Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Homepage

Naam

Corrie de Winter

Positie

15

Score

32293

Reviews

20

Foto's & tips

3422

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

Eerst de mens, dan de camera

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar:

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2003 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is. Een hoogtepunt was het weerzien in 2017 (zie verder mijn blogs over 'le petit Malgache'.
Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus , Sony 16-50, 18-250, 70-400, 10-18

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  Dag Corrie, Ik heb nog eens met veel aandacht je profielbeschrijving gelezen,. Ik vind het mooi dat jouw contacten met de bewoners van een land altijd zo'n belangrijke rol bij je reizen spelen en dat je daar waarschijnlijk nog meer van geniet dan de foto's die je in den vreemde maakt. Je verhaalt over gebieden waar ik nooit geweest ben en waar ik ook nooit zal komen. Je verhalen zijn altijd heel interessant en onderhoudend. Heel goed zijn ook de tips die je reisreporters geeft om de dingen mee te nemen die tot jouw reisuitrusting behoren en waar misschien niet iedereen aan denkt. Nu ik me weer zo nu en dan op de website zal vertonen, zal ik ook graag, meer dan voorheen, reacties te geven op de dingen die jou boeien. Warme groet, Jack.

  Door Schopman • geplaatst op 2018-07-19 12:41:19
 • profile image comment

  Dank je Corrie voor de felicitaties

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-07-15 09:23:15
 • profile image comment

  Hoi Corrie, bedankt voor je bericht, ik was al fan sinds 2011 ;), maar ben net weer opnieuw aangesloten bij de community omdat ik lang buiten Nederland bezig ben geweest en me hier weinig mee bezig hield. Nu ga ik dat wel weer iets meer oppakken want het is toch een leuke community hier. Ik kijk uit naar de spectaculaire fotos van je :). Groetjes

  Door Bobvaneck • geplaatst op 2018-07-14 18:11:46
 • profile image comment

  Hoi Corrie, kamers aan de achterkant bestaan niet bij dit hotel! Ieder heeft een eigen “kubus” en die zijn allemaal gericht op het uitzicht.

  Door karinm • geplaatst op 2018-07-10 21:22:31
 • profile image comment

  Dank voor je reactie bij mijn Hornbill Festival foto. Leuke verrassing dat het de foto van de week is geworden. Blij mee. Groet, Karel.

  Door doppie • geplaatst op 2018-07-09 21:28:28
 • profile image comment

  Hoi Corrie, we hadden een B&B in Krimpen a/d Lek en hebben het eerste veer genomen om 6u in de ochtend .. Groetjes!

  Door manuele • geplaatst op 2018-07-09 19:57:34
 • profile image comment

  Bedankt dat je de naam weet, heb 'm nu gevonden. Onder poederdonsbloem komt ie niet op Google.

  Door Graaf • geplaatst op 2018-07-09 19:56:13
 • profile image comment

  Ha Corrie, heb even naar de foto van Antwan gekeken, zou best eens kunnen! Heb deze foto niet eerder gezien, ben pas weer vanaf feb 2017 actief. Grappig! Het was een prachtige hut.

  Door karinm • geplaatst op 2018-07-09 16:17:37
 • profile image comment

  Dag Corrie, klopt ik had het al gezien. Maar ik zet ze nogmaals online aangezien ze anders via het profiel niet gekoppeld worden. Vanuit webmaster van Columbus als aanbeveling gekregen. Dus vandaar nogmaals mijn blogs die 'weg' zijn.

  Door ThijsVanDenBurg • geplaatst op 2018-07-08 19:48:19
 • profile image comment

  Mijn tekst viel weg en is niet te plaatsen. Billing ( bekken ) stond ook in mijn tekst. Jammer dat de site nog steeds niet goed werkt. Bedankt voor je reacties. Leuk je foto's van China. Staat nog op mijn to do lijstje

  Door wisseschout • geplaatst op 2018-07-08 19:16:48
 • profile image comment

  Dankjewel Corrie voor je felicitatie. Gr en een fijne dag nog Moraima

  Door Moraima • geplaatst op 2018-07-07 14:02:03
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitaties voor mijn RR de week titel. Maar een rode ster heb ik niet gehad.... ;-))

  Door aticketto • geplaatst op 2018-07-06 18:37:14
 • profile image comment

  Dank je wel Corrie, voor jou compliment over mijn reportage en felicitatie ik ben er heel blij mee :) Groetjes, Sylvia

