Réunion foto's & tips

'456981' door viclo '456981' door viclo

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Hoog

viclo

De weg naar de vulkaan is ook al een pareltje met geweldige uitzichten. De verandering van landschappen zijn fenomenaal. Ook het weer is even grillig als het landschap; het ene moment stralend blauwe hemel en even verder verdwijn je volledig in de wolken.

'456695' door viclo '456695' door viclo

RéunionSaint-Denis

RéunionSaint-Denis

Waterval

viclo

Bassin La Paix. Na een korte afdaling door het bos kom je op deze bijzondere plek. We hadden het paradijs voor ons alleen,magisch.

'532990' door Hns '532990' door Hns

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Formica Leo, Enclos..

Hns

De Formica Leo is een vulkaanmond op de flank van de Piton de la Fournaise, de actieve vulkaan die het eiland Réunion heeft gevormd. Het beste uitzicht heb je van op de Pas de Bellecombe. een wandelpad brent je langs de Formica Leo naar de top van de Piton de la Fournaise. De wandelaars op de rand van deze vulkaanmond geven een idee van de grootte ervan.

'255346' door Mimic2 '255346' door Mimic2

RéunionSaint-Denis

RéunionSaint-Denis

Auto-art

Mimic2

Vanaf de vulkanen springen mensen naar beneden, de meeste met een deltavleugel. Vanwege de thermiek is het een zeer populaire sport hier. De eigenaar van deze auto heeft een van die sportievelingen nogal kaal afgebeeld. Op de parkeerplaats vind ie m altijd terug.

'840596' door NLreizen '840596' door NLreizen

Réunion

Réunion

Lavatunnels

NLreizen

Het vulkanische eiland La Reunion is door zijn ruige en veelzijdige natuur een oase voor elke sportieve outdoor liefhebber. Doordat het eiland een Frans departement is, wordt het met name door Franse toeristen bezocht. Het eiland is een smeltkroes aan culturen en wij hebben genoten hoe Fransen, Indiërs, Chinezen en Creolen in harmonie met elkaar samenleven. Ze zijn er zelf ook trots op trouwens :). Het zuiden van het eiland is het minst bezocht, maar daarom niet minder indrukwekkend. Je bevind je tussen lavavelden en basaltblokken die in zee uitmonden. Onder de lavavelden gaat een heel netwerk aan tunnels schuil die je tegenwoordig mag bezoeken onder begeleiding van een gids. Uitgerust met pet, hoofdlamp, kniebeschermers en handschoenen ontdek je in een paar uur de ondergrondse lave wereld.

'842678' door NLreizen '842678' door NLreizen

Réunion

Réunion

Canyoing voor...begin

NLreizen

Het binnenland van La Reunion bestaat uit 3 vulkaankraters die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. De vulkanische bergranden, ravijnen en watervallen zijn steil en ruig, waardoor ze zich heel goed lenen voor canyoing. Canyoing is een combinatie van abseilen, zwemmen, springen en klauteren, waarbij je de loop van een rivier volgt. Wij hebben een afdaling gemaakt door de canyon Fleurs Jaunes, die toegankelijk is voor alle niveau's. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids, daal je veilig af. Als je geen last van hoogtevrees hebt een echte aanrader! Canyon Fleurs Jaunes ligt in de "Cirque de Cilaos" (1 van de 3 kraters) en een afdeling is gemakkelijk te regelen via 1 van de hotels in het dorpje Cilaos.

'842585' door NLreizen '842585' door NLreizen

Réunion

Réunion

Het wilde zuiden

NLreizen

Het wilde zuiden; zo noemen de Fransen de zuidkant van La reunion. Hier vind je geen tropische stranden. Hier zie je kilometers lang een inktzwarte kust vol basaltblokken gevormd door lavastromen. Ruig en onherbergzaam, bijna buitenaards. Wij hebben ons hier uren verwonderd en de woeste kracht van de natuur gevoeld.

'834968' door jeannette '834968' door jeannette

RéunionHelbourg

RéunionHelbourg

Watervallen

jeannette

Helbourg is een schitterend gebied in het ruige Reunion. Het stikt er van de watervallen en prachtige groene bergen. Het regent er wel veel, ook toen wij er waren afgelopen maart.

'835200' door jeannette '835200' door jeannette

Réunion

Réunion

Lavavelden

jeannette

In het oosten van Reunion rijdt je door een gebied waar je dwars door lavavelden komt. Een heel bijzonder landschap dat uitnodigt tot erop klimmen.

'841780' door jeannette '841780' door jeannette

Réunion

Réunion

Kerkhof

jeannette

Bij binnenkomst van st. Paul vanuit het zuiden ligt aan zee het Saint Paul Marine Cemetery. Het is een bijzonder mooi en goed onderhouden kerkhof.

'835394' door jeannette '835394' door jeannette

Réunion

Réunion

Chillen langs de kust

jeannette

Rijdend langs de oostkust (je kunt dit gehele eiland langs de kust een rondje maken) kwamen we deze bijzondere plek tegen. Hier relaxen de locals op zondagmiddag.

'835009' door jeannette '835009' door jeannette

Réunion

Réunion

Ruige kust

jeannette

In het zuiden van Reunion vind je een ruige kliffenkust. Het is indrukwekkend om te zien met wat voor geweld de zee tegen de kliffen opspat. Reunion is dan ook geen strandbestemming. Bij St. Paul is de zee rustiger maar is het strand zwart (lavastrand)

'835175' door jeannette '835175' door jeannette

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Vulkaan

jeannette

De vulkaan midden op Reunion heeft veel invloed op het landschap van het eiland. Grote lavastromen bepalen het landschap in het oosten (waarover later meer). De vulkaan zelf is rustig nu en via een goede en prachtige ( laatste stukje gravel) weg te bezoeken. De eerste dag was het mistig en zagen we niks maar bij de tweede poging hadden we meer geluk. Voor mij HET hoogtepunt van dit Franse eiland.

'835179' door jeannette '835179' door jeannette

Réunion

Réunion

Lava tot aan de kerk

jeannette

In April 1977, the Reunion town of Piton Sainte-Rose was evacuated when the Piton de la Fournaise volcano erupted, spewing heaving lava flows. A number of houses and the police station were destroyed, but, miraculously, the local church was spared.

'842714' door NLreizen '842714' door NLreizen

Réunion

Réunion

Canyoing voor...gevor

NLreizen

Zoals eerder gezegd, de kraterwanden die het binnenland van La Reunion domineren zijn steil en ruig met reeksen aan watervallen. Ideaal voor canyoing. Wij moesten na onze afdeling uiteraard ook weer omhoog klauteren. Op de foto zie je een ervaren klimmer die afdaalt. Op deze manier krijg je een goed beeld van de immense vulkaanwanden.