Hawaï foto's & tips

'423728' door dreamer666 '423728' door dreamer666

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Lavaflow

dreamer666

De meeste mensen denken bij Hawaï aan een tropisch strand maar er is ook een eiland dat niet zo tropisch is. Op Big Island vindt je trouwens 1 van de actiefste vulkanen ter wereld. De lava vloeit er constant naar de zee en maakt het eiland steeds groter en groter. Afhankelijk van waar de lavastroom zich bevindt kan je er naartoe wandelen. Een helse tocht weliswaar van 6 uur heen en terug over gestolde lava waarvan de terugweg in het donker. Niet ongevaarlijk maar voor ons zeker de moeite om het eens gezien en gevoeld te hebben.

'331205' door trijntje1 '331205' door trijntje1

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Noord-Oost kant van..

trijntje1

Dit mooie plekje ligt aan de Noord_oost kant van Oahu, Hawaii. We hadden die dag een Harley Davidson gehuurd en rond het eiland gereden. Echt super leuk ! Deze kant van het eiland is prachtig....lekker rustig en allemaal mooie baaitjes - bergen en leuke plaatsjes langs de hoofdweg.... dus vaak een keer stoppen voor mooie foto's

'145949' door pljvv '145949' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Mysterieus

pljvv

Zonsopkomst over de Haleakalakrater. De wolkenflarden rond de kleine 'deelkratertjes' rechts geven de foto een wat mysterieuze uitstraling, vind ik. (Best geopend)

'92315' door Photonook '92315' door Photonook

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Reaching for the Ligh

Photonook

Eén van mijn twee favoriete foto's van Hawai'i. Nee geen wuivende palmen maar een dode boom :-). Ik heb iets met dode bomen, haha. Het regende toen ik de foto maakte en al twee uur voordat ik de foto nam kwamen we hierlangs en had ik mijn zinnen er op gezet deze boom bij zonsondergang te fotograferen. De bewolking hing laag en wist dat de zon er op een later tijdstip onderdoor zou pieken om mijn boompje mooi in het licht te zetten voor me. We gingen koffie drinken en toen we terug kwamen was mijn gebedje gehoord en kon ik mijn foto nemen ;-).

'530352' door elisleem '530352' door elisleem

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Groen Oahu - Hawaii

elisleem

Hawaii... de eilandengroep heeft 3 jaar geleden ons hart gestolen. De prachtige natuur, de vriendelijke mensen, het perfecte weer,... wat wil een mens nog meer. Eén van de spectaculairste uitzichten op Oahu, waarvan Honolulu de bekendste stad is, krijg je vanaf Nu Uanu Pali lookout. Vanaf dit uitzichtpunt, dat zich op highway 61 een 10-tal mijl voor de kruising met baan 72 bevindt (komende vanaf Honolulu), heb je een prachtige overview op windward Oahu, je waant je precies in Jurassic park. Door orografische regens kennen de Hawaiiaanse eilanden telkens een natte en droge zijde. De natte regenkant bevindt zich telkens aan de oostelijke kust van de eilanden. Als gevolg hiervan lijkt het alsof de kliffen hier bestaan uit 50 tinten groen :). Nog nergens anders hebben we zo'n mooie groene kleurtjes gezien. De wolken, die aan de kliffen plakten, maakten het plaatje compleet. Door de relatief hoge ligging van het uitzichtpunt is het dikwijls in de wolken gelegen waardoor het er naar Hawaii-normen een stuk kouder is. Vergeet dus zeker geen trui mee te nemen! En voor de rest... enkel genieten!

'363179' door Floydian '363179' door Floydian

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Wailua Falls

Floydian

Ik heb nooit gelooft in het fotograferen achter glas, dus alles wat ik nodig had om luchtopnames te maken was een Helicopter maatschappij die met de deuren eruit rond wilde vliegen. Op Kauai vond ik er eentje en wat een heerlijk en vooral winderig avontuur was dat. Alleen een eenvoudige stoelriem voorkwam dat je er niet uit vloog ;-) Dit is Wailua Falls op Kauai, één van de Hawaiaanse eilanden. Kauai is het natste eiland en vandaar dat watervallen er in overvloed zijn. Moet wel vermeld worden dat het natte gedeelte van het eiland zich in het midden van het eiland bevind, rondom de vulkaan, als je aan de kust zit heb je hier weinig tot geen last van. Wailua Falls is ook eenvoudig via land te bereiken met de auto en voor de ouderen onder ons, waterval is ook welbekend van de tv serie "Fantasy Island". Technical Details; Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/1250 sec Aperture; f4 ISO; 320 RAW

