Miami foto's & tips

'230223' door Iggie '230223' door Iggie

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Portugees oorlogsschi

Iggie

Tijdens een strandwandeling op het strand van South Beach (Miami) kwam ik dit Portugese oorlogschip tegen. Het Portugees oorlogsschip kan tentakels ontwikkelen tot 70 meter lang. Naast het lichaam, dat gemiddeld 9 tot 35 cm groot is, heeft het een gasblaas, dat als "zeil" dienstdoet. Dit zeil kan met lucht gevuld worden als het oorlogsschip aan de oppervlakte moet blijven, en kan bij gevaar leeglopen waardoor het oorlogsschip onderduikt. Ook kan dit zeil in een bepaalde hoek gedraaid worden, zodat de kolonie kan "bepalen" waar ze naartoe "wil". Zelfs tegen de wind in laveren is mogelijk. Het Portugees oorlogsschip, dat sporadisch in de Noordzee gesignaleerd wordt, wordt vaak ten onrechte als kwal aangeduid. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts, een shock, en ademhalingsproblemen. Toch overleven sommige mensen een ontmoeting met het Portugees oorlogsschip niet, niet in de laatste plaats door het gevaar in het water in de tentakels verstrikt te raken, verlamd te raken en te verdrinken. Een tweede kennismaking kan bovendien resulteren in een allergische reactie op het gif. Dus voor iedereen die die ooit in aanraking komt met het Portugees oorlogsschip. Wees allert !!

'331334' door arny '331334' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach - oldtime

arny

Helaas niet onze huurauto, dat is een wat modernere bolide. In Miami Beach zie je ze nog volop. Ze staan geparkeerd voor de mooiste art-deco hotels.

'127185' door liane '127185' door liane

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Zwerver in Miami

liane

Dit is een van de zwervers in Miami, zoals je ziet is dus niet allemaal glitter en glamour in Miami.

'351052' door adelheid '351052' door adelheid

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Skyline

adelheid

Deze skyline is wat minder bekend dan die van New York of San Francisco, maar de hoge gebouwen liggen mooi aan het water en als je de weg neemt naar Key Biscayne heb je een prachtig uitzicht hierop.

'386593' door arny '386593' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Gay Pride Miami

arny

Afgelopen weekend was het de jaarlijkse Gay Pride in Miami. Iets waar we pas achterkwamen nadat we 2 uur in een file hadden gestaan naar Miami Beach. Vervolgens konden we met geen mogelijkheid meer een parkeerplaats te vinden. Tot overmaat van de ramp lag ons gehuurde appartement op Ocean Drive, net ter hoogte van het podium.... De verhuurder was het feestje vergeten door te geven aan ons. Oeps! Uiteindelijk konden we via een steegje aan de achterkant onze bagage uitladen en vonden we een plaatsje in een parkeergarage, een half uur lopen. Natuurlijk zijn we niet vies van een feestje en als we dit geweten hadden waren we s'morgens flink vroeger vertrokken. Uiteindelijk werd het toch nog een gezellige namiddag, gewoon een kwestie van verstand op nul en meefeesten!

'331093' door arny '331093' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami panorama

arny

Fotografie is vaak een kwestie van geluk: op het juiste moment op de juiste plek zijn. In dit geval was het weer eens zo. De muggen waren hyperactief, Ik zakte met mijn schoenen diep weg in de modder en een securityguard was aan het schelden dat ik zo snel mogelijk op moest rotten. Maar toch snel nog even deze panorama kunnen schieten. Volgens mij was het de muggenbulten en gescheld waard...

'394657' door marjankersten '394657' door marjankersten

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Strandwacht huisje op

marjankersten

We herleven oude tijden op het strand van Miami Beach: zeg nou zelf het is toch net een plaatje uit Baywatch? De oranje reddingsboei hangt zelfs klaar voor gebruik.

'495575' door wimraaijen '495575' door wimraaijen

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Little Havana Style

wimraaijen

Deze oude man houdt de Cubaanse stijl met ere in stand. Mooi blauw is niet lelijk en prachtig gepoetste schoenen!. In Little Havana, Miami, wonen veel van origine Cubanen, maar ook veel mensen uit de rest van Latijns Amerika. Een bijzonder sfeertje.

'450597' door RobHoekstra '450597' door RobHoekstra

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Herkenbaar?

RobHoekstra

De foto is op zich niet zo boeiend maar voor mij wel het symbool van Miami beach. Ik denk dat de meesten van jullie bij het zien van dit strandwachtershuisje aan Miami beach denken. Een strand waar je als Bourgondiër met klein bierbuikje zeker in de minderheid bent. Nergens op de wereld heb ik zoveel “mooie” mensen bij elkaar gezien.

'410696' door Jenny '410696' door Jenny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Máximo Gómez...(Domin

Jenny

In Miami vind je de wijk Little Havana. Nadat Fidel Castro in 1959 de macht in Cuba overnam vluchtten per jaar duizenden liberale Cubanen naar Miami. Dit heeft de basis gelegd voor Little Havana. Het Máximo Gómez (Domino) Park, dat zijn naam ontleent aan een Cubaanse revolutionair, ligt middenin Little Havana aan de Calle Ocho. Hier komen dagelijks vele Cubanen samen voor het spelen van domino en schaak. Natuurlijk kun je hier ook gewoon een praatje maken of een boek lezen. Naast de overdekte speeltafels liggen deze enorme dominostenen tussen de gewone straattegels. De drie goedlachse dames op de foto waren gezellig bezig elkaar te fotograferen met hun mobieltje.

