Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een uniek kijkje in het leven van de 'Baduy' stam.

Jakarta,
Indonesië


In februari 2017 hebben wij een unieke ervaring mogen opdoen. Samen met vier vrienden hebben wij vanuit Jakarta de 'Baduy' stam bezocht en hebben wij een nacht bij deze stam mogen doorbrengen.
De twee jongens op de foto maken onderdeel uit van de Baduy stam. De Baduy, of Badui, is een traditionele Sundanese gemeenschap in de provincie Banten op het Java eiland. Vanaf Jakarta is het ongeveer 4 uur rijden naar het startpunt van de wandeling naar het dorp van de Baduy. De Baduy zijn verdeeld in twee groepen de 'Baduy dalam' en de 'Baduy luar'. In het Bahasa Indonesia betekent 'dalam' binnen en 'luar' buiten. Voor toeristen is het niet toegestaan om de Baduy dalam te bezoeken, aangezien zij niet blootgesteld willen worden aan moderne invloeden. De Baduy luar staan hier, tot op zekere hoogte, wel voor open. De mensen wonen allemaal in precies dezelfde huisjes, zonder electriciteit, stromend water, gasfornuis, telefoon of welke vorm van luxe dan ook.
Een bezoek aan de Baduy is gegarandeerd een een unieke ervaring, waarin even helemaal terug wordt gegaan naar de basisbehoeften van de mens.


* De foto (snapshot) is genomen met een mobiele telefoon, maar in onze ogen daardoor niet minder speciaal.