Valle d'Aosta foto's & tips

'552960' door re-lex '552960' door re-lex

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Gran Paradiso

re-lex

In het noordwesten van Italië ligt de bergachtige regio en provincie "Valle d'Aosta". Naar mijn persoonlijke mening is dit een redelijk ondergewaardeerde regio die voornamelijk wordt aangedaan tijdens het wintersport seizoen. In de zomer kan hier worden genoten van allereerst rust maar zeker ook van de natuur. Ten zuiden van de plaats Aosta ligt het natuurpark "Gran Paradiso", dit is het oudste natuurpark van Italië. In dit park kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt, variërend van een paar uur tot een paar dagen maar elke wandeltocht herbergt een schat aan natuurschoon. Een absolute aanrader om dit park eens te bezoeken, zorg voor goed schoeisel, genoeg water, een trui of jas (omdat het weer echt zomaar kan omslaan) en een beetje conditie als je wat langer gaat dan een middagje... echt geen overbodige luxe.

'397915' door marion59 '397915' door marion59

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Lago Miage

marion59

lago Miage is een kleine hoeveelheid water in het Aosta dal op 2020 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Mont Blanc in het Veny dal. Dit meertje wordt gevoed door de Miage gletsjer. je kan er prachtige wandeltochten naar toe maken.

'553588' door re-lex '553588' door re-lex

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Lillaz waterfall -...

re-lex

In het natuurpark Gran Paradiso, in de regio Valle d'Aosta kunnen diverse wandelingen en hikes worden ondernomen, variërend van "voor iedereen" tot "behoorlijk intens". De wandeling naar de Lillaz waterval is gelukkig voor bijna iedereen te bewandelen. Deze kan met kinderen en nog op flipflops worden gedaan. Bij de Lillaz waterval is het glad en nat, de vraag of je daar wilt lopen op flipflops moet iedereen voor zichzelf beantwoorden... In totaal is het circa 20 minuten lopen met af en toe een beetje stijging of daling. Het is een prima wanderling om te lunchen en te genieten van de panoramische uitzichten op weg naar de Lillaz waterval. Ook kan het nog even een punt zijn om alles op orde te brengen voor een flinke hike van een dag naar het bergmeer van Loie op circa 2400 meter, hiervoor is toch echt goed schoeisel, een degelijke conditie en eten en drinken nodig.

'414025' door Pilske '414025' door Pilske

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Lago del Miage

Pilske

Tijdens ons verblijf in Valle d'Aosta hebben we diverse (berg)wandelingen gemaakt, maar deze sprong er qua uitzicht toch wel uit. Met de camper reden we Val Veny in, de laatste vallei voor de Mont Blanc en toen we niet meer verder konden, hebben we 1,5 uur gewandeld naar Lago del Miage (of Lac du Miage in het Frans). Geen moeilijke wandeling met veel hoogteverschil, maar wel een hele harde, koude wind. De schitterende omgeving en de bijzondere wolkenlucht maakte echter alles goed!

'484339' door TravelGoom '484339' door TravelGoom

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Alpenzu Gressoney...A

TravelGoom

Hoog in de smalle vallei van Gressoney, zijdal van de Valle'd Aosta, ligt het gehucht Alpenzu. Bestaande uit een paar eeuwenoude huizen, een berghut en een (scheve) kapel aan de rand van de diepte. Een verrukkelijke plek om wakker te worden.

'512578' door renate '512578' door renate

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Kabelbaan Monte Bianc

renate

Wanneer je op de grens van Italie en Frankrijk ben kan je in Courmayeur met de kabelbaan naar boven, ook al kan je geen gletsjers beklimmen je hebt wel schitterende uitzichten. In de zomer kan je ook met geheel vernieuwde baan naar Frankrijk en ben de bus terug. Het is niet goedkoop maar wel de moeite waard, waar je rekening mee moet houden is dat het wel een heldere dag moet zijn.

'516543' door renate '516543' door renate

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Mooie wandelingen in.

renate

In het Noorden van Italie tegen de Zwitserse grens aan kan je fantastische wandelingen maken in het gebied van de Mont Blanc of zoals de Italianen het noemen Monte Bianco. En aan de voet van deze berg heb je een mooie camping liggen, peutery, aangezien hij hoog ligt is het er niet warm maar het uitzicht is adembenemend.

'451880' door TravelGoom '451880' door TravelGoom

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Pont Hone, Aosta

TravelGoom

Het dorpje Hone ligt ingeklemd tussen de bergen en wordt doorsneden door de Dora Balthea. De brug over de rivier is versierd met geraniums. Nog wat meer kleur naast de zachtkleurige huizen.

