Goa foto's & tips

'337108' door doppie '337108' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

'Got My Mojo Working'

doppie

Ik vraag me al heel lang af wat een 'Mojo' is, er zijn weet ik hoe veel songs waarin dat begrip voorkomt. Zou dit de oplossing zijn: het is de naam van het landbouwwerktuig waarmee in Azië het modderwater in de rijstvelden wordt omgeploegd. Of zou een 'Mojo' een ander woord voor 'sukkel' zijn ? Ik zie het ventje in het rode shirt heel zachtjes zingen: 'I've got my.........'

'296718' door Bowral '296718' door Bowral

IndiaGoa

IndiaGoa

Strandbal

Bowral

Als de zon ondergaat in Goa ben je niet de enige op het strand. Honderden Indiërs nemen nog een laatste duik in de zee, anderen hebben meer oog voor de zonsondergang. Echter, niet alleen het strand is een verblijf waard, maar ook het achterland heeft veel te bieden.

'485928' door gorke '485928' door gorke

IndiaGoa

IndiaGoa

Verkopen, Goa

gorke

Goa is de kleinste deelstaat van India. In tegenstelling tot de rest van India was Goa een Portugese kolonie. Als enige staat in India leven er katholieken. Een plek waar al decennia lang mensen van over de hele wereld naartoe komen om te genieten van zon, zee en strand. Goa grenst in het noorden aan de deelstaat Maharashtra en in het zuiden aan Karnataka. Het is er heerlijk toeven na een rondreis door India. Op de stranden zijn veel verkoopsters die je graag wat willen verkopen zoals deze aardige dame ze wilde mij een mooie sari verkopen wat overigens niet gelukt is.

'412456' door Bowral '412456' door Bowral

IndiaGoa

IndiaGoa

De zon

Bowral

Zonsondergang op het strand van Goa. De dame is een serveerster van een restaurant. Vanaf het terras was ze een ideaal model om lekker vaak door mijn beeld te lopen ...

'300306' door doppie '300306' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

Reetveter Beach.

doppie

Op de landtong tussen Khola Beach en Agonda Beach ligt dit fraaie strandje, bij laag water loop je zonder problemen hiernaartoe, bij hoog water zul je moeten zwemmen of een stukje klauteren over de rotsen. Wil je weten waarom wij dit plekje Reetveter Beach hebben genoemd dan moet je even heel ver inzoomen op de enige bezoeker, hij ligt aan de rechterkant.

'455214' door chateau '455214' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Khola (Cola) Beach.

chateau

Tijdens een fietstochtje rondom Agonda kwamen we terecht op Cola Beach. Het werd toen beschreven als idyllisch en ongerept. Dat was het er inderdaad in 2003. De perfecte plek om te genieten van apen, dolfijnen en zee-arenden langs een panoramische kustlijn. Hopelijk is dat nu nog zo, maar dat betwijfel ik ten zeerste.

'456239' door gorke '456239' door gorke

IndiaGoa

IndiaGoa

Lol

gorke

Na een rondreis door India is het heerlijk om een weekje uit te rusten in Goa. Deze goedlachse dame kwam iedere dag even een praatje maken op het strand en had tijd erg veel lol als ze ons zag aankomen!

'337091' door Bowral '337091' door Bowral

IndiaGoa

IndiaGoa

Imagine - John Lennon

Bowral

Imagine there's no Heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

'302759' door doppie '302759' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

Netten inladen.

doppie

De netten hebben de hele dag liggen drogen op het strand. In het licht van de ondergaande zon worden ze weer aan boord gehesen, hopend op een goede vangst die nacht.

'489959' door chateau '489959' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Op de vismarkt in...P

chateau

We lopen in Panjim door de stad en brengen een bezoekje aan de plaatselijke vismarkt. Deze vrouw zat haar vis te verkopen. Ze had niet bepaald een vriendelijke blik.

'295269' door jeannette '295269' door jeannette

IndiaGoa

IndiaGoa

Namaste

jeannette

Dit meisje verkocht afgelopen vrijdag kettingen op het strand van Goa. Ik vind dat ze prachtige ogen heeft en ze wilde ook best even op de foto. Dit typeert de vriendelijke mensen in het zuiden van India

'425214' door chateau '425214' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Watermeloenen.

chateau

Vlak in de buurt van Agonda beach werd er hard op het land gewerkt . Er werden jonge watermeloenplantjes geplant. Uit een naburige beek werd het water in grote kruiken aangevoerd.

