KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Reisverslag Zuid-Afrika deel 6

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Smjansen

Reisverslag Zuid-Afrika deel 6

27 oktober Van Mtubatuba naar Royal Natal NP
Vandaag was weer een reisdag. Hemelsbreed ligt het niet ver uit elkaar maar er gaat helaas geen weg van oost naar west. We hadden al gehoord dat je het beste via de snelweg kon gaan. De weg die zigzaggend gaat is zeer slecht en bewegwijzering is er helemaal niet. Nu hebben we wel een GPS maar als de wegen er niet allemaal opstaan dan hebben we toch een probleem in The Middle of Nowhere. Via de snelweg betekent wel eerst 200 km zuidwaarts en dan weer zoiets noordwaarts maar het rijdt wel lekker door. Om drie uur zijn we in het Cavern Resort waar we vanochtend telefonisch een standaard kamer hebben gereserveerd. Het is een kamer zonder uitzicht op de berg zeiden ze. Maar we zitten hier midden tussen de bergen (noorderlijke Drakensbergen), dus bergen zien ook wij vanaf ons balkon, zij het over het dak van de receptie etc. De kamer is wel groot alleen erg ongezellig nou dat zal het standaard dan wel zijn (erg kaal). We zijn de afgelopen 2x B&B ook een heleboel countrystyle gewendt dat was wel een beetje overdone maar kaal is ook helemaal niets. We gaan even aan het zwembad liggen maar helaas is het water ijskoud dus er wordt niet gezwommen wel even lekker in de zon gelegen. Het diner van deze volpension locatie was prima, dus dat viel weer mee
28 oktober Wandelen in Royal Natal NP
Vandaag hebben we een wandeling gemaakt in Royal Natal NP. We zitten hier vlakbij het zg. Amfitheater, een 500 meter hoge rotswand die zich over 5 km uitstrekt tussen twee bergen. Na het regenseizoen stort er hier een gigantische waterval naar beneden. Maar nu niet omdat het al een hele tijd erg droog is. De waterval laten we dus links liggen en gaan een wandeling maken langs een van de vele riviertjes die hier ontspringen. We wilden 3 a 4 uur wandelen en kiezen dus voor de The Gorge trail die gepland staat op vijf en halve uur lopen ;-) Ach ja na twee en halve week zitten in de auto is het wel weer eens tijd om de benen een beetje te strekken. Na het invullen van een register waarin je heel slim ook de kleur van je kleding moet vermelden, vertrekken we. De GPS aan zodat we achteraf precies de gegevens van de track na kunnen kijken. Het is een lang pad met veel klimmen en dalen. Elke keer als we om een heuvel of berg heen zijn wacht er weer een volgende, er komt geen eind aan. Maar het Amfitheater blijven we continu zien op de achtergrond. Na 3 vermoeiende uren komen we aan in de Gorge. De rotswanden gaan hier steil omhoog en zittend op een grote kei in de rivierbedding eten we onze lunch (welke van het hotel mee hebben gekregen) op. Alle restanten weer terug in de rugzak en dan weer in de benen. Uiteindelijk na precies zes uur waren we eindelijk terug bij de auto. Moeie poten! En dorst! De tocht was in totaal 13.6 km en we hebben een hoogte verschil afgelegd van 300 meter. Toch een prestatie!
29 oktober Royal Natal naar Golden Gate NP
Vandaag een klein stukje rijden, maar 150 km, naar onze laatste eindbestemming; Golden Gate NP. Omdat we van plan zijn om boven op een berg te gaan slapen, moeten we het een en ander aan voedsel inslaan. In Harrismith vinden we de Spar en we halen drinken, yoghurt en wat brood. Golden Gate NP is werkelijk prachtig, veel ruige rotsen en hoge steile bergen. We rijden door naar Glen Reenen Camp. Dit wordt weer gerund door Sanparcs. Er is nog een chalet vrij voor ons dus we kunnen erin (Highland Mountain Retrait 2.240 m). We gaan meteen een kijkje nemen bij het chalet, het is een eindje terug en dan moeten we over een smal paadje dwars door de bergen. Het is echt een heel steil weggetje en we zijn blij dat we geen tegenligger tegenkomen. Maar na 10 min. Klimmen met de auto staan we wel bij ons chalet. Het ligt echt bovenop de berg en we kunnen heel ver kijken. Het is hier werkelijk prachtig. Het zonnetje schijnt ook lekker met mooie cumulus wolken aan de hemel. We besluiten te gaan lunchen in Clarens een plaatsje 17 km verderop naar het westen. Dit is een gezellig plaatsje met veel eet en slaapgelegenheden. Dan gaan we weer terug naar ons chalet inmiddels komt er steeds meer bewolking en het begint zelfs te regenen. Om een uur of vijf is het zwaar bewolkt, regent en waait het. Om een uur of acht is het weer helemaal schoon gewaaid want er zijn een heleboel sterren te zien.

Foto's

e62d1.jpg
e62d1.jpg
Smjansen
016ae.jpg
016ae.jpg
Smjansen