Abruzzo foto's & tips

'432428' door Pieter51 '432428' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Rocca Calascio Castl

Pieter51

Zo af en toe gebeurt het, je bent op het juiste moment op de goede plek. Het is een van de laatste dagen in oktober 2012. De zon komt op, maar wordt nog gehinderd door restanten van onweersbuien. Levert een bijzonder kleurenspel op. Ik sta op de top van een heuvel in het Italiaanse natuurgebied Campo Imperatore, Abruzzo. Op de achtergrond de ruïne Rocca Calascio Castle. (voor het mooiste beeld moet je de foto vergroten)

'245952' door MvanderLit '245952' door MvanderLit

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Dol op klaprozen...

MvanderLit

Op weg naar Montegrosso in Abruzzo passeerden we in juni dit prachtige veldje met klaprozen. In de verte lag er nog sneeuw op de bergen en dat samen maakte dit beeld zo speciaal....

'435549' door Pieter51 '435549' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Campo Imperatore

Pieter51

De Campo Imperatore is een hoogvlakte in de Italiaanse regio Abruzzo. De hoogvlakte is omgeven door heuvels en bergen. De foto is genomen in november op een regenachtige namiddag.

'450453' door Pieter51 '450453' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Lago di Pietranzoni

Pieter51

In de Italiaanse provincie Abruzzo ligt het Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga, een mooi natuurgebied. Op de voorgrond het Lago di Pietranzoni, een meertje niet groter dan een half voetbalveld. Het is eind oktober 2012, het weer is aan het opklaren, langzaam verschijnen de bergen weer in beeld. Het meertje is een drinkplaats voor loslopend vee. De koeien op de foto waren zo vriendelijk om te poseren in het water. (foto graag vergroten voor betere weergave)

'442237' door Pieter51 '442237' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Santo Stefano di...Se

Pieter51

Santo Stefano di Sessanio is een fraai dorpje in de Italiaanse provincie L'Aquila. Zomers veel bezocht door toeristen, daar buiten enigszins een spookdorpje. Ruim 5 jaar geleden is het gebied getroffen door een aardbeving, de restauratie gaat op zijn Italiaans, namelijk af en toe wat tempo, maar meestal gebeurt er weinig. Ik verbleef er een week eind oktober 2012, voor het dorpje, maar vooral als uitvalbasis voor tripjes naar de prachtige omgeving. Het steegje op de foto is kenmerkend voor Santo Stefano di Sessanio. Nauwe straatjes, voorzien van kasseien, veel trappen, 's avonds uitgestorven.

'489973' door photodevourer '489973' door photodevourer

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Gran sasso d'italia

photodevourer

Gran Sasso d’Italia is naar mijn mening mooiste natuurgebied van abruzzo. De Gran Sasso d’Italia of vrij vertaald de grote steen van Italië, is een berg die onderdeel is de Corno Grande, die met zijn 2912 meter de hoogste berg is van de Apennijnen. De Gran Sasso is een prachtige berg waar je lekker kan wandelen. Na een lange autorit de berg op kom je op een parkeerplaat ter hoogte van 1449 meter. vanaf dit punt kan je kiezen, met de liftjes naar boven of een met de natuur op eigen kracht naar boven. Ik koos voor het laatste. ik begon de wandeling met de bergtop in de wolken maar naarmate ik dichtbij kwam klaarde het op en kreeg ik dit uitzicht (zie foto). Ooit glorieerde er een gletsjer in het midden van de berg maar daar is niet veel meer van over. Nog een kleine tip mocht je naar boven willen lopen en met de liftjes naar beneden, koop dan beneden je kaartjes voor de lift want boven kan dat niet meer. ik kwam daar boven pas achter.