'376343' door Floydian '376343' door Floydian

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Waikiki Beach -...Hon

Floydian

Honolulu, Wakiki Beach, volgens sommigen het Benidorm van de Pacific. Niet helemaal waar in mijn ogen, maar druk is het er wel met vele hotels. Gewoon aanvliegen, overnachten, dagje Waikiki en dan snel verder naar de andere en veel rustiger eilanden.....niet vergeten een foto te maken natuurlijk ;-) Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 120 sec Aperture; f16 Filter; none ISO; 160 RAW

'518090' door antwan '518090' door antwan

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Waimea Canyon

antwan

De Waimea Canyon op het Hawaiaanse eiland Kaui wordt ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd. De canyon is ongeveer 16km lang en 900 meter diep. Langs de gehele canyon loopt een weg en bij diverse uitzichtpunten kun je een stop maken om te genieten van een grandioos uitzicht. De canyon mag dan misschien niet zo groot zijn als bijvoorbeeld de Grand Canyon maar is zeker een bezoek waard. Behalve de autorit langs de diverse uitzichtpunten kun je ook een wandeling van een hele dag maken langs een deel van de canyonrand.

'184639' door pljvv '184639' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Surfing USA (Beach...

pljvv

Mijn persoonlijke surf favoriet. Genomen aan de North Shore van Oahu bij de Banzai Pipeline (de naam van de golf). Wat een geweldige dag. Urenlang in het zonnetje genieten van dat golvengeweld, terwijl mannelijke en vrouwelijke acrobaten met een surfboard de golven proberen te bedwingen. Doet me denke aan de song van de Beach Boys (Surfin' U.S.A.): Everybody's gone surfin' Surfin' U.S.A.

'494607' door Esthers '494607' door Esthers

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Groene oase

Esthers

Het Wai'anapanapa State Park ligt op Maui in de buurt van het plaatsje Hana. De zwarte lava rotsen en het zwarte strand steken af tegen de blauwe zee en het weelderige groen. Dit ligt langs de weg ''the road to Hana'' een mooie bekende autoroute die door veel door toeristen gereden wordt en zeer de moeite waard is.

'281835' door Esthers '281835' door Esthers

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

SURF SUNSET

Esthers

Zonsondergang op het eiland Maui. Het maakt de surfers niet uit dat de zon bijna ondergaat, wanneer de golven goed zijn gaan ze massaal richting het water. Overdag was er op deze plek geen surfer te bekennen, aan het einde van de dag werden de golven groter en in no time was het volle bak !

'330092' door trijntje1 '330092' door trijntje1

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Surfplanken bij...Wai

trijntje1

Hawaii = surfen ! Dus een foto met surfplanken mag niet ontbreken ! Dit is mijn 1e foto die ik plaats van onze vakantie Hawaii - een geweldige bestemming ! Dit is bij Waikiki Beach - niet echt "off the beaten track" maar je moet er geweest zijn als je op Oahu bent - toch ?! Waikiki en Honolulu zijn erg druk - het is ook het economisch centrum van Hawaii - maar als je buiten de stad gaat zie je prachtige plekken en is het redelijk rustig overal. Waikiki Beach is heel druk - veel zonaanbidders en surfers - leuk om mensen te kijken en te genieten van de zon en de golven.

'402082' door jaapvanopstal '402082' door jaapvanopstal

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Oostkust eiland Kauai

jaapvanopstal

De oostkust van Kauai is soms erg woest en niet altijd zo geschikt voor onderwatersport als andere Hawaii eilanden. Daarentegen kun je er eindeloze strandwandelingen maken en genieten van spectaculaire vergezichten.

'153728' door pljvv '153728' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Kalalau Valley

pljvv

Panorama van Kalalau Valley op Kauai. Dit is het eindpunt van de 11-mijl lange Kalalau Trail langs de Na Pali kust. De scherpe kliffen rechts in beeld zijn karakteristiek voor de gehele Na Pali kust. Ze zijn ontstaan door eeuwenlang geseling van het vulkanische gesteente door regen en zeewind.

'521113' door antwan '521113' door antwan

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

De Melkweg boven een.

antwan

Afgelopen zomer bezochten we het Volcanoes N.P. op het Hawaiaanse eiland Big Island. Dit park staat bekend om zijn zeer actieve vulkanen. Een van de kraters die je kunt bezoeken is de Halemaumau krater. Overdag zie je vooral een grote krater waar rookpluimen uitkomen. Mooi maar niet spectaculair. Iemand adviseerde ons om in de avond, als het donker is, nog een kijkje te gaan nemen. Aangezien we in de buurt sliepen reden we diezelfde avond nog een keer terug. Daar aangekomen zagen we de hete rookwolken uit de krater komen die nu een mooie rode kleur hadden gekregen. Maar nog veel mooier was de prachtige sterrenhemel die we boven ons zagen. We konden dus genieten van 2 prachtige natuurfenomenen tegelijkertijd, een vulkaankrater waar rook uitkwam en de Melkweg daarboven.

