Login Reporter
Meld je aan
Search Country
Columbus Travel Community Reisfoto's Columbus Droomreizen Webshop

Denemarken tips

Faroer Eilanden, ruige, stille, onbekende schoonheid

 | Gepost op: 14 okt 2010
  | Waardering (5,0)

De Faroer eilanden, halverwege Schotland en IJsland verrassen met hun ruige schoonheid.
Een goed bereisbare eilandengroep met prachtige groene fjorden, idyllische dorpjes en vogelparadijs in een gebied ongeveer net zo groot als Nederland.
Een avontuurlijke doch rustgevende uitdaging voor iedere reiziger die de camera koestert.
Onderstaand globale informatie en links om meer te weten. Zie evt. mijn foto’s onder Denemarken.

>> Vervoer naar Faroer
De keuze is vliegen of varen. Op de boot kan je eigen auto, camper of caravan mee. Varen gebeurd vanuit Hanstholm of Elsbjerg in Denemarken. Een tocht van 31 uur (2 nachten) op een comfortabele boot. Je vaart o.a. tussen de Shetland eilanden door en passeert vele boorplatforms. In de zomer is de nachtelijk aankomst op de Faroer sprookjesachtig (middernachtzon). Het Faroese bedrijf Smyril Line verzorgt de dienst per moderne veerboot. Troll Travel is de Hollandse reisagent.
Zie de bekende sites voor info over vliegtickets.

* Indicatie kosten retour bij reis in juni/juli voor 2 personen, auto, 2p-binnenhut en 1x ontbijt en dinerbuffet = 1060 euro (hut kan goedkoper, zie calculatie programma op website Smyrilline, prijzen van 2010).

>> Vervoer ter plaatse
Faroer heeft een uitstekend wegennet. De voornaamste eilanden zijn met toltunnels aan elkaar verbonden. Verder is er een uitgebreide veerbootdienst. Voor fietsers liggen er genoeg sportieve uitdagingen. De Faroer zijn prima geschikt voor een meerdaagse fietstocht. Tot slot is er een prima netwerk aan openbaar vervoer maar is de ritfrequentie laag. Autohuren kan vanuit Torshavn.

>> Landschap en het weer
De Faroer kent echte fjorden. Hoewel de hoogste toppen net onder de 900mtr blijven waan je jezelf in een berglandschap. Afwisselend stijl en dan weer glooiend en vooral altijd groen. Door de grillige vorm van de eilanden groep zijn er ontelbare ontdekhoekjes en is na elke bocht het uitzicht weer anders.
Met regelmaat hangt er een dikke mist over de toppen wat letterlijk het beeld geeft dat men hier onder de wolken leeft. Circa 1 op de 3 dagen is zonnig te noemen. De mist voegt veel magie toe aan het gebied.

>> Overnachting
Er zijn voldoende hotels op het eiland waarbij de hoofdstad Torshavn vaak als uitvalsbasis dient. In de kleinere dorpen is vaak een overnachtingsmogelijkheid waarbij vooraf informeren verstandig is.
Reken al snel op zo’n 80 a 100 euro per nacht voor een 2pk. Uitzondering is het prima hostel van Torshavn waar je voor 21 euro p.p. kunt overnachten (incl. ontbijt). Het hostel ligt ideaal in het centum nabij de haven. Klik Hostel Torshavn voor mee info.

>> Attracties/Activiteiten
Hoofdattractie is natuurlijk het landschap. Daarnaast heeft elke eiland haar eigen karakter en zijn de Faroer een vogel en dolfijnen hotspot. Dat laatste is ook minder goed nieuws gezien de jaarlijkse griendenslachting op de eilanden.
De Westmana Birdcliffs (zie aparte tip) is een populaire excursie. Een dagtocht naar het afgelegen vogel eiland Mykines (zie blog) is een bijzondere ervaring alleen al door de vele papegaaiduikers. Klaskvik is de tweede stad van het land en kent met de berg Klakkur boven haar een geweldig uitzichtpunt. Er zijn dorpjes in afzondering, vaak met een eigen geschiedenis waaronder het knusse Gjogv. En verder kun je prima eilandhoppen en zijn er tal van wandelingen te maken. Torshavn is kleinschalig met gezellige terrassen rond de haven.

>> Reistijd en reisduur
De late lente en de zomer zijn de beste reistijden vanwege de vogels en de gedeeltelijke aanwezigheid van de middernachtzon. Ook gezien het onvoorspelbare weer op de eilanden ( vooral mist en motregen) is dit de beste periode. Een week biedt je voldoende tijd om alles rustig te bekijken.

>> Kosten
De Faroer zijn duur. Reken op bijna het dubbele van wat wij betalen voor je boodschappen. Goed uit eten is ca 50% duurder (alcohol nog meer). De pizzeria en snackbar zijn iets duurder dan bij ons. Ook de excursies zijn niet goedkoop. De Faroer vragen mogelijk wat minder uitbundigheid.