'453210' door Pieter51 '453210' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Op de grens van herfs

Pieter51

Tussen het fraaie plaatsje Santo Stefano di Sessanio en de hoogvlakte Campo Imperatore loopt een mooie bergweg. Prima te berijden, zolang er geen sneeuw ligt. Die nacht, eind oktober 2012 waren de eerste vlokken gevallen. De gehuurde Fiat Punto had moeite de weg naar boven te nemen. De besuikerde heuvels lagen er mooi bij. Door de wolken waren enige bergtoppen te zien. (foto graag vergroten voor betere weergave)

'495037' door TonyUyttenhove '495037' door TonyUyttenhove

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Rocca Calascio

TonyUyttenhove

Rocca Calascio is a mountaintop fortress or rocca in the Province of L'Aquila in Abruzzo, Italy. At an elevation of 1,460 metres (4,790 ft), Rocca Calascio is the highest fortress in the Apennines. Built of stone and masonry exclusively for military purposes and intended only to accommodate troops and never as residence for nobles, the fortress overlooks the Plain of Navelli at one of the highest points in the ancient Barony of Carapelle. Construction of the fortress started in the tenth century as a single watchtower. A walled courtyard with four cylindrical towers at the corners around a taller inner tower was added in the thirteenth century. The lower half of the fortress is built with distinctively larger stones than its upper half. It is believed that this feature was to make its base impenetrable to invaders. The fortress was never tested in battle. However, it was badly damaged in November 1461 by an earthquake with an estimated magnitude of 7 to 8 on the Richter Scale.[1] While the town of Calascio, which lies below the fortress, was rebuilt, the fortress was not.[2] Rocca Calascio lies within the Gran Sasso e Monti della Laga National Park and alongside the high plain of Campo Imperatore.

'495039' door TonyUyttenhove '495039' door TonyUyttenhove

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Pescara als...toegang

TonyUyttenhove

Pescara ligt in de regio Abruzzen. De regio Abruzzen wordt gekenmerkt door de wonderschone natuur. Deze parel is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Abruzzen is dan ook bij uitstek geschikt om een rondreis te maken. Te voet, te paard, per fiets of gewoon met de auto. In de nationale parken als “Gran Sasso” kan worden deelgenomen aan een georganiseerde wandeltocht met gids en een overnachting in het park. De echte natuurliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken, het park huisvest onder andere wilde beren, wolven en gemzen. Er zijn diverse authentieke en pittoreske stadjes. In de regio Abruzzen kun je het echte Italie nog beleven, mede door het ontbreken van massatoerisme.

'488449' door photodevourer '488449' door photodevourer

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Straatjes in Abruzzo

photodevourer

Dit is een foto van een klein dorpje genaamd Scanno wat in de regio Abruzzo ligt, Abruzzo is een gebied met veel natuur en lieve kleine dorpjes waar je uren kan verdwalen in de kleine straatjes, zoals je op de foto kan zien. Het mooie van zulke dorpjes vind ik als je er overdag door heen loopt zie je niemand en denk je dat het uitgestorven is, maar dan loop je er 's avonds en dan komt iedereen tot leven en loopt iedereen over straat. Ik ben zelf erg vaak door deze straatje gelopen want verderop in het dorp zat een pizzeria waar de pizza nog echt gemaakt word zoals het hoort. Ik zou hier alleen om de pizza al terug gegaan.

'429007' door Pieter51 '429007' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Vroege ochtendlicht

Pieter51

Het loonde de moeite om vroeg op te staan, begin november 2012 in het middelgebergte van het natuurgebied Campo Imperatore. Stervens koud, versterkt door de harde wind, wachtend tot het licht werd. Het had geregend, de donkere wolken vulden de lucht. Het was maar de vraag of de zon te zien zou zijn. Even na zonopkomst was het zover, misschien maar een halve minuut, net genoeg om deze foto te maken.

'246007' door MvanderLit '246007' door MvanderLit

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Lekker roddelen...

MvanderLit

Nou,ja stadsbeeld...;-) Meer een zeer herkenbaar en gebruikelijk dorpstafereel, dit keer in Pacentro, Abruzzo. Wat kan ik genieten van die oude kletsende dametjes die gepassioneerd tussen het wasgoed de laatste nieuwtjes staan uit te wisselen...

'436184' door Pieter51 '436184' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Kerkje op heuvel

Pieter51

Het kerkje Oratorio di Santa Maria della Pietà staat bovenop een heuvel, op nog geen honderd meter van de ruïne van het kasteel Rocca Calascio. Het uitzicht is prachtig, een mooie plek voor het fotograferen van zowel een zonsopgang of zonsondergang. Deze foto is genomen op een namiddag in oktober toen het kapelletje nog net wat zonnestralen opving, terwijl de regenwolken weg trekken.

