"pratende bomen" en eetbare stenen

Was hier op 2011-12-01 Gepost op: 1 reacties.
Je boekt voor een sundowner waarbij je het idee hebt veel dieren te zien, dat was dit keer ook, maar er was nog veel meer bleek later. Een enorme hoeveelheid verbazingwekkende informatie over de flora in het gebied. We zien wat dieren, remmen, uitleg van de gids, weer verder, dieren, remmen en rijden verder, voor we het weten staat hij weer op de rem, we kijken gespannen rond welk dier ziet hij nu weer, wij zien niets.De gids springt de auto uit en wijst naar, ja naar de grond!!! Ik zie alleen maar kiezels, maar het zijn geen kiezels, het lijken perfecte kiezels, maar het zijn "waterkiezels". Vetplantjes met het meest frisse, verse water wat er is. Even het zand er af wrijven en drinken maar. Weer remmen, het levende fossiel staan voor onze neus, de Aloë Vera. De stam is dood al honderden jaren, maar de bladeren en bloemen leven gewoon verder op deze dode stam. En dan het meest opzienbarende, de communicerende bomen. Acacia`s praten met elkaar, huh, bomen die praten?? Hoe dat zo, dan. Dat gaat zo; een giraf gaat aan de boom knabbelen, de boom wordt dus beschadigd en gaat tannine aanmaken, die er voor zorgt dat, indien de giraf zich te goed blijf doen aan de boom hij zal sterven. De tannine vormt een enorme vaste onverteerbare klont in de maag en de darm. Dus de giraf kanbbeld maar even aan een boom. Tegelijk geeft de boom een geur af naar de volgende boom, met het bericht er komt een giraf, een knabbelaar aan. Dus de tweede boom maakt vooraf al tannine aan en de volgende en de volgende. Zo praten de bomen met elkaar om zich te beschermen. Maar de dieren zijn niet gek, ze gaan knabbelend van boom naar boom, maar dan tegen de wind in. De waarschuwingen komen dan niet aan of te laat. "Eetbare stenen", "Pratende bomen" en knabbelende dieren, we gaan zelf meer wat knabbelen en eten in het mooie restaurant van Buffelsdrift, Oudshoorn. Hopelijk zonder tannine, behalve een beetje in de wijn dan.
Boek nú je goedkoopste vliegticket naar Kaapstad mét korting bij Vliegtickets.nl. Gebruik tot 1 januari de actiecode COLCPTDEC18.
Boek nú je goedkoopste vliegticket naar Kaapstad mét korting bij Vliegtickets.nl. Gebruik tot 1 januari de actiecode COLCPTDEC18.
 

1 reactie(s) bij ""pratende bomen" en eetbare stenen"

  • profile image comment

    Erg leuk beschreven die verbazingwekkende - voor mij herkenbare - eigenschappen van de natuur in Afrika!

    Door pensionado • geplaatst op 2011-12-05 09:29:11

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.