  Door silly • geplaatst op 2018-07-05 23:14:34
 • profile image comment

  Haha....ik mag niet klagen over de redactie inderdaad Corrie :-) Ik vind het eerlijk gezegd best heel gaaf om een foto van mezelf terug te zien in het blad. Hopelijk wordt het hier op de site ook weer wat drukker en alles is weer helemaal leuk. Groeten Rob

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2018-07-05 10:04:20
 • profile image comment

  Nee, Corrie, die zwarte achtergrond hebben we niet mee genomen. Deze vrouw stond in de deuropening van een donker huis....... Groeten, Cees

  Door CBurgstad • geplaatst op 2018-07-04 16:04:59
 • profile image comment

  Dank je Corrie, ik heb je advies opgevolgd en de tekst als een reactie erbij geplaatst. Natuurlijk ook even Saphira op de hoogte gebracht zodat ze hier naar kan kijken... Groetjes, Christa

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2018-07-04 14:09:25
 • profile image comment

  Hoi Corrie, ik heb geprobeerd om de tekst aan te vullen, maar dat is niet gelukt. Ga Saphira maar een mailtje sturen... Dank je wel trouwens voor al je trouwe reacties, daar ben ik altijd erg blij mee. gr. anita

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-07-03 19:31:18
 • profile image comment

  Hoi Corrie, dank voor je reactie op mijn foto van de zebrarups. Maar niet de sint-jans vlinder, maar de sint-jacobs vlinder komt eruit. Wist ik ook niet, hoor. Maar op internet kun je veel vinden. De vlinders (en rupsen) lijken wel op elkaar. Groet, Jaap

  Door jaapburgers • geplaatst op 2018-07-03 11:37:02
 • profile image comment

  Hallo,Corrie, Bedankt voor je reactie helaas zijn we alweer thuis.Slowakije is een aanrader,mooi,rustig en prachtige natuur. Hartelijke groet, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2018-07-01 21:10:09
 • profile image comment

  Bedankt, Corrie, voor je felicitatie. Hartelijke groet, Sigrid

  Door baatjes • geplaatst op 2018-06-30 13:42:17

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3422)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste "bootwerkers" kwamen uit Noord-Brabant, Zeeland en België om in de snel groeiende haven te werken. In de jaren 60 en 70 kwamen veel immigranten uit Italië, Spanje, Marokko, Turkije, voormalig Joegoslavië en Griekenland. Ook woont er een zeer grote bevolkingsgroep van Antillianen, Surinamers, mensen van de Grote Antillen en Kaapverdianen in de stad. De Chinezen zijn een wat vergeten groep. Zij kwamen al in de jaren dertig van de vorige eeuw als havenarbeiders naar Nederland, pasten zich snel aan en gaven geen overlast. De Chinese restaurants, waar de hele familie in werkte, zijn het bekendste fenomeen. Gelukkig gaan tegenwoordig steeds meer kinderen een andere weg. Ze studeren hard en gaan vaak werken als medicus of in de financiële sector. Dit jongetje kwam ik in het centrum van Rotterdam tegen. Hij heeft net naar de poppenkast gekeken op het Binnenwegplein en gaat nu naar Delfshaven, waar tegenwoordig veel Chinezen wonen.

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (100)

Ik ben fan van (48)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (23)

'864544' door JaapKroon '864544' door JaapKroon

IranKashan

IranKashan

Vergeet niet Kashan t

JaapKroon

Tijdens mijn reis door Iran vorig jaar november deed ik het plaatsje Kashan aan. Voor mij een van de grootse verrassingen van Iran. Er heerst een ongelofelijke relaxte sfeer en er valt van alles te zien en te beleven. Tijdens een wandeling door het oude centrum hoorde ik werkgeluiden. Ik keek door een raam naar binnen en zag deze oude weverij. Door de twee mannen die er aan het werk waren werd ik uitgenodigd voor een glas thee. Ze vertelden in gebrekkig Engels verhalen over hun land en stelden vragen over mijn land. Met handen en voeten en wat Engelse woordjes werd het een heerlijk gesprek. Ik maakte er een hele serie foto's waaronder deze.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

'834597' door Amarins '834597' door Amarins

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Hello cutie

Amarins

Tijdens het struinen over de adembenemende stranden van Isla Bastimentos zagen we deze kleine dikzak. De enige niet palmboom aan de waterlijn was binnen enkele minuten volledig kaal gegeten door deze luiaard. Wat een schatje.

Mijn favoriete blogs van anderen (10)

Diepe kuilen trotserend, rijden we met onze auto over een zandweggetje naar ons hotel aan de baai van Breidavik. Dit gehucht is het laatste stukje bewoonde wereld op weg naar Látrabjarg, één van de gr... Lees meer