'191011' door Edwinenroute '191011' door Edwinenroute

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Tortoretto lido

Edwinenroute

Tortoretto Lido... een echt italiaanse badplaats voor de italianen

'191007' door Edwinenroute '191007' door Edwinenroute

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Tortoretto alto

Edwinenroute

Tortoretto alto, ca. 4 km naar beneden rijden en er is typisch italiaans kusttoerisme, boven is een weelde van rust en mooie uitzichten

'428267' door Pieter51 '428267' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Castel del Monte

Pieter51

Het plaatsje Castel del Monte op een van de vele heuvels in de regio Abruzzo. Het is eind oktober 2012, regenachtig en sommige bomen tonen herfstkleuren. De toren op de top staat in de steigers, het gevolg van een krachtige aardbeving in deze regio ruim drie jaar eerder.

'430175' door Pieter51 '430175' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Twee Bomen

Pieter51

Het najaar kan zo mooi zijn. De kleuren van het landschap, het licht, zijnde belangrijke elementen die de sfeer van een foto kunnen bepalen. Eind oktober, tweede helft van de middag, de ene na de andere onweersbui en een paar bomen. Een herfstfoto dus.

'438895' door Pieter51 '438895' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Een reep licht

Pieter51

In het diepe najaar kan het heftig regenen in Italië, dus in november 2012 was ik bij mijn bezoek aan de regio Abruzzo voorbereid op veel nattigheid. En inderdaad, het regenpak kwam goed van pas, zoals op de hoogvlakte Campo Imperatore, toen een zware onweersbui kwam binnen rollen. Een laatste reep zonlicht gaf de omgeving enige kleur en contrast. Snel een foto, daarna inpakken en wegwezen!

'429827' door Pieter51 '429827' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Herstel of niet

Pieter51

Zojuist in het NOS journaal, een item over L'Aquila, 5 jaar na de aardbeving. 300 Doden, duizenden gebouwen verwoest, 40000 mensen dakloos. Berlusconi beloofde de stad alle hulp. Niets van terecht gekomen. Dit is een foto van eind oktober 2012. Het centrum een ghost town. Eigenlijk niet toegankelijk, maar er waren forse gaten in de hekken geknipt. Snel een paar foto's genomen, zoals hier van Piazza Duomo. (foto vergroten voor het beste beeld)

'449606' door Pieter51 '449606' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Campo Imperatore

Pieter51

Misschien is Italië op z'n mooist als het slecht weer is. Deze foto is begin november genomen in het fraaie natuurgebied Campo Imperatore. Het regende die dag, de lucht was grauw en grijs. Plotsklaps een vleugje licht aan de horizon. Dat leverde dit beeld op. (Foto graag vergroten voor betere weergave)

'430767' door Pieter51 '430767' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Paardenheuvel

Pieter51

In het fraaie natuurgebied Campo Imperatore in de Italiaanse regio Abruzzo is het goed toeven. De foto is begin november gemaakt. Geen geweldig weer, nat en winderig, maar dat maakt een foto soms heel spannend. Die dag had ik mijn camera op de heuvel gericht. Het was me eigenlijk om de onstuimige lucht te doen. Plotsklaps verschenen er van de achterkant paarden op de heuvel. Wat een meevaller! (voor het beste beeld moet je de foto vergroten)

'431419' door Pieter51 '431419' door Pieter51

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Licht op Acciano

Pieter51

Een dag vol buien, maar als de zon even doorbreekt gaat het landschap kleuren. De zon verdwijnt bijna achter de bergen. Het plaatsje Acciano vangt in het dal de laatste stralen op. (deze foto vergroten voor het beste beeld)

'530301' door TonyUyttenhove '530301' door TonyUyttenhove

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

'The American'

TonyUyttenhove

Castel del Monte is bekroond tot een van de mooiste dorpjes van Italië. De Nederlander Anton Corbijn deelde die mening en koos het dorp als locatie voor zijn film 'The American' met George Clooney. www.comune.casteldelmonte.aq.it

'230891' door waggie '230891' door waggie

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Trabucco

waggie

Foto gemaakt bij Foggia, Gargano, in Italië. Trabucco is de naam voor deze soort "visser machine ". Heel veel in gebruik vanaf halve XVIII eeuw.