 03:46:19
 • profile image comment

  earned red star, congratulations, Corrie

  Door geo • geplaatst op 2019-08-12 16:34:35
 • profile image comment

  Thank you Corrie, mama is a good teacher. She speaks 10 modern languages. Dad gives you the feeling that you are doing well, even if you make mistakes, that motivates you. He speaks 3 modern languages and 5 native dialects. My genetic parents probably could not have done better. kinds regards; Shawnee

  Door geo • geplaatst op 2019-08-11 22:44:14
 • profile image comment

  Dank je Corrie voor de link met uitleg.

  Door Menno Schaefer • geplaatst op 2019-08-10 13:49:13
 • profile image comment

  Hoi Corrie, bedankt voor je berichtje! Super leuk om gelijk een titel te krijgen als nieuwe binnenkomer. Kaapverdië is ook een heerlijk land. Ik ben zelf half Kaapverdiaans en ben er een aantal jaar geleden voor het eerst geweest. Super divers en echt een aanrader om meerdere eilanden aan te doen. Groetjes Dennis en Rita

  Door Fulltime.Travels • geplaatst op 2019-08-10 09:13:38
 • profile image comment

  Dank je voor je reactie op mijn blog. Ik merk dat de blogs een beetje onderbelicht zijn op de site maar ik vind het altijd leuk om ze te lezen. En een reactie terugkrijgen is natuurlijk ook heel erg leuk!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2019-08-09 23:06:32
 • profile image comment

  Hoi Corrie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de stickers niet eens echt heb bekeken, het was wel een leuk idee geweest om te kijken of er ook NL stickers tussen zaten. Ik vond het meer een leuk plaatje zo. Op de foto zie ik ook niet zo snel NL stickers.

  Door meijnhout69 • geplaatst op 2019-08-09 19:25:38
 • profile image comment

  Hoi Corrie, Wat leuk dat je m'n blog over Antarctica gelezen hebt! Tja, ik realiseer me dat zo'n reis zeer prijzig is. We hebben er wel een tijdje voor moeten sparen. Maar het is wel elke cent waard! Groet en een fijn weekend alvast, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-08-09 17:25:42
 • profile image comment

  Hi Corrie, thank you for your loyal responses. I see your photo of the red pyramid, is it in the museum at parque central? I have not seen / missed them? Now you can only get a guide between the two pyramids for a substantial extra charge. I was lucky because I had brought Floresmila and her children and I am a Maya myself, I paid 25% less, Copañecas can enter for free. I think the price is overly high due to the poor lighting, you don't have much to do with the adventure, the euphoria of Mila and the children made up for it. Greetings Shawnee

  Door geo • geplaatst op 2019-08-09 11:54:39
 • profile image comment

  Yup, je hebt gelijk! De waterval komt ook bij ons thuis aan de muur! :)

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2019-08-09 11:26:42

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3599)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (104)

Ik ben fan van (49)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (29)

'1097204' door TanjaN '1097204' door TanjaN

Costa RicaManuel Antonio NP

Costa RicaManuel Antonio NP

Luiaard in Costa Rica

TanjaN

Wij hebben 4 weken in Costa Rica rondgereisd en veel gewandeld in de nationale parken. Altijd was de camera met een flinke telelens paraat. Costa Rica, het land bekend om de luiaard. Wat we ook voor wildlife zagen (héél veel en prachtig), de luiaard bleef voor ons verborgen. Lichtelijk teleurgesteld daarover gingen we in de laatste week van onze vakantie weer wandelen. Dit keer in Parc Nacional Manuel Antonio. Huh …? hoog in de boom …? ja hoor … een luiaard! En we zien nóg wat. Het is een moeder met jong. Ook hier komt de telelens goed van pas. Moeder verplaatst zich als in slow motion naar de volgende tak. Dat alleen al is heel bijzonder om te zien. Ondertussen gaat het jong op onderzoek uit en rust daarna uit op moeders been. We maken vele foto’s en onze vakantie is compleet!

'1092890' door Menno Schaefer '1092890' door Menno Schaefer

IJslandAkureyri

IJslandAkureyri

De drinkende...Dinosa

Menno Schaefer

IJsland 2016, in 2012 tijdens de rondreis stonden we hier ook. Alleen met hoog water waardoor een foto met een laag standpunt niet mogelijk was. We hadden in 2016 een slaapplaats geboekt bij http://www.hof-is.com een Nederlandse vrouw getrouwd met een IJslander. Super mooie stek en zeer vriendelijk. Vanuit deze plek zijn we nogmaals naar de vogelrots Hvítserkur gereden. Nu was het wel eb en konden wel naar beneden, Wel wat steil glibberig padje maar wel te doen. Maar eenmaal beneden de camera opgesteld en wat filters gemonteerd om een lange sluitertijd te krijgen. En dat leverde deze foto op.

'1092111' door Everlasting '1092111' door Everlasting

BirmaMawlamyine

BirmaMawlamyine

The year of the pig

Everlasting

Our journey in Burma coincided with Chinese New Year, it is not celebrated on a huge scale, but the ethnic Chinese that live there like to carry on their traditions of course. We met this young boy in Mawlamyine practising for the lion dance.

Mijn favoriete blogs van anderen (10)

Diepe kuilen trotserend, rijden we met onze auto over een zandweggetje naar ons hotel aan de baai van Breidavik. Dit gehucht is het laatste stukje bewoonde wereld op weg naar Látrabjarg, één van de gr... Lees meer