Nairobi

Mijn eerste kennismaking met Kenya: een dag in Nairobi

duke0123 was hier op 1996-09-05 Gepost op: 2010-08-01 1 reacties.
's Morgens vroeg, even na vijven plaatselijke tijd, landde het vliegtuig op de luchthaven van Nairobi. De bagage kwam verbazingwekkend snel het vliegtuig uit en ook de paspoortcontrole ging bijzonder vlot. Een half uur later kwam ik, na rit van ongeveer een half uur door ontwakend Nairobi, aan bij het hotel voor de komende nacht: de Suncourt Inn.

Eerst wat drinken, daarna een verkwikkende douche en vervolgens de jungle, die Nairobi heet, verkennen. De eerste opdracht die ik mezelf gesteld had, was een bezoekje aan de bank. Even geld ophalen. Na een uur kon ik de bank verlaten en begon ik aan mijn ontdekkingsreis door de hoofdstad van Kenya.

"Taxi?"
"No, thank you."
Op iedere straathoek was het weer raak. Jammer voor de chauffeurs dat ik liever ging lopen.

Lopen, dat deed ook de verkoper van safarireizen. Hij kwam achter me aan.
"Hello my friend, I remember you,"
"you want a safari?"
Helaas voor hem en ook al die anderen met het zelfde praatje, verkocht ik ze telkens een nee.

Ook de kleine kinderen, gekleed in versleten en vuile kleding, kregen van mij een nee te horen. Hun uitgestoken handjes bleven leeg. Hoe zielig het ook voor ze is, het is toch beter om geen geld te geven.

Tijdens zo'n wandeltocht door de stad zie je veel verschillen. De armoede van de vele bedelaars, de rijkere Kenyanen die parmantig en gehaast door de stad lopen, bouwvallige woningen en dure en statige ambassadegebouwen. Een tegenstelling die voor veel buitenlandse steden niet ongebruikelijk is.

Zo kwam aan deze dag in Nairobi een eind. Een dag vol indrukken. Een dag waarop ik me een klein beeld heb kunnen vormen van deze stad. Een stad die ik niet mooi vind. Een stad die niet als onveilig op me overkwam. Ondanks dat het toch een van de onveiligste steden van Kenya is.
0
1
Alle blogs van duke0123
 

1 reactie(s) bij "Mijn eerste kennismaking met Kenya: een dag in Nairobi"

  • profile image comment

    Wat ga je allemaal zien en doen in Kenia?????? Wij zijn nog niet in Kenia geweest. Van Nairobi zeggen ze ook wel nairobbery....... En nee zeggen vinden wij ook de beste oplossing. Met geven los je het niet op, je creeert alleen maar meer problemen....

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-08-01 19:19:41

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.