Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roltrappen

Londen,
Groot-Brittannië


De roltrappen in de Londense metro, the Tube, kunnen behoorlijke afmetingen hebben, ze moeten dan ook een aantal hoogte- en dieptepunten met elkaar verbinden :-)

De Northern Line is houder van zowel het diepte- als het hoogterecord in de Londense metro. Het diepste punt van het gehele metrostelsel ligt op de Northern Line op een diepte van 67,4 meter onder het maaiveld ter hoogte van Holly Bush Hill in Hampstead. Het hoogste punt met 18 meter boven de grond eveneens op de Northern Line en wordt gevormd door het Dollis Brook-viaduct over Dollis Road.
Het metrostation van Hampstead is met zijn ligging van 58,5 meter onder de grond het diepste station van de metro van Londen. Station Angel, ook op de Northern, heeft de langste roltrap met een lengte van 60 meter.

In 1987 vond een grote brand plaats die bekendstaat als "de brand in King's Cross". In werkelijkheid vond de brand plaats in het nabijgelegen metrostation, King's Cross St. Pancras. 31 mensen kwamen hierbij om het leven. De brand was de aanleiding om de houten roltrappen in de Londense metro door metalen roltrappen te vervangen. (bron wiki)