Hanoi

Mini Trekking tocht Hanoi en Sapa

smilingfred was hier op 2009-12-21 Gepost op: 2009-12-21 0 reacties.
MIJN KORTE - TREKKING - REIS DOOR HET NOORDEN VAN VIETNAM.


Zodra we in het centrum van Hanoi aankwamen, stond onze Footprint gids, de heer Tan met een brede glimlach op zijn gezicht, op ons te wachten.Hij was onze gids voor vandaag en deed zijn werk met veel plezier.
Nadat we de interessante stadstoer per riksja in Hanoi gemaakt hadden en onder meer bezoek hadden gebracht aan tempels, pagodes, het beroemde Mausoleum, werd het tijd om naar het station te gaan omdat straks met de nachttrein naar Sapa te gaan vertrekken. Maar voordat we in de trein stapten, hadden we eerst een heerlijk diner samen met Tan in het - verborgen restaurant - in Hanoi, de naam hiervan is Chim Sao.
Na van het diner genoten te hebben, bracht Tan ons naar het station en informeerde ons verder over de reisdetails voor de komende 3 dagen in de Noordelijke bergen en h euvels van Vietnam.
De nachttrein was geen luxe trein maar gewoon zoals dat in Vietnam is. Het was wel een aparte ervaring.
We hadden goed geslapen en de trein kwam om 6 uur in de ochtend aan.
Door de ramen van de trein konden we zien dat het mistig was en dat was ook wat we konden verwachten. Bij het uitstappen op het station zagen we een vriendelijke gids en chauffeur, die namens Footprint.reeds op ons stonden te wachten om ons naar Sapa te brengen.
Sapa is gebouwd gedurende de Franse koloniale tijd en deze stad is de uitvalsplaats voor reizigers die een bezoek willen brengen, gedurende een korte - of langere tijd, aan de vele volksstammen dorpjes die aan de voet van de heuvels zijn gelegen.
Oyn, onze trekking gids, liet ons de Footprint gedetailleerde map van trekking routes zien nadat hij ons verteld had over Sapa, het leven, de cultuur en samenleving.
We kwamen na een ongeveer 1,5 uur durende rit over spectaculaire wegen, na een lekkere douche en een lekker warm ontbijt, in de redelijk koude stad Sapa aan.
Direct na het ontbijt begonnen we met onze trektocht, maar eerst lieten we onze niet noodzakelijke bagage achter in ons hotel, zodat we niet te zwaar beladen onderweg gingen.
We begonnen onze wandeltoch,t die eerst over de hoofdweg liep en ons uiteindelijk bracht naar een heel rustig wandelpad alwaar we nauwelijks sporen zagen van toeristen en motorfietsen.
Deze - trek - was niet moeilijk voor mijn partner, alwaar deze voordat de trip aanving dat wel had gedacht We klommen over heuvels en vervolgens ging de route weer een beetje naar beneden om terecht te komen op de rijst terrassen alwaar we de diverse huizen van de Hmong stam zagen. We konden de scholen van de Hmung zien die op een afstandje waren gelegen. Oyn liet ons stoppen in de schaduw van een grote boom en begon ons te vertellen over het leven van de dorpelingen hier, hun cultuur, hun ontwikkelingen en hun samenleving. Het was zo interessant om hem als een persoonlijke gids te hebben, dus leerden we veel van hem over het leven, het doen en denken van deze dorpelingen. Hij vertelde onder meer dat de Hmung niet precies wisten hoe jong of oud ze zijn. Iets verderop waren knulletjes aan het vervelen bij jonge meiden, die in een groepje stonden. Oyn informeerde mij dat de Hmung jongens op meidenjacht waren en dat de jongens bezich waren om een Hmung meisje te stelen die dan later hun vrouw moesten gaan worden. het was een soort van kat en muisspel zo te zien.
Iets verderop zag ik een jong meisje (leeftijd onbekend) staan met een baby op haar arm. Ik schatte haar niet ouder dan 13 jaar. Naast bleek haar moeder te staan, ook met een baby op haar arm. We werden vriendelijk verzocht om thee te komen drinken in hun grote familiehuis, die gedeeld werd met kind met baby, moeder met baby, en oma en opa. Het was een geweldige ervaring. Als je ooit de kans krijgt, dan beslist doen! We vertrokken voor een 3 uur durende - trek - en kwamen in de thuisstreek van de Dao stam en die tevens de basis voor onze overnachting vanavond was.
We genoten intens van ons avondeten, spraken met onze gastheer, zo goed en kwaad dat ging en ik heb nooit zoveel wijn gedronken, zodat ik me aan het eind van de avond zelfs een beetje dronken voelde. Mijn bed was zeker geen 5 sterren hotelbed, maar we sliepen als os. De volgende ochtend maakten de kippen en eenden ons wakker. Toen we uit onze bedden kwamen was het ontbijt reeds voor ons klaargezet door onze gastgever.
Mevrouw May zei: pannenkoeken gemaakt uit bananen is mijn favoriet en dat maken we vaak voor onze gasten wanneer ze hier verblijven.
Het was jammer dat we gedag moesten zeggen tegen deze vriendelijke familie en we beloofden hun om onze vrienden te vertellen van ons verblijf, met de hoop dat onze vrienden op een dag ook bij hen zouden komen logeren.
De volgende dag was erg opzienbarend, we waren er gelukkig mee dat er een heerlijke zonnetje scheen op de tweede dag van onze trekking. Oyn liet ons meer van de verborgen plekken zien op onze weg terug in de middag naar Sapa.
Footprint had voor ons een fijne kamer geregeld met uitzicht op de vallei van Sapa en de Fansipan bergen.
We hadden een ontspannende middag in Sapa en genoeg tijd om eens rustig zelf rond te kijken en te genieten van de kleurrijke - en vriendelijke bevolking.
Oyn zei: i Ontdek Sapa met zijn tweetjes, er is meer dan genoeg te ontdekken en te beleven. En dat deden we dan ook.
Toen we eenmaal terug in de trein naar Hanoi zaten, vonden we het jammer dat we niet langer konden blijven in Hanoi om meer te zien van het Noorden van Vietnam. Onze gids leverde ons af bij mijn vriend Son0
0

Foto's bij dit blog

Hmung people
Alle blogs van smilingfred
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.