'414097' door chateau '414097' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Tante doet je wassie.

chateau

Goa is een deelstaat van India. Goa is de kleinste Indiase staat qua oppervlakte. Het dagelijkse leven speelt zich hier elke dag op straat af. Tijdens een ochtendwandelingetje zagen we een erg vriendelijk meisje dat gewoon haar wassie stond te doen.

'423581' door chateau '423581' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Gemakkelijk plukken.

chateau

Deze palmboom is een horizontale groeier. Dat heeft wel een groot voordeel. Als je kokosnoten wilt plukken dan hoef je niet de boom in. Je kunt ze gewoon staande eruit halen.

'418097' door chateau '418097' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Rijst uitplanten

chateau

Rijstvelden blijven boeien door hun frisse groene aanblik. Vaak staan we er niet bij stil wat voor een arbeid er is verricht voordat we ons bordje nasi op kunnen dienen.

'422923' door chateau '422923' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Het is ietsje meer,..

chateau

We stonden bij een winkeltje te kijken wat er zoal verkocht werd. Ineens kwam er een klein kindje boven de toonbank uit om te kijken naar ons. (gescande dia).

'442930' door chateau '442930' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Rijst-kraamkamer.

chateau

Tijdens ons verblijf in Goa hebben we diverse keren een fiets gehuurd om de omgeving te verkennen. Op veel plaatsen waren kleine rijstveldjes, kraamkamers, te zien. Van hieruit werd de rijst weer overgeplant in grotere velden.

'332510' door doppie '332510' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

Mooi stofje.

doppie

Gisteren heb ik een zeer doffe, vieze foto geplaatst van een jongen die de straat aan het schoonblazen is onder de titel 'Sepia Tint ?'. Zijn werkzaamheden hadden wel tot gevolg dat ik een serie sfeervolle straatbeelden kon maken waar het vroege ochtendlicht door de stofnevel heen schijnt.

'342584' door jeannette '342584' door jeannette

IndiaGoa

IndiaGoa

Mooie verkoopster op

jeannette

Mijn mooiste reis dit jaar was toch wel de reis door zuid India. Wat een tempelpracht in Tamil Nadu, natuur in Kerala, oudheden in Hampi, het strand in Goa maar bovenal de vriendelijke mensen. Dit meisje zag ik op het strand van noord Goa.

'413262' door chateau '413262' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Vismarkt.

chateau

Op de vismarkt van Calangute is het altijd een kabaal van jewelste. Ieder prijst zijn eigen waren aan. Het is altijd de kunst om net voor sluitingstijd alles verkocht te hebben.

'299641' door doppie '299641' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

Geduld.

doppie

Ruim een jaar geleden 'zag' ik dit plaatje, zoals beschreven in mijn verhaal 'Een blog van niks' was ik toen 10 seconden te laat om daadwerkelijk de foto te maken. Ook dit jaar leek het dag na dag niet te gaan lukken: de koeien gingen te vroeg weg van het strand of stonden op de verkeerde plek, de zonsondergang kleurde niet goed of er was net teveel bewolking voor een strakke zon. De laatste avond viel alles samen, precies op het goede moment lag ik plat op mijn buik in het zand met dit plaatje als resultaat.

'234983' door doppie '234983' door doppie

IndiaGoa

IndiaGoa

Agonda Beach

doppie

Goa kent heel veel mooie stranden, helaas zijn er nogal wat verpest door massatoerisme. Wil je niet over de mensen hoeven te lopen, en hoef je ook niet elke avond Karaoke dan is Agonda, 8 km ten noorden van Palolem, een prima keuze. 3 km strand, accommodatie in eenvoudige strandhutjes of guesthouses en geen opdringerige verkopers.

'389928' door corinnevloet '389928' door corinnevloet

IndiaGoa

IndiaGoa

Kleurig Holi-Festival

corinnevloet

Het Holi-festival meemaken in India was altijd al een grote droom van me geweest. Afgelopen maart kwam deze eindelijk in vervulling! En wat een spektakel van kleuren. Schitterend om te zien, hoe iedereen elkaar onder smeerden. Dat gaf wel heel mooie, kleurige plaatjes.

'413675' door chateau '413675' door chateau

IndiaGoa

IndiaGoa

Dakreparatie

chateau

Het is nog vroeg als we de markt van Ponda afstruinen. Eén van onze vele favoriete bezigheden op vakantie. Deze dame is er zoals gewoonlijk weer vroeg bij en staat al in de houding om de eerste marktgangers te voorzien van fruit, groente e.d. De eerste zonnestraaltjes priemen al door het gat in de zonwering.