Canada foto's & tips

'78865' door SaskiaG '78865' door SaskiaG

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Moraine Lake

SaskiaG

Misschien nog wel mooier dan Lake Louise

'486209' door vulture1960 '486209' door vulture1960

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Wandeltocht Athabasca

vulture1960

Athabasca Glacier nis enorm, al wordt hij snel kleiner dat kan je aan de markeringspunten zien met de jaartallen. Het is er hoog en het is fris. Je kan een excursie nemen onder leiding van een geoefende gids om over de gletsjer te wandelen. Niet zonder gevaar want je verdwijnt zo in een spleet. Wij hebben alleen genoten van het uitzicht, Beetje pech het was een mistige frisse dag! Maar toch genoten van al het moois!

'460416' door vulture1960 '460416' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff, the valley

vulture1960

Mooi met de gondel naar boven in het ski gebied van baff in alle 4 de richtingen echt een prachtig uitzicht ! Mooi gebied veel te doenzoyel in de zomer als in de winter

'207430' door woodstock '207430' door woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Medicine Lake + wapit

woodstock

Dit edelhert ( of wapiti, of elk) stond bij Medicine Lake in British Columbia en bleef gelukkig ook een poosje staan om ons terwille te zijn met onze fototoestellen!

'494189' door RobHoekstra '494189' door RobHoekstra

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Louise wandeling

RobHoekstra

Canada is een mooi land qua natuur vond ik. Als je een echte hiker bent (wat ik dus niet ben) kan ik me voorstellen dat je dit land vaker bezoekt. De natuur is er prachtig. Een van de weinige hikes die ik daar gedaan heb was er eentje van een paar uur vanaf Lake Louise. Je bent er even mee zoet maar het verveelt niet. Hier zie je de bron van het meer. Het smeltwater stroomt hier het meer binnen. Je ziet hier ook goed de sedimenten wat het smeltwater met zich meebrengt. Dit zorgt voor de bekende groenblauwe kleur van het water.

'486800' door vulture1960 '486800' door vulture1960

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Meertje bij Whistler.

vulture1960

Als je ooit in Whistler bent en je hebt de mogelijkheid een helikopter vlucht te maken, dan kan ik dat aanraden . Voor ongeveer 200 euro per persoon kan je 39 minuten vliegen en voor 100 euro ongeveer 12 minuten! Wij vlogen 39 minuten we waren met zijn 3en. Er kunnen er 6 in de Helikopter! Je mag ook voorin zitten naast de piloot. Ik heb de eer aan de dames gelaten ik was toch bezig met foto en film. Je maakt ook een landing op de Gletsjer als dat mogelijk is. Dat beslist de piloot. Wij deden dat niet we landen bij een lake. Erg aardige piloot. Hij vloog ons zelfs wat langer. En we zijn ook nog ongeveer 30 minuten in en om het meertje geweest. Alles bijelkaar een tocht van ongeveer 80 minuten. Aande zijkant kunnen de raampjes open ze zittel wel laag maar je kunt wel goed foto's maken. Je wordt gehaald en gebracht vanuit je hotel dat is in de prijs begrepen. Boeken kan je bij http://www.whistler.com/activities/helicopter-tours/

'513404' door jaapburgers '513404' door jaapburgers

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Zwarte beer met zalm

jaapburgers

In Campbell River kun je een bezoek brengen aan de Quinsam Salmon Hatchery. Dat hebben we niet gedaan, dus we weten ook niet precies wat we hebben gemist. Maar daar vlak achter stroomt een riviertje, waar het werkelijk wemelt van de zalmen. Er is een metalen wal (ik denk een soort sluis) achter. Toen wij er waren, was er een klein deurtje open, waar het water omlaag stroomde en waar de zalmen trachtten stroomopwaarts verder te komen, wat weinig zalmen lukte. Maar die plek was natuurlijk een paradijs voor beren, waarvan we er twee zagen. Die deden zich met speels gemak tegoed aan de zalmen. Kop in het water = raak.