>> Link
Voor uitgebreide en overzichtelijke informatie per eiland zie: www.faroeislands.com
TravelGoom |  Positie 46 (262 p.) |  Lid sinds 29 sep 2008 |  Foto's: 2374 |  Tips: 77 |  Blogs: 85 |  Fans: 18
Jouw waardering
 
 
 
 
Door: albertensandra • Geplaatst op 19 okt 2010 11:58 uur
Heerlijk uitgebreid en hier heb je wat aan!!!!
Ben je al naar dat andere eilandje geweest????????;-))))))
Je stond er weer niet, ik had m'n rood wit blauwe vlaggenmast weer aan!
Heb kou zitten kleumen.....
Door: Leeu • Geplaatst op 17 okt 2010 22:28 uur
Uitgebreide en goede tip!
Door: EllenvanderMark • Geplaatst op 15 okt 2010 21:49 uur
Wat een goede en duidelijke beschrijving, klinkt echt aantrekkelijk!!
Door: indi • Geplaatst op 15 okt 2010 15:12 uur
Goeie uitgebreide tip zeg! Lijkt me geweldig mooi daar!
Door: antwan • Geplaatst op 14 okt 2010 23:45 uur
lijkt me een heerlijke plek. Lekker afgelegen, ruig en niet toeristisch. Top dus (maar kan waarschijnlijk niet op tegen de Falkland)
Door: Bowral • Geplaatst op 14 okt 2010 21:30 uur
Pffffff ... kon je niet even een samenvatting in drie zinnen maken ...?
Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op 14 okt 2010 20:36 uur
Kijk, zo hoort een tip nu te zijn, Schoolvoorbeeld van hoe het moet. Formatje gebruikt?
Door: Rsteeghs • Geplaatst op 14 okt 2010 17:44 uur
Klinkt erg goed! Heel uitgebreide tip met nuttige info. Maaruh, een ding ikke nie begrijpe: hoe is het je gelukt meer dan 400 woorden te gebruiken (ik heb ze even door Word laten tellen, het zijn er 653)??? Ik loop de hele tijd te puzzelen, te strepen en opnieuw te schrijven om onder de 400 woorden te komen, anders kan ik mijn tekst niet uploaden. Ben dus errug benieuwd!
Door: Willemien • Geplaatst op 14 okt 2010 17:17 uur
Oei, oei wat een goede info. Heb snel even een kijkje op de sites genomen. Zet deze tip bij mijn favo's. Wil me er echt in gaan verdiepen. Lijkt me geweldig. Misschien, misschien juni 2011!!
Door: hansdewildt • Geplaatst op 14 okt 2010 16:16 uur
Goed beschreven prima tip !
Door: Lola • Geplaatst op 14 okt 2010 16:14 uur
Ik sluit me aan bij Gorke, geweldige tip, echt heel veel aandacht aan besteed met een uitstekend resultaat!
Door: gorke • Geplaatst op 14 okt 2010 15:58 uur
Fantastische beschreven tip, van mij een rode ster!
          _______________________________________

Reisaanbiedingen Denemarken

Buro Scanbrit

Rondreis noordwestelijk deel IJsland (Buro Scanbrit)
Rondreis noordwestelijk deel IJsland (Buro Scanbrit) Een ontspannen rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Je verkent het westen, noorden en zuiden van IJsland. Bekijk aanbieding
11 dagen vanaf
€ 815

_______________________________________

Wellness in de sneeuw
Wellness in de sneeuw Als je wilt ontsnappen aan drukte, is IJsland de plek om naartoe te gaan. Deze trip staat in het teken van relaxen en heerlijk genieten in een warmwaterbron. Bekijk aanbieding
4 dagen vanaf
€ 899

_______________________________________

Het ongerepte westen
Het ongerepte westen Bezoek het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden, een adembenemende afwisseling van hoge bergen en diepe fjorden met een zéér rijk planten- en vogelleven. Bekijk aanbieding
9 dagen vanaf
€ 1249

_______________________________________

Reis langs hoogtepunten
Reis langs hoogtepunten Deze rondreis brengt je langs de vele hoogtepunten, zoals de gletsjermeren, ijskappen, vulkanen, fjorden en walvissen. Ideaal voor families. Bekijk aanbieding
8 dagen vanaf
€ 899

_______________________________________

Noorwegen en Denenmarken
Noorwegen en Denenmarken Deze afwisselende gezinsreis combineert Denemarken met de bergen en fjorden van Noorwegen. Bezoek de hoogtepunten van beide landen. Bekijk aanbieding
16 dagen vanaf
€ 435

_______________________________________