'372915' door Jboeve '372915' door Jboeve

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach

Jboeve

Na een heerlijke dag naar het Zuidelijkste puntje van South Beach gelopen en daar de prachtige zonsondergang gezien over Miami. Met de haven die er tussenin ligt geeft het een bijzonder effect.

'494037' door wimraaijen '494037' door wimraaijen

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Little Havana

wimraaijen

Ok, mensen moet je niet te veel van onderaf fotograferen is een van de tips. Maar dit moest gewoon. Hier in Miami, Little Havanna, waar tradities misschien nog wel meer in stand worden gehouden dan in Cuba zelf. Let ook op de indiaan. Grappig dat die als beeld wordt gebruikt, terwijl ze op Cuba door de Spanjaarden nagenoeg allemaal zijn uitgemoord...

'441782' door Appie007 '441782' door Appie007

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Twin Architecture

Appie007

Op Miami Beach staan vele kolossale gebouwen direct aan het strand. Deze Italian-style villa staat recht voor dit appartementencomplex. Het lijnenspel was voor mij aanleiding voor de foto. De tegenstelling is typerend voor alles in Miami.

'314631' door Angeleye '314631' door Angeleye

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Relatieve rust

Angeleye

De avond daalt neer in Miami Beach. Het was onze eerste dag; Art Deco district, gay parade, striptease op straat, een en al mooie jonge vrijwel naakte jonge vrouwen op huizenhoge naaldhakken, beroving van al onze spullen en dan die schijnbaar vreedzame zonsondergang op het strand. Mooi, maar voor ons geen blijvertje...

'415331' door Jenny '415331' door Jenny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Sexy Lexie

Jenny

Bij het zien van deze man (de vrouw is me gek genoeg niet eens opgevallen ;-)) flitste meteen de naam Sexy Lexie door mijn hoofd. Heb natuurlijk geen idee of deze man Alex, Lex of Alexander heet, maar ja dat doet natuurlijk ook helemaal niet ter zake. In zijn (te) kleine stringetje zat hij gezellig samen met zijn wederhelft te genieten van de zon en al het andere moois dat Miami te bieden heeft.

'287679' door pbroek '287679' door pbroek

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

CONCERTGEBOUW MIAMI.

pbroek

In de haven van Miami kan je genieten van de meest schitterende jachten, wat je links en rechts aan de pier ziet liggen, en daar tussendoor kan je het Concertgebouw van Miami ontdekken.

'372868' door enroute2 '372868' door enroute2

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Art Deco District

enroute2

Het Art Deco district, waar Miami Beach zo beroemd om is, ligt in het hart van South Beach en bestaat voornamelijk uit appartementengebouwen en hotels. De in totaal 960 historische gebouwen stammen uit de jaren ’30 en zijn sinds de jaren ’80 bijna allemaal gerenoveerd. Ik vind deze gebouwen met de vrolijke kleuren en fraai geschilderde motieven echt passen in deze zonovergoten stad in Florida.

'498407' door EvelynevandenBroek '498407' door EvelynevandenBroek

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach sunrise

EvelynevandenBroek

Tijdens de zonsopgang heb ik meerdere foto's gemaakt van deze typisch Amerikaanse strandhuisjes. Een heerlijk rustig moment op het anders zo drukke en levendige Miami Beach - South Beach.

'409064' door RobHoekstra '409064' door RobHoekstra

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Ocean Drive Miami...B

RobHoekstra

De Art deco gebouwen aan Ocean Drive vind ik uiterst fotogeniek. Eigenlijk net als veel mensen die daar rondlopen. Ik heb nog nooit zoveel mooie mensen bij elkaar gezien. Volgens mij begeven ze zich 23 uur per dag in de sportschool en komen ze er eentje naar buiten om over Ocean drive te flaneren.

'335640' door Angeleye '335640' door Angeleye

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Vandaag is Groen....

Angeleye

Vandaag is groen: de kleur van niet opvallen... en opvallend was het hoeveel mensen er langs deze prachtige grote en eigenlijk toch niet te missen leguaan liepen zonder hem te zien. Onopvallend opvallend dus, maar mooi issie!

'179365' door silvia11 '179365' door silvia11

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Zonsondergang

silvia11

Tijdens de vlucht vanuit Miami naar Curacao: een schitterend geel, oranje, rode zonsondergang ! We bleven ernaar kijken hoe de lucht steeds roder en roder werd, met kleurschakeringen op de wolken onder ons, totdat het te donker werd en de zon onder ging...

'391021' door RGKoning '391021' door RGKoning

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Key Biscayne

RGKoning

Key Biscayne is een eiland voor de kust van Miami, en is zoals zoveel keys via bruggen goed met de auto bereikbaar. Deze foto is genomen op het noordoostelijke strand van het eiland, een stukje natuur zonder hotels en appartementen.

'331930' door arny '331930' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach Ocean...D

arny

Ocean Drive is de plek waar je s' avonds kunt genieten van de prachtige Art Deco gebouwen, het neon licht en vooral mensen kijken. Jetset, modellen, neo-rijken en heel veel wannabees. Glitter en glamour. Oh, en je kunt er ook nog leuke foto's maken!

'395363' door arny '395363' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Neon & Art Deco

arny

Het Colony Hotel bij invallen schemering blijft een prachtige briefkaartfoto opleveren. Dit stukje is volgens mij het meest gefotografeerde deel van het art deco district. Gelukkig hebben ze enkele jaren geleden de neonreclame weer opgeknapt en werken alle letters weer.