Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida Here we come! deel 2

Florida
Verenigde Staten
AMostert

Florida Here we come! deel 2

Dag 4: Seaworld
Na een lekker ontbijt vertrokken we rond 0900 naar Seaworld. We maakten gebruik van een combinatiedeal met Busch Gardens, omdat dit park van dezelfde eigenaar is. Net als Busch Gardens is Seaworld een combinatie van een dierenpark en een pretpark. In Seaworld ligt de nadruk echter meer op de shows en de (zee)dieren. We hebben hier echt prima genoten van een zeer spectaculaire dolfijnen show. Compleet met acrobaten, papegaaien, een verhaal, wow. Daarna zijn we natuurlijk naar de Shamu show geweest. Een compleet andere show. Tijdens deze show lag de nadruk vooral op de orca’s zelf. Wat een indrukwekkende beesten. Shamu zelf is echt gigantisch!!! Er is één ding waar hij echt goed in is en dat het is publiek nat maken. Gelukkig hadden wij goede en droge plaatsen. Na de Orca show zijn we ook nog naar een zeeleeuwen show (Clyde en Seamore) geweest. Wederom een compleet andere show. Dit keer was het voornamelijk de humor die de boventoon voer. De zeeleeuwen waren soms een beetje eigenwijs of overenthousiast, wat tot grappige situaties leidde. Naast de show hebben we ook de andere dieren in het park bekeken en genoten van een aantal attracties. Wat ons betreft is Seaworld zeker een aanrader.

Dag 5: Universal Studios
Iets later dan normaal vertrekken we naar Universal Studios. Inmiddels het derde attractiepark. Dit keer eigenlijk voornamelijk attracties. Het park zelf is indrukwekkend gebouw en het lijkt inderdaad alsof je op een filmset bent. De topattracties in dit park zijn: The Mummy, een soort rollercoaster film show en natuurlijk Shrek 4D. Shrek 4D is een 3D film met allerlei extra effecten, de film zelf was ook best wel leuk. Daarnaast zijn we nog met Shrek op de foto gegaan en hebben we Shrek en Donkey mokken gekocht. Naast Shrek en The Mummy was ook Terminator een mooie show. Wederom een 3D film met extra special effects. Helaas waren de wachttijden in dit park wat langer dan bij Busch Gardens en in Seaworld (waar we eigenlijk nooit hebben gewacht). Al met al toch ook een aardig park waar we ons prima vermaakt hebben.

Dag 6: Island of Adventure
Wederom een dag Universal. Nu naar het tweede park. Dit park staat veel meer in het teken van de fantasie , cartoons, superhelden en dino’s. De Spiderman attractie was echt super!! Helemaal goed. Het is een combinatie van een 3D show en een rollercoaster. Je rijd in een wagentje van de ene 3D film in de andere, de speciale effecten worden aangevuld op talloze manieren. Echt een heel bijzondere attractie dus. Daarnaast is Leander nog in een aantal echte rollercoasters geweest. Met mijn nek durfde ik het nog niet aan, al gaat het steeds beter, maar het is nog niet over. De Jurrasic Park ride was ook erg bijzonder. Je vaart in een klein bootje langs allemaal prachtig nagemaakte dino’s die echt super realistisch bewegen. Vlak voor het einde van de rit kom je een T-rex tegen en op het moment dat de T-rex je wilt opeten, donder je met Mach 3 naar beneden om vervolgens met een ontzettende splash de rit te beëindigen. Het bijzondere aan dit park is dat het eigenlijk een aantal kleinere thema parken in zich heeft. Naast Jurasic Park en de Superhero buurt zijn er een cartoon wereld, een Lost Continent en Seus’s Landing. De verschillende mini-parken hebben allen hun eigen uitstraling, sfeer en attracties. Na vier pretparken is het wel weer even genoeg. Morgen vertrekken we naar Deland, waar we bij Chromy (vriend van Leander) verblijven. Achteraf krijgen de verschillende parken van ons de volgende waardering:
1. Busch Gardens
2. Island of Adventure
3. Seaworld
4. Universal Studios

Dag 7: Richting Deland
Vandaag zijn we lekker relaxt opgestaan en hebben we onze spullen gepakt om naar Deland te rijden. Uiteindelijk vertrokken we rond 1000 uit Orlando en kwamen we rond 1115 aan bij Chromy. Nadat we ons gesettled hadden zijn we door Deland gereden en heeft Leander mij alle plekjes laten zien waar hij tijdens trainingen vaak komt. Na shoppen in de Walmart gingen we terug naar Chromy waar we genoten hebben van Chromy Curry.

Dag 8: Deland / kerstmis
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen, de was gedaan en rond 1000-1100 hebben Chromy en Leander het vuur opgestookt om lekker te ontbijten met vers gebraaide Zuid-Afrikaanse “ boerewors” en lekkere zoete Floridaase sinaasappelsap (Leander had ’s ochtends deze sinaasappels vers geplukt uit de tuin). Na een gezellige ochtend zijn we door de buurt gereden. We hebben even door een park gewandeld in DeLeon Springs. Het bord vermelde dat alligators er niet heel veel gezien worden, echter na de eerste 400m wandelen zijn we 4 alligators tegen gekomen. Gelukkig bleven ze rustig in het zonnetje liggen. Hierna zijn we nog even snel naar Daytona gereden. Helaas was de zon nu even achter de wolken verdwenen en waren alle winkels dicht vanwege kerst. Terug in Deland hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn we naar Vidar (Noorse vriend van Chromy en Leander) gereden waar we een super gezellige avond hebben gehad en waar we aardig wat wijntjes gedronken hebben. De avond sloten we af met z’n allen in Vidar zijn zwembad en jacuzzi. Lekker warm(ong. 38 graden ook het zwembad)!!!! Daarna lekker slapen!

Foto's

5e76a.jpg
5e76a.jpg
AMostert
506ae.jpg
506ae.jpg
AMostert