Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Homepage

Naam

Corrie de Winter

Positie

16

Score

28044

Reviews

19

Foto's & tips

3399

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

Eerst de mens, dan de camera

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar:

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2003 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is. Een hoogtepunt was het weerzien in 2017 (zie verder mijn blogs over 'le petit Malgache'.
Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus , Sony 16-50, 18-250, 70-400, 10-18

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  Aan de tempel (acropolis) is zelfs heel veel gerestaureerd. Als ze dat niet gedaan zouden hebben dan is er bijna niets te zien. Aan de ene kant jammer vanwege het gebrek aan authenticiteit maar aan de andere kant krijg je wel een betere voorstelling van hoe het er toen uitzag.

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-05-18 23:26:48
 • profile image comment

  Leuk te ontdekken je dat ook Weert, mijn woonplaats, een drietal gedichten kunt vinden. Zelfs een die amper 100 m. van mijn woning af ligt. En.........nooit opgevallen. straatpoëzie.nl moet overigens zonder puntjes Corrie.

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2018-05-18 20:48:22
 • profile image comment

  Hi Corrie, dank voor je reactie en uitleg over het Zeboe offeren. Ik wist dat ze heilig zijn, en ook dat ze op deze plek geofferd zijn (aan de hoorns te zien). Toch snap ik niet helemaal waarom onze gids er niet op in wilde gaan. Zo raar is het niet, toch? En hij moet geweten hebben waar het voor diende omdat hij uit Andasibe komt. Ach, misschien wilde hij de mystiek er in houden :-).

  Door baatjes • geplaatst op 2018-05-17 20:19:26
 • profile image comment

  Dank je wel voor het leuke commentaar op Manhattan

  Door MarcelBettonville • geplaatst op 2018-05-15 11:53:05
 • profile image comment

  Bedankt! En het is zeker waar, dit eiland heeft voor altijd een plekje in ons hart :)

  Door OutOfTheBlue • geplaatst op 2018-05-14 14:23:33
 • profile image comment

  Nee hoor vind het niet irritant, de vernieuwde site blijft wel veel problemen geven helaas. En zeg nou zelf: 2x een compliment krijgen is toch nog leuker? ;-)

  Door karinm • geplaatst op 2018-05-14 13:48:29
 • profile image comment

  Ha Corrie, het begint bijna een handelsmerk van je te worden, 2x een reactie plaatsen. Ben je misschien een beetje te ongeduldig? ;-)

  Door karinm • geplaatst op 2018-05-14 11:44:01
 • profile image comment

  goede weet, dank je

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-05-14 06:07:11
 • profile image comment

  Ken hem maar doe maar, zit er aan te denken om lang weekend te gaan in juni. Tx!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2018-05-13 08:32:21
 • profile image comment

  Ja, je kunt bijna alle kloosters in India bezoeken, in Himachal Pradesh kun je prachtige oude Tibetaanse kloosters en ook nog de Dalaia Lama zelf bezoeken.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-05-11 22:42:43
 • profile image comment

  Lief Corrie, dank je wel! Groetjes, Ellen

  Door EvanderHel • geplaatst op 2018-05-09 21:51:14
 • profile image comment

  Hi Corrie, voor mijn Sandend foto heb ik een grijsfilter met drie stops gebruikt. Ik moest ff in mijn koffer duiken om te kijken welke filters ik ook alweer heb. Zit nu namelijk op Lesbos :-)! Groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-05-04 19:37:05
 • profile image comment

  Bedankt voor de steeds trouwe reactie's Corrie. Hasta la proxima.

  Door geo • geplaatst op 2018-05-03 03:04:53
 • profile image comment

  Hallo Corrie, hartelijk bedankt voor je reactie. Het is heerlijk om weer een settle moment te hebben en dit keer op het prachtige Curaçao. Het is heel leuk om met de plaatselijke bevolking op te trekken! Hoe gaat het met jou? Heb je een reis in het verschiet? Weet je hoe het met Anita gaat, heb haar al zo´n tijd niet gezien hier. Zonnige groet!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-05-03 02:55:34
 • profile image comment

  Wij zouden in eerste instantie ook naar de gekleurde grot, maar daar lagen zoveel toeristenboten dat onze kapitein met dit alternatief kwam. Dus alle eer komt hem toe. Maar ik ben wel blij dat ik in zo'n bijzondere grot geweest ben en mijn kinderen vonden het echt superspannend.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-05-01 21:28:34
 • profile image comment

  Hallo Corrie, de wandeling naar de Poás vulkaan is supergemakkelijk. Je loopt via een geasfalteerd pad vanaf de parking omhoog door het regenwoud. Gr Martin

  Door martinhectors • geplaatst op 2018-05-01 20:54:10
 • profile image comment

  Bedankt Corrie voor het lezen van de blog, Op het profiel van mijn man staat een aanwijzing naar een petitie van Frayba ook wie we zijn en onze doelstellingen. Wij zijn dankbaar voor elke steun om deze humanitaire horror te stoppen. Lieve groeten Frayba, Maria-Dolores en Geo.

