Miami

Prima openbaar vervoer in Miami.

Hoewel je in Amerika bijna niet zonder auto kunt, kun je Miami ook uitstekend verkennen met het openbaar vervoer. Zelf logeerde ik iets ten zuiden van Miami in Florida City. Toen ik de stad in wilde rijden belandde ik al snel in een eindeloze file van steeds optrekkend en weer stilstaand verkeer door de grote hoeveelheid verkeerslichten op de toegangswegen van Miami. Bij South Dade County- het meest zuidelijke station-, maar ook de meeste andere metrostations kun je je auto echter prima en redelijk veilig de hele dag parkeren.(Concept Parkeer en Rij, kost $ 4,-/dag) Vanaf het metrostation daar voert de Metro Rail van Miami Dade Transit je vlot naar de binnenstad.Door de week rijden de metro's elke 10-15 minuten, in het weekend om de 20-30 minuten. Als je bij Government Center uitstapt kun je vandaar de gratis Metromover nemen. Deze ringlijn bestaat uit kleine treinwagons, die geheel geautomatiseerd over de rails rijden. Er zit dus geen bestuurder op de wagen. Ze rijden zeer regelmatig, tussen 5.00 am en 0.00 hoef je zelden langer dan een paar minuten te wachten. Er is een inner loop die met de klok mee rijdt en een outer loop in de tegenovergestelde richting, die nog twee aftakkingen heeft. een prima manier om de stad eerst eens van bovenaf te bekijken en dan te besluiten waar je verder wilt kijken.
Ook het busvervoer in Miami is prima, alleen krijg je dan wel weer te maken met de opstoppingen en in de spitsuren is lopen stukken sneller! In de metro heb je daar natuurlijk geen last van. Vanaf dit voorjaar is er ook een verbinding met Miami International Airport via de onlangs geopende oranje lijn.
De tarieven voor zowel bus als metro zijn $2,- voor een enkeltje. In de bus kun je nog contant, liefst gepast, betalen, in de metro heb je een Easyticket nodig: een magneetkaartje waar je saldo op kunt laden. Voordeliger is om een dagpas aan te schaffen ($ 5,-) of als je langer blijft een 7-dagenpas ($ 26,-). Al deze producten kun je bij uit de automaten bij elk station kopen. Uitgebreide informatie vind je op : http://www.miamidade.gov/transit/home.asp
0
3

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
2418
Geplaatst op
18 sep 2011
Land
Bestemming
Categorie
Vervoer
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Prima openbaar vervoer in Miami."

 • profile image comment

  Uitstekende tip! Met ov reizen is toch een van de leukere methoden

  Door Bowral • geplaatst op 2011-10-02 12:18:45
 • profile image comment

  OV vind ik altijd een goed idee maar voor Miami wil ik wel enkele aantekeningen maken. Mijn eigen ervaring met OV in Miami dateert van 1989 maar toen was het hopeloos. Bussen die eens in de twee uur reden en drie kwartier te laat kwamen, dat soort werk. Betalen kon alleen met muntgeld en dat heb je natuurlijk niet bij aankomst. Tot overmaat van ramp vloog onze bus naar het vliegveld in de brand (oververhit vanwege die stomme airco op vriestemperatuur vermoed ik). Van ellende maar in de taxi gestapt en met een final call het vliegtuig ingestapt.

  Door whelder • geplaatst op 2011-09-26 18:23:35
 • profile image comment

  Kijk dit is nou handig om te weten!

  Door Mireille • geplaatst op 2011-09-19 18:44:30

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.