Ambassadeur corriedewinter

profiel corriedewinter

Homepage

Naam

Corrie de Winter

Positie

17

Score

37447

Reviews

20

Foto's & tips

3451

Blogs

28

Lid sinds

06 oktober 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Bhutan

Fav. stad

New York

Over mij

Eerst de mens, dan de camera

In 2011 werd ik gekozen tot Reisreporter van het jaar en mocht ik samen met Tom van der Leij op reportagereis naar Patagonië.

Ik schreef de jury op hun vraag: Wie is Corrie?
‘Nieuwsgierig, inlevend, ontroerd, genietend, verdiepend: zomaar wat kenmerken die voor mij als reiziger gelden. Toen ik in oktober 2008 actief werd op de site, kon ik niet vermoeden hoeveel plezier ik zou beleven aan het delen van mijn reiservaringen. De reacties van redactie en medereisreporters stimuleren me om nog beter te gaan kijken naar het speciale: natuur of cultuur, groot(s) of juist heel klein. Contact is mijn motto: eerst de mens, dan de camera.’

Over de de ontmoetingen met mens en dier lees je in mijn reisfavorieten en blogs over Patagonië en Madagaskar:

Een selectie:
'Mijn favoriete stad is New York, Central Park. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.
Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in. Handgeschreven namen en adressen, opmerkingen in een taal die ik niet kan lezen, een schat aan informatie en herinneringen.
Ik neem graag een boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld 'Voodoo in Afrika' (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt.
Mijn favoriete taal is Chinees. Een contact verloopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.
Azië is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.
De pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!
De meest bijzondere bestemming voor wildlife is Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP. En hier ontmoette ik in 2003 mijn vriendje Onja, die nu een goede reisgids is. Een hoogtepunt was het weerzien in 2017 (zie verder mijn blogs over 'le petit Malgache'.
Beste Reisreporters, ik voel me vereerd dat ik ambassadeur ben geworden en ik hoop jullie nog veel moois te laten zien. Dank voor jullie waardering!

Mijn Motto

'Eerst de mens, dan de camera'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

Sony77II, A7RII

Overige

Sony A 6500, Olympus , Sony 16-50, 18-250, 70-400, 10-18

 

20 reactie(s) bij "corriedewinter"

 • profile image comment

  Hi Corrie, wij kampeerden inderdaad ook bovenop de rand, en konden daardoor zo naar binnen. Bijzondere ervaring! Ik zal nog een stukje over kamperen op de rand toevoegen, wel leuke info.

  Door krijnvandergiessen • geplaatst op 2018-10-16 15:55:44
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je rode ster bij de vogelrots!

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-10-15 19:02:21
 • profile image comment

  Hi Corrie, San Fratello is maar een klein dorpje en niet echt toeristisch dus waarschijnlijk komen er al niet zo veel ‘buitenlanders’. En zeker niet een die dan ook nog over hun begraafplaats struint. Een gezonde nieuwsgierigheid denk ik. Groetjes Marleen

  Door aticketto • geplaatst op 2018-10-14 16:19:27
 • profile image comment

  Nee, de buitenkant is ook gewoon silo-kleurig beige. Ze hebben er wel een grote graan-verwerkmachine bij gezet buiten, en de oude katrollen en ijzerwerk is ook beneden nog zichtbaar. Heel mooi industrieel gedaan. We zijn helaas niet in het museum geweest, daar was niet echt tijd meer voor. Maar ook in het hotel en restaurant zijn oude details bewaard gebleven.

  Door karinm • geplaatst op 2018-10-13 23:47:44
 • profile image comment

  Dank je wel voor je felicitatie Corrie, ik voel me vereerd!! Fijn zonnig weekend, Saskia

  Door hamminga • geplaatst op 2018-10-13 13:36:52
 • profile image comment

  Hallo Corrie, van harte gefeliciteerd met de rode ster voor de papegaai duikers. Fijn weekend, Pleun

  Door PleunGroeneveld • geplaatst op 2018-10-12 22:47:19
 • profile image comment

  Bedankt voor je felicitaties voor mijn topfoto van de week. Het is voor mij de eerste keer. Ik ben er erg blij mee, groeten Wim

  Door whelder • geplaatst op 2018-10-12 22:39:59
 • profile image comment

  hi Corrie, ik zie je likes met regelmaat voorbij komen! dankjewel daarvoor en nu de pagina zelf nog ;-). Kijk ook regelmatig met veel plezier naar het laatste nieuws uit Brielle! Hoop dat het met jou ook goed gaat!

  Door awesomemore • geplaatst op 2018-10-10 19:40:46
 • profile image comment

  Ik vond het ook een beetje een fata morgana. Heeft wellicht te maken met het tijdstip (nog wel in de ochtend, maar als ik me goed herinner zal het al wel een uurtje of half 11 zijn geweest, dus wat harder licht op de kamelen), of toch echt duizend-en-een-nacht??

  Door karinm • geplaatst op 2018-10-10 15:35:53
 • profile image comment

  Dankje wel voor de felicitatie. Corrie!

  Door Moraima • geplaatst op 2018-10-09 16:28:41
 • profile image comment

  Dank voor de felicitatie Corrie! Het was een super ervaring om zo dicht bij de beesten te fietsen, de kids vonden t ook geweldig.