  Door geo • geplaatst op 2018-04-29 22:15:38
 • profile image comment

  Nee, de Arbore zijn niet zo commercieel, tenminste 1.5 jaar geleden nog niet. We hebben het dorpshoofd een kleine donatie gegeven voor iedereen en wat zeepjes uitgedeeld aan de vrouwen en daar waren ze heel blij mee.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-04-28 12:57:08
 • profile image comment

  Hallo Corrie; we hebben erg genoten van Noord Spanje en veel minder bekende gebieden bezocht en daar veel gewandeld. Het is echt de moeite waard ook omdat de natuur daar zo afwisselend is. gr willemien

  Door Willemien • geplaatst op 2018-04-27 20:02:14
 • profile image comment

  Qazvin is niet te vergelijken met de heilige schrijnen in Qom of Shiraz. Natuurlijk word je wel in de gaten gehouden, maar alles ging veel gemoedelijker. Er waren ook nauwelijks mensen binnen omdat er een begrafenis was. We mochten overal komen en konden ook onbeperkt fotograferen. In Shahrecord (grootste stad in het Zagrosgebergte) hadden we dezelfde ervaring, ook heel gemoedelijk. Daar leek het meer een buurthuis dan een heilige schrijn. Daar kwam iedereen (vrouwen en kinderen) naartoe om te kletsen en met elkaar te eten.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-04-25 12:04:25

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3399)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste "bootwerkers" kwamen uit Noord-Brabant, Zeeland en België om in de snel groeiende haven te werken. In de jaren 60 en 70 kwamen veel immigranten uit Italië, Spanje, Marokko, Turkije, voormalig Joegoslavië en Griekenland. Ook woont er een zeer grote bevolkingsgroep van Antillianen, Surinamers, mensen van de Grote Antillen en Kaapverdianen in de stad. De Chinezen zijn een wat vergeten groep. Zij kwamen al in de jaren dertig van de vorige eeuw als havenarbeiders naar Nederland, pasten zich snel aan en gaven geen overlast. De Chinese restaurants, waar de hele familie in werkte, zijn het bekendste fenomeen. Gelukkig gaan tegenwoordig steeds meer kinderen een andere weg. Ze studeren hard en gaan vaak werken als medicus of in de financiële sector. Dit jongetje kwam ik in het centrum van Rotterdam tegen. Hij heeft net naar de poppenkast gekeken op het Binnenwegplein en gaat nu naar Delfshaven, waar tegenwoordig veel Chinezen wonen.

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (98)

Ik ben fan van (51)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (22)

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

'834597' door Amarins '834597' door Amarins

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Hello cutie

Amarins

Tijdens het struinen over de adembenemende stranden van Isla Bastimentos zagen we deze kleine dikzak. De enige niet palmboom aan de waterlijn was binnen enkele minuten volledig kaal gegeten door deze luiaard. Wat een schatje.

'554774' door gorke '554774' door gorke

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Straatbeeld Pushkar

gorke

Er staan meer dan vijfhonderd tempels in en om Pushkar, hoewel sommige, zoals de schitterende Vishnutempel, verboden zijn voor niet-hindoes. Het belangrijkste heiligdom van Pushkar, de Brahmatempel, huisvest een vierhoofdig beeld van Brahma, en is een van de weinige tempels in India die aan hem is gewijd. Ben je de tempelbezoekjes zat ga dan lekker door de straatjes slenteren en genieten van de locals die altijd wel ergens mee bezig zijn.

Mijn favoriete blogs van anderen (10)

Diepe kuilen trotserend, rijden we met onze auto over een zandweggetje naar ons hotel aan de baai van Breidavik. Dit gehucht is het laatste stukje bewoonde wereld op weg naar Látrabjarg, één van de gr... Lees meer