'540784' door antwan '540784' door antwan

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Zonsondergang op...Ha

antwan

Hawaii is voor veel mensen de ultieme droombestemming. Een heerlijk bounty paradijs met witte stranden, palmbomen en prachtige zonsondergangen. Dat is zeker waar, toch heeft Hawaii nog veel meer te bieden. Regenwouden, actieve vulkanen en een rijke cultuur. Maar zoals al gezegd, de prachtige stranden zijn zeker een bezoek waard. Aangezien elk eiland vele stranden kent kun je elke dag een ander strand bezoeken. Maak heerlijke wandelingen, zwem of snorkel in de heldere zee en sluit je dag af met een heerlijke zonsondergang. Hoeveel paradijs kun je wensen!

'544669' door antwan '544669' door antwan

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Melkweg boven een...v

antwan

Vorig jaar zomer bezochten we het Volcanoes N.P. op het Hawaiaanse eiland Big Island. Dit park staat bekend om zijn zeer actieve vulkanen. Een van de kraters die je kunt bezoeken is de Halemaumau krater. Overdag zie je vooral een grote krater waar rookpluimen uitkomen. Mooi maar niet spectaculair. Iemand adviseerde ons om in de avond, als het donker is, nog een kijkje te gaan nemen. Aangezien we in de buurt sliepen reden we diezelfde avond nog een keer terug. Daar aangekomen zagen we de hete rookwolken uit de krater komen die nu een mooie rode kleur hadden gekregen. Maar nog veel mooier was de prachtige sterrenhemel die we boven ons zagen. We konden dus genieten van 2 prachtige natuurfenomenen tegelijkertijd, een vulkaankrater waar rook uitkwam en de Melkweg daarboven.

'426368' door jumper '426368' door jumper

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Lekker chillen

jumper

Op hawaii kan je op heel veel plekken schildpadden zien in hun natuurlijke omgeving. De schildpadden zijn ook beschermd en als je hier een schildpad iets aan doet dan staat er ook een hele hoge boete op of zelfs gevangenis straf.

'137012' door pljvv '137012' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Sunrise Lanikai Beach

pljvv

Zonsopkomst aan Lanikai Beach aan de oostkust van Oahu, Hawaii. Een magisch moment om te beleven.

'284013' door jdevaan '284013' door jdevaan

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Bodyboarder op Mauï

jdevaan

Om te beginnen vandaag een foto voor het maadthema water. Bij ons verblijf van een week in Mauï waren het iedere dag dezelfde mensen die weer pogingen deden om gebruik te maken van de kracht van het water. Deze knul heeft het vaker gedaan. Was de zoon van de eigenaar van het condo-complex.

'162872' door pljvv '162872' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Kratertjes

pljvv

Surreeel beeld van de zonsopkomst over de Haleakala krater op Maui. Op de voorgrond zie je de kleine deelkratertjes met flarden bewolking er omheen. Op de achtergrond de spiegeling van de opkomende zon op het wolkendek in de grote krater.

'92327' door Photonook '92327' door Photonook

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Aloha Ahiahi

Photonook

Aloha Ahiahi betekent: Goedenavond in het Hawai'iaans. Dit is de tweede van mijn favoriete foto's die ik op Hawai'i gemaakt heb en een paar minuten na de vorige foto. Deze foto betreft een HDR. De licht omstandigheden waren dusdanig dat je onmogelijk een goed belichte voorgrond kon hebben zonder dat de zon uitgebeekt zou zijn (of een goed belichte zon zonder dat de voorgrond zwart zou worden). HDR is dan de oplossing waarbij je bv. 5 foto’s maakt met verschillende sluitertijden en deze 5 foto’s later samenvoegd zodat je alle kleurinformatie, zoals jij het destijd met je eigen ogen gezien hebt, ook daadwerkelijk kunt omzetten in een goed belichte foto. Statief is hierbij absoluut nodig.

'497862' door StefanMeijnen '497862' door StefanMeijnen

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Kukaniloko Birthing..

StefanMeijnen

Een voor de Hawaianen heilig stuk grond. Van oudsher kwamen vrouwen van hoge rangen naar Kukaniloko voor de geboorte van hun kinderen. Men was er in die tijd van overtuigd dat dit kinderen verzekerde van een hoge rang en status in het leven. Zelf nu worden er nog steeds kransen en cadeau's neergelegd. Bijna centraal op Oahu ligt deze plek, langs highway 80. Je rijdt er zo voorbij en parkeren moet op een stukje kleigrond. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen in de richting van de palmbomen.

'168382' door pljvv '168382' door pljvv

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

De maan

pljvv

Zonsopgang over de Haleakala krater op Maui. Een erg surrealistische ervaring. Alsof je een zonsopkomst op de maan ziet.