'460424' door hansdewildt '460424' door hansdewildt

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Boothuis !

hansdewildt

Het was vroeg en erg koud bij Lake Louise. Van al die prachtige bergen en de weerspiegeling in het kleurrijke water was nog weinig te zien. Het was zelfs zo vroeg dat het boothuis nog niet open was. Ja, wie komt er met deze kou ook zo vroeg………Ik dus ! !

'160039' door MauriceW '160039' door MauriceW

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Orka

MauriceW

Ongeveer 50 meter voor ons, haaks op hoe onze boot lag, dook deze orka op. Vervolgens dook zij weer onder om pal naast onze boot weer boven te komen. De tijd om dan je camera nog helemaal in te stellen is er niet meer dus dan maar op 'goed geluk'. Niet verkeerd gelukt vond ikzelf...

'485781' door hansdewildt '485781' door hansdewildt

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zweven boven een...af

hansdewildt

De Glacier Skywalk is Jasper's nieuwste attractie sinds april 2014. Op de Glacier Skywalk kun je over een 400 meter lange loopbrug lopen. Een excursie die je zeker niet mag missen, want je loopt over glas, maar het gevoel is alsof je zweeft boven een enorme afgrond. Eerst is het toch wel even schrikken, want je ziet mensen blokkeren als ze hun eerste stap op de skywalk zetten. Je weet, dat alles wel OK zal zijn; er staan immers tientallen mensen. Toch zijn er die terugdeinzen en van een afstand "genieten". Het hele idee is spectaculair, het uitzicht geweldig, maar je loopt wel over een glazen vloer en als je naar beneden kijkt voelt het toch een beetje raar……. Het is zeker een geweldige ervaring ; een adembenemend uitzicht over de Sunwapta Vallei zowel in de verte als in de diepte door de glazen vloer.

'460600' door RobHoekstra '460600' door RobHoekstra

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Road trip

RobHoekstra

Wat een fijne weg is de Icefields parkway in west Canada. Het loopt van Jasper naar Banff en andersom ;-) Neem de tijd want je passeert veel mooie plekken die een stop zeker waard zijn. Soms kom een poosje helemaal niemand tegen. Zeker op de zijwegen. Dit stukje Canada kan ik iedereen aanraden voor het maken van een Road trip.

'498705' door neretslok '498705' door neretslok

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Bald eagle

neretslok

Schreef ik gisteren dat het met wildlife in het algemeen ietsje tegen viel in Canada, met de eagles was dat een ander verhaal. Ze komen veel voor en je ziet ze ook gemakkelijk. Zoals deze jongen, die wat grumpy kijkt, maar dat hoort wel bij adelaars vind ik. Wat betreft de autovakantie, je maakt hier een geweldige roadtrip. Iedereen die eerder dan wij in Canada is geweest en enthousiast terug kwam, heeft gelijk. Canada staat gelijk aan natuur met een hoofdletter N. Rust vooral ook. Een uitermate geschikt land voor een roadtrip. Dit land mag trots zijn op wat het is. Het is er uitermate plezierig en het is een avontuur om er rond te reizen. Rijden is bijzonder gemakkelijk in Canada, het verkeer is overzichtelijk, de wegen zonder uitzondering heel goed, evenals de accomodaties. En verder heeft Canada zo veel natuur dat je je blijft verbazen over zoveel schoonheid en wel iedere vijf minuten zou willen stoppen. Het land is wel relatief duur, zeker de attracties voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn veel routes te rijden, een hele logische autoroute is Vancouver – Penticton – Revelstoke – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver, waarna je een weekje Vancouver Island er aan toe zou kunnen voegen (bij Vancouver de ferry nemen, die er anderhalf uur over doet). De afstanden tussen al deze plaatsen onderling bedraagt maximaal 400 km. In Banff en Jasper zou je twee maal drie dagen moeten blijven om alles langs de beroemde Icefield Parkway te kunnen zien.

