Manilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Manilla image

Balut en nog veel meer karaoke

Manilla
Filipijnen
Kokkeeri

Balut en nog veel meer karaoke

Zo, ons project zit erop. Na 8 dagen best wel hard werken (van 9:00 tot 21:00 en vaak later) hebben we gisteren ons voorstel /advies gepresenteerd aan onze opdrachtgever; de handels/marketing associatie Hugod Aklanon. Het ging prima, de roadmap die we voor hen hebben gemaakt, viel in goede aarde en onze aanbevelingen om in korte tijd wat extra pesos binnen te slepen leken aan te slaan bij het bestuur en de leden. Daarmee viel een groot gedeelte van de spanning en druk van ons af.
Direct na de presentatie moesten we weer terug naar Manila. Dat viel niet mee, na de rust van Kilabo weer in de drukte van de metropool Manila.
En vanochtend weer gelijk aan de bak met het opnieuw presenteren van ons advies aan de rest van de groep die een opdracht in Manolos had gedaan, daarna een bezoek aan de ambassade en toen weer een presentatie aan 2 NGO's die bereid zijn geld te steken in onze opdrachtgever. Ook dat ging goed, alhoewel de vermoeidheid behoorlijk toesloeg in de loop van de middag.
Gelukkig maakte het afscheidsdiner met iedereen die ons de laatste weken heeft bijgestaan ons weer helemaal wakker. Een van de mensen uit het bestuur van de opdrachtgever had speciaal voor ons 10 Balut gekocht (ik ook weer met m'n grote mond.....) en we konden er niet omheen. De Balut moest gegeten worden. Voor iedereen die het niet kent, Balut is een eendenei met een redelijk ontwikkeld embryo.......En eigenlijk best lekker. Alleen niet teveel bij nadenken en vooral niet te veel kijken. Maar eigenlijk is het een eitje met kippensmaak. En dat er dan een soort van kuikentje in zit...ach wij eten ook gekke dingen. In de ogen van de gemiddelde Filipino is een Hollandse Nieuwe ook best raar.
Ik heb zelfs een 2e Balut genomen. (eigenlijk in de hoop dat ik dan de karaoke kon laten schieten).
Na het echte diner ging de boel echt los. De San Miguel deed zijn werk en iedereen (ook onze Filipijnse vrienden) deed van zich horen. Van Dancing Queen tot My way, en van So Lonely tot Unchain my Heart. Geen nummer was veilig bij ons. Waar de Filipino;s hun best deden op de romantische zwijmelsongs kozen wij wat meer up-tempo nummers om met veel gegil ons gebrek aan zangtalent te camoufleren.......
Maar met Thank you for the Music kwam aan deze heerlijke avond een eind. Relaxed omdat we onze opdrachtgevers een goed advies hebben kunnen geven, stoer omdat we Balut hebben gegeten en vereerd door het hartelijke afscheid van onze Filipijnse vrienden.
Een fantastische ervaring met fantastische mensen in een fantastisch land. Heerlijk morgen begint mijn vakantie!!!!

Foto's

174d2.jpg
174d2.jpg
Kokkeeri