Madhya Pradesh

Palace of Datia, Orcha een stukje geschiedenis

akerkvliet was hier op 2012-03-14 Gepost op: 2012-11-05 3 reacties.
De belangrijkste attractie van Datia stad is de fascinerende Datia Palace, ter plaatse genaamd Govind Mahal (of Govind Mandir) en in de volksmond de Jehangir Mahal (Paleis). Het kijkt uit op de Karna Sagar Lake.

Akbar veroverde Orchha in 1604 en Raja Ram Chand, oudste broer Bir Singh's werd van de troon gestoten. Er wordt gezegd dat Bir Singh, een dolende leider zelf, Abul Fazl (Akbar's vizier, vertrouweling en Generaal) onthoofd en stuurde zijn hoofd naar Salim (een jonge Jehangir). Er wordt ook beweerd dat dit werd gedaan op aandringen van Jehangir, hij verklaarde n zijn memoires dat het Abul Fazl was die had Akbar's geest verziekt dat deze zich van zijn geliefde zoon afkeerde. Ik kon het niet verifiëren door middel van historische verslagen hoeveel van dit echt waar is weet ik niet maar dit is mij allemaal verteld ddor mijn gids. Hoe dan ook, gekweld door de dood van Fazl en naar Bir Singh durf te dagen, Akbar heeft geprobeerd Bir Singh gevangen te nemen. Maar Bir Singh samen met Jehangir,kwamen in opstand tegen zijn eigen vader. Bir Singh en Jehangir deelden een paar angstige momenten voordat een van hen de troon kon bestijgen.

Om het nog interessanter, wanneer Jehangir werd gevangen op weg naar Kabul door een van zijn eigen generaals, Mahabat Khan, Er wordt gezegd dat jongste zoon Bir Singh, Bhagwan Rao, hem te hulp kwam en bevrijdde. Als blijk van dankbaarheid, toen Jehangir de troon besteeg, maakte hij Bir Singh Deo de heerser van Orchha.

In ruil voor zijn hulp bouwde Singh Deo de grote Datia Palace ter ere van Jehangir. Nu we het verhaal kennen, moeten we niet verbaasd zijn waarom een ​​paleis in het midden van het land van Bundelas heet Jehangir Palace.

Dus, zien we dat de Bundelkhand heersers van de zeventiende eeuw nauw verbonden zijn met het leven en de tijden van de Mughal keizers. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de Datia Palace, die oorspronkelijk werd genoemd Govind Mahal of Govind Mandir onder de populaire naam, Jehangir Palace bekend is.
0
3

Foto's bij dit blog

Binnenplein van het Paleis.
Alle blogs van akerkvliet
 

3 reactie(s) bij "Palace of Datia, Orcha een stukje geschiedenis"

 • profile image comment

  Indrukwekkend, het wordt wel interessant met al de informatie die je geeft!

  Door Marjella • geplaatst op 2012-11-06 15:28:50
 • profile image comment

  Interessant verhaal. Ik meende dat het paleis was gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van een Mogul keizer. De mogolinvloed vind je in elk geval goed terug in de architectuur, die duidelijk een combinatie is van hindoe- en mogolstijlen.

  Door geervannesmeed • geplaatst op 2012-11-06 13:16:21
 • profile image comment

  Ik vond het heel indrukwekkend. De gieren maakten het een bijzondere plek.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-11-05 10:35:53

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.