Jerevan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jerevan image

Jerevan

Jerevan
Armenië
Smilingfred

Armenia reis verslag 2/8 tot en met 5/8/2010

Maandag 02.08.2010
Werkdag en sávond heerlijk gedineerd.
Dinsdag 03.08.2010
Vanavond ben ik uitgenodigd bij Sati om bij haar thuis te komen eten. Sati werkt bij de firma waar ik nu ben. Ze is getrouwd en haar man en Sati hebben een baby.
Eten is later dan gemiddeld in Nederland en iedereen eet van dezelfde schalen.Men prikt met de vork van het bord of schaal wat men hebben wilt en eet dat op.
Sati had haar best gedaan. In haar piepkleine 1 kamerwoning, waarin de huiskamer ook het twee persoonsbed staat en ook het kleuterbed, werd de tafel gedekt met daar aan 6 zitplaatsen, waarvan 2 mensen op de zitbank achter de tafel kunnen zitten. In de kleine keuken werd de maaltijd getoverd, samen met haar zus die in Rusland woont en nu op vakantie is in Armenie.
De dames hadden hun best gedaan. Op het menu stonden: boersj ( een soort van meelprodukt welke voor mij veel op rijst leek, aangemaakt met vlees en kip), tomaten en komkommer, een andere scherp gekruide soort slierten groenten, brood, lavash (een plat en zeer dun brood, die je eenvoudig van het grote stuk lavash met de handen afscheurt), Armeense kaas. Sati had zelf zeer smakelijke vruchtensap gemaakt en werd in grote glazen ingeschonken. Een fles Armeense wijn completeerde het eerste deel van het diner. We kletsten lekker met elkaar, tot dit deel van de maaltijd klaar was. Twee soorten meloen werden op tafel gezet. Koffie werd ingeschonken en toen de door Sati zelf gebakken grote taart ter tafel werd op tafel gesneden in grote stukken en ons gegeven.
We hebben lekker zitten kleppen en genoten van de kook – en bakkunst van Sati. Na het diner ben ik rond 22.30 uur weer naar mijn appartement gebracht door een zeer druk centrum waar heel veel mensen nog genoten van het buiten zijn. In mijn kamer heb ik nog een hoofdstuk uit mijn boek gelezen.
Woensdag 04.08.2010 en Donderdag 05.08.2010 Werkdagen en s’avonds heerlijk gedineerd.