  Door karinm • geplaatst op 2018-10-07 22:01:52
 • profile image comment

  Hallo Corrie. Dank je voor de complimenten over de reportage in Columbus. Jammer genoeg was er niet meer plaats voor nog meer foto's. Ik ben blij met de reportage. Voel me dan zo 'n bofkont dat ik dit mocht maken. En Ben, mijn man, was ook blij. Een goede figurant. Gr. Mieke

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-10-01 14:46:34
 • profile image comment

  Dag,Corrie, Je vroeg me iets over het weer.NU dat was heel wisselend eigenlijk net als hier.Mist in de bergen,zonneschijn maar ook regen op zijn tijd. Maar het was een indrukwekkende vakantie. Fijne avond, hartelijke groet, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2018-09-24 18:45:50
 • profile image comment

  dank je Corrie voor je reactie op mijn foto "Op zoek naar het isolement" Ik wens je een fijne dag toe.

  Door Stan de Haas Fotografie • geplaatst op 2018-09-24 17:11:19
 • profile image comment

  Ik word er soms wel heel moedeloos van, maar ik kan je foto zien en een reactie plaatsen mag, zelfs de duim mag ik bij jouw foto geven...

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-09-23 16:51:42
 • profile image comment

  Dankjewel Corrie. De fotokeuze had van mij iets anders mogen zijn, maar ik ben dik tevreden met dit resultaat. Gr. Hans

  Door hansdewildt • geplaatst op 2018-09-19 19:08:52
 • profile image comment

  Ik zal eens kijken naar die haze removal, dank voor de tip. Fijne dag!

  Door sidonius • geplaatst op 2018-09-19 12:37:07
 • profile image comment

  Dank voor je felicitatie Corrie, ik was blij verrast! Fijn weekend, groetjes Karin

  Door karinm • geplaatst op 2018-09-15 14:08:13
 • profile image comment

  Dank je wel Corrie. Weer blij verrast met deze ster.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-09-15 09:34:18
 • profile image comment

  O ja, herken ik. Niet te snel foto's weggooien dus ;-)

  Door sidonius • geplaatst op 2018-09-12 17:15:56

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3451)

'488143' door corriedewinter '488143' door corriedewinter

CubaCentraal Cuba

CubaCentraal Cuba

Krabben en lavagrotte

corriedewinter

Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad. 's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig. Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá. Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

'352957' door corriedewinter '352957' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Smeltkroes Rotterdam

corriedewinter

Per 1 januari 2012 telt Groot Rotterdam 617.347 inwoners, verdeeld over 176 nationaliteiten. Na het openstellen van de Nieuwe Waterweg in 1875 begon de enorme groei van de haven en bevolking van Rotterdam: in 25 jaar tijd groeide de bevolking met circa 200.000 inwoners. De meeste

'459158' door corriedewinter '459158' door corriedewinter

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Sven the flying...'pe

corriedewinter

'Happy feet' is een van mijn favoriete tekenfilms, dus ik was blij dat er ook een deel twee kwam. In deze film is Mumble, de keizerspinguïn die eindelijk kan dansen, vader geworden, maar zoon Erik wil helemaal niet dansen. Erik wil leren vliegen, net als "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn. Deze 'Sven' zag ik, met vele andere vogels op de rots Latrabjarg in de Westfjorden. Hij had moeite om tegen de wind in te vliegen.

Laatste blogs (28)

Mijn fans (100)

Ik ben fan van (48)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (24)

'947794' door elisleem '947794' door elisleem

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Melkweg boven het...k

elisleem

Op zo'n 5u rijden ten zuiden van Windhoek tref je nabij Keetmanshoop het Quiver Tree forest aan. DIt bos staat vol met kokerbomen, de bekendste bomen van Namibië. Naast dit bos ligt Quiver Tree camping, de ideale uitvalsbasis om het bos te bezoeken. Aangezien er hier bijna geen lichtvervuiling is, kan je de melkweg spotten met het blote oog. Het kokerboomwoud zorgt voor een ideale voorgrond voor een foto van de melkweg! Dit zuidelijke deel van Namibië wordt door veel mensen overgeslagen. Nochtans zijn hier met het kokerboomwoud, Fish River Canyon en Kolmanskop verschillende plaatsen die zeker en vast de moeite zijn te bezoeken.

'864544' door JaapKroon '864544' door JaapKroon

IranKashan

IranKashan

Vergeet niet Kashan t

JaapKroon

Tijdens mijn reis door Iran vorig jaar november deed ik het plaatsje Kashan aan. Voor mij een van de grootse verrassingen van Iran. Er heerst een ongelofelijke relaxte sfeer en er valt van alles te zien en te beleven. Tijdens een wandeling door het oude centrum hoorde ik werkgeluiden. Ik keek door een raam naar binnen en zag deze oude weverij. Door de twee mannen die er aan het werk waren werd ik uitgenodigd voor een glas thee. Ze vertelden in gebrekkig Engels verhalen over hun land en stelden vragen over mijn land. Met handen en voeten en wat Engelse woordjes werd het een heerlijk gesprek. Ik maakte er een hele serie foto's waaronder deze.

'844502' door Everlasting '844502' door Everlasting

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

The smoke of incense

Everlasting

A young girl prays amongst the smoke of the gigantic incense sticks in the Thien Hau Temple, an oasis a quietness in the chaotic old city of Saigon.

Mijn favoriete blogs van anderen (10)

Diepe kuilen trotserend, rijden we met onze auto over een zandweggetje naar ons hotel aan de baai van Breidavik. Dit gehucht is het laatste stukje bewoonde wereld op weg naar Látrabjarg, één van de gr... Lees meer