'198317' door woodstock '198317' door woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zwarte beer

woodstock

Deze beer kwam heel nieuwsgierig op ons bootje afgezwommen. Hij kwam zo dichtbij dat we ons uit de voeten moesten maken! Een prachtige ervaring

'484935' door vulture1960 '484935' door vulture1960

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Een spuitende Killer.

vulture1960

Als je op Vancouver Island bent wil je 2 wildlife dingen zien . Beren en walvissen beide is mogelijk . En ook een prachtige ervaring. Of je wat te zien krijgt is niet zeker. Maar ondanks dat een erg mooie tocht, Kan het je aanraden

'458307' door HenkVanetie '458307' door HenkVanetie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Banff National Park

HenkVanetie

Na al het mooie geweld van de Noordelijke Staten in Amerika, zoals Teton, Yellowstone en Glacier NP gingen wij richting Banff NP in het zuidwesten van de staat Alberta. Wij hebben o.a. een boottocht gedaan op Lake Minnewanka. Tijdens de route kom je dit soort panaroma's tegen. Prachtig !

'327869' door Trude '327869' door Trude

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Totempalen

Trude

Aan de rand van Vancouver ligt Stanley Park. Hier treft men een verzameling totempalen aan die te bezichtigen zijn. Vroeger kon je dicht bij de totempalen komen, maar sinds een paar jaar moet je ze helaas van een afstand bekijken.

'483854' door hansdewildt '483854' door hansdewildt

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Glacier Skywalk !

hansdewildt

De Glacier Skywalk is Jasper's nieuwste attractie sinds april 2014. Op de Glacier Skywalk kun je over een 400 meter lange loopbrug lopen. Vanaf de Skywalk heb je een prachtig uitzicht over Jasper National Park, zoals het nog nooit eerder mogelijk is geweest om dit park te bewonderen. Ook is er een glazen platform van 30 meter, vanwaar je uitzicht hebt over de Sunwapta Vallei. Een geweldige ervaring, maar je moet geen hoogtevrees hebben. Je loopt over een glazen vloer boven een enorme afgrond en als je naar beneden kijkt voelt het toch een beetje raar……. Het is de perfecte balans van een adembenemend uitzicht en van adrenaline-pompende opwinding.

'510870' door WKerkhof '510870' door WKerkhof

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Helmcken Falls

WKerkhof

Op onze rondreis door British Colombia verbleven we een paar dagen dichtbij Wells Grey Provincial Park. Dit park heeft echt prachtige watervallen zoals deze, de Helmcken Falls. Vaak maak je een korte wandeling naar deze prachtige uitzichten. Verder weinig wildlife in dit park gezien, maar meer dan genoeg mooie watervallen, uitzichten en een prachtige alpine weide! Zeker de moeite waard om hier een paar dagen rond te rijden en wandelen!

'487758' door hansdewildt '487758' door hansdewildt

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Grizzlybeer !

hansdewildt

Door het plotselinge koude weer waren er al veel beren de bergen in getrokken. Een enkele beer liep nog zo maar langs de weg en dat op onze eerste dagen in Canada. Wat indrukwekkend om te zien, zo’n groot en sterk dier die ons volledig negeerde en op zoek was naar de rode bessen die nog spaarzaam aan de struiken zaten. Goed dat je met je camera dit prachtige dier zo close kunt krijgen, want de afstand was echt wel een stuk groter. Gelukkig was deze beer erg traag, waarschijnlijk omdat hij wat ouder was. Een grizzlybeer kan op zijn achterpoten staand een hoogte van 3 meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen, die hem veel kracht in de voorpoten oplevert. Ook de nagels van de grizzlybeer zijn scherp en lang (zo'n 10 cm), en geschikt om in de aarde mee te wroeten. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn vrij klein en rond. De grizzlybeer houdt in de winter een soort van winterslaap. De beer trekt zich voor enkele maanden terug in een hol, vaak op berghellingen boven 2000 meter, dat slechts één à twee meter in de grond is uitgegraven en waar de beer precies inpast. Gedurende deze periode teert de beer in op zijn vetvoorraad.