'397912' door marion59 '397912' door marion59

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Op hoogte

marion59

een stevige wandeling van Valontey naar refugio Sella en l'Herbetet. een prachtige tocht waar je mooi uitzichten hebt en ook de gemsen en steenbokken veelvuldig kan tegen komen.

'423528' door m '423528' door m

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Valle d'Aosta

m

Wandeling door het Aosta dal. Het was een mooie zonnige dag en het uitzicht was heel bijzonder. De bloemen op de voorgrond en de met sneeuw bedekte bergen maakten het tot een prachtige tocht langs het water.

'454149' door TravelGoom '454149' door TravelGoom

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Dance Aosta

TravelGoom

Een cadeautje en verrassing op het centrale plein in Aosta stad. De jonge dames oefende voor het jaarlijkse Keltische festival. Dat had ik niet meteen door totdat de muziek aan ging en een typische Ierse dans werd ingezet.

'385213' door LauraSan '385213' door LauraSan

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Livigno

LauraSan

Bij binnenkomen in Livigno, moesten we stoppen om foto's te maken. Het landschap is zo schitterend, mooie meren en besneeuwde toppen. We waren er in september, maar toch lag er wat sneeuw in de hoogte.

'414027' door Pilske '414027' door Pilske

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Koeiengevecht

Pilske

In oktober wordt er jaarlijks in Aosta gestreden om te kijken wie de koningin onder de koeien is. Gedurende de zomer vinden de voorrondes van Batailles de Reines plaats op allerlei plekken in Valle d'Aosta en worden honderden koeien ingedeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van ras, leeftijd en gewicht. Iedere keer worden er twee koeien uit een categorie tegenover gezeten het instinct van die dieren zorgt ervoor dat ze elkaar proberen weg te duwen en jagen. Zodra er een koe de rug toekeert en wegloopt, heeft de andere koe gewonnen. Er heerst geen gevaar voor koeien en publiek, dat is het mooie hieraan! In oktober zijn de finales in Aosta zelf. Een bijzondere traditie om mee te maken.

'511048' door TravelGoom '511048' door TravelGoom

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Een toetje uit Aosta

TravelGoom

De Alpen weerspiegelen in de dessertwijn. In de Italiaanse regio Aosta wordt veel zelf gemaakt met lokale producten. Zo ook deze wijn en het bosvruchtenijs met munt. Te verkrijgen bij een van de luxe hotels nabij Champoluc.

'548582' door renate '548582' door renate

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Op de grens met...Fra

renate

Vanaf de camping monte Bianco la Sorgenta, aan de voet van de Mont Blanc, zoals de naam al kan vermoeden. Kan je mooie routes lopen. Onder andere naar de grens met Frankrijk, dit is voornamelijk een vlakke weg en dus goed te doen voor een ieder. Bij de grens met Franrijk liggen deze oude mijnwerkershuisjes. Aangezien het nogal uit de route ligt, was dit ook in de zomervakantie niet een heel druk begaande route

'544421' door Dragonfly '544421' door Dragonfly

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Toneelspelers...Citad

Dragonfly

In het prachtige middeleeuwse stadje Citadella maken deze toneelspelers zich klaar voor hun optreden in het openluchtspektakel uit de Middeleeuwen. In september wordt dit feest in het centrum van de stad gehouden. Er is veel wijn, eten en het is een plezier om naar te kijken.

'545022' door lubbja01 '545022' door lubbja01

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Teatro Greco Taormina

lubbja01

Bij een reis naar Sicilië mag een bezoek aan Taormina en in het bijzonder aan Teatro Greco niet ontbreken. Het theater dateert grotendeels uit de Romeinse tijd en is herbouwd in de 19e eeuw. Regelmatig vinden hier nog concerten plaats, waarbij je naast de muziek kunt genieten van een grandioos uitzicht op de Etna en Middellandse Zee.

'563461' door Jeroen0774 '563461' door Jeroen0774

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Uitzicht vanaf Point.

Jeroen0774

Tijdens een wandeltocht door het natuurgebied bij Pila in de Valle d'Aosta beklommen we de Point de La Pierre van ruim 2700 meter hoog. Vandaar uit hadden we een schitterend uitzicht op de reuzen van de Alpen zoals Grand Combin (op de foto te zien), de Mont Blanc en Natuurpark Gran Paradiso. Schitterend!