Texas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Texas image

Groeten uit... El Paso

Texas
Verenigde Staten
Remon

Groeten uit... El Paso

Yoho, even een kort berichtje uit El Paso, TX! Zometeen rijden we Texas uit na 2 dagen rijden. Jaja, het gezegde "Everything's bigger in Texas" klopt aan alle kanten.

Voor degene die denkt: waar heeft die gast het over. Ik ben een roadtrip aan het maken van Houston, TX naar eindbestemming San Francisco, CA .

Eerste paar dagen hebben Floris en ik bij vrienden van me gelogeerd waar ik relaxed kon bijkomen van de vlucht. Aangezien ik al eerder in Houston geweest was en dus geen lijst met landmarks hoefde af te vinken hadden we áááááááááálle tijd voor Abercrombie & Fitch, Hollister, Calvin Klein, Nike etc. etc. etc. Catch of the day: de vetste sneakers voor.... [trommelgeroffel] het minieme bedrag van 10 DOLLAR! Kon ze niet laten liggen...

's Avonds zijn we nog naar de Houston Rodeo geweest. Ik had alleen verwacht dat het een heel klein gebouwtje was waar de wilde stieren bevochten werden, de wilde paarden gevangen werden en de kalfjes meester gemaakt zouden worden... maar nee, het was in een megahuge stadion! Met als toetje: een concert van de country-ster Dierks Bentley: http://www.youtube.com/watch?v=tFnJqYYFABk.

De dag erna zijn we vertrokken naar San Antonio. "Maar" vier uur rijden... We kwamen - aangezien er wéér geshopt moest worden - er wat laat aan maar hebben genoeg kunnen zien om te concluderen dat het een vet sfeervolle stad is. De Mexicaanse markt was helaas al dicht maar des te gezelliger was het op de Riverwalk: een soort wandelpad langs de rivier à la de Oudegracht in Utrecht met alleen maar restaurants. Onwijs gezellig en lekker Tex-Mex zitten schranzen!

The day after: een wekker om 5 uur. NOT FUNNY! Maar goed, als je op een dag 11 uur moet rijden, is tijd geen overbodige luxe. Het begon bewolkt maar eindigde met een lekker zonnetje (en dus korte broek!). Het landschap varieerde om het uur, erg gaaf. Van bomen bosjes, van Central Time Zone naar Mountain Time Zone, van geel naar rood zand, van bergen naar vlak... En dat nog steeds: allemaal in Texas!

Gisteravond aangekomen in El Paso, vlak langs de grens met Mexico. Grappig detail: op de verkeersborden boven de snelweg die richting Mexico gaan staat een bordje met een rood doorkruist pistool. Helaas kunnen we daar niet naartoe want er is een negatief reisadvies naar de Mexicaanse buurstad Juarez. Worden per dag 35 mensen vermoord ofzo. Ook NOT FUNNY. Dus we blijven maar even aan de Amerikaanse kant aangezien we San Francisco wel levend willen halen.

Zometeen doortuffen naar White Sands en de plek waar we een herberg gaan opzoeken voor een stevig baal hooi om op te tukken is Tucson!

I'll keep you posted!

xR&F

Foto's

5ff60.jpg
5ff60.jpg
Remon
31b02.jpg
31b02.jpg
Remon
dd72d.jpg
dd72d.jpg
Remon