'515198' door EvanderHel '515198' door EvanderHel

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Vechten in de sneeuw

EvanderHel

Het is een ijzig koude dag. Veel wind, geen kleur te bekennen en het sneeuwt. Dit zijn de omstandigheden waarop de ijsberen wachten, voor hen mag het nog veel kouder worden zodat eindelijk de baai dicht zal vriezen en ze op jacht kunnen gaan naar eten. Nu hebben ze al maanden nauwelijks iets gegeten en gaan ze zuinig met hun energie om. Desondanks meten deze jonge mannetjes wel hun krachten. Eerst meten ze elkaars bek door die open tegen elkaar aan te houden en te bewegen. Komen ze ongeveer overeen, dan gaat het door en grijpen ze elkaar al staande op de achterpoten waarbij de sneeuw alle kanten opstuift. Verrassend genoeg gaat het vechten in alle stilte. Onze chauffeur vraagt of we weleens filmpjes op YouTube hebben gezien van grauwende en brullende ijsberen wanneer ze elkaar te lijf gaan. Die geluiden worden er dus onder gemonteerd. Zo leer je nog eens wat... Deze krachtmeting kan overigens de hele dag doorgaan. Omdat het nog steeds te warm is voor ze, stoppen ze regelmatig en gaan plat op hun buik in de sneeuw liggen om af te koelen, waarna ze uren later weer verder kunnen en elkaar de lelijkste littekens bezorgen. Of nog erger.

'188805' door hestermaasdam '188805' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen veel Mennonieten. Ze komen oorspronkelijk uit Nederland, van hier uit naar Duitsland/Oosterijk. Later in kleine groepjes naar Canada. Ze hebben geen verzekeringen, als er iets gebeurd gaan ze in hun eigen gemeenschap met de pet rond. De meeste hebben geen electriciteit en geen waterleiding of riolering. Veel rijden nog met paard en wagen, maar ook hier gaan ze uiteindelijk toch mee met de tijd! Deze dames laten zich in een auto vervoeren.

'516030' door JoshuaX '516030' door JoshuaX

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Sereen

JoshuaX

In de buurt van Banff is Cascade Pond een perfecte plek om dwars op de 15 km lange en 3 km hoge Mount Rundle te kijken, waarbij je de aparte vorm van deze berg mooi kunt zien. Als je er om een uur of 9.00 's ochtends bent ligt het kleine meertje er rustig bij voor een mooie reflectie. Je kunt in een half uurtje rond het meer lopen, waarbij je zo vroeg zowat struikelt over hertjes en eekhoorns die om die tijd nog ongestoord rondlopen. Een echt heerlijk serene plek om je dag te beginnen. Heel graag volledig openen.

'483554' door vulture1960 '483554' door vulture1960

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Bald Eagle in the...W

vulture1960

Prachtige boottocht gemaakt door de Wetlands. Mooi weer, mooie landschappen en Wildlife en daarna aan de oever op een mooie plek heerlijk Picknicken.

'187544' door hestermaasdam '187544' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen nog veel Mennonieten. Menno Simons werd in 1496 geboren in Friesland, hij werd een katholliek priester.Later ging hij naar Duitsland en werd doopsgezind (protestant).Uiteindelijk zijn hij en vele volgelingen in kleine groepjes naar Canada vertrokken. Een Duits dialect wordt nog steeds gesproken tijdens kerkdiensten. Ze gebruiken geen gas en electra e.d. Ook geen verzekeringen of inentingen. Ze hebben eigen ziekenhuizen en scholen. Er zijn langs de gewone wegen grintwegen voor paard en wagen. Erg leuk om dit dorpje te bezoeken waar de tijd lijkt stil te staan.