Addis Abeba reisblogs

Trinity Cathedral, Mercato en Piazza 2

pdanielse bereidt zich voor Gepost op 08 mrt 109 reacties

Trinity Cathedral en Mercato
We komen even later aan bij de regeringsgebouwen, hier moet ook de tombe van een keizer liggen. Het geheel is echter hermetisch afgesloten en er mogen geen foto’s gemaakt worden. Dan maar verder naar de Holy Trinity Cathedral. We komen via de zijkant het terrein op en gelijk spreekt een man ons aan. Hij neemt ons mee naar de hoofdingang en biedt zich aan als gids. Onderweg passeren we het kerkhof en zien een stuk of wat verse graven die vol liggen met grafkransen. Het blijken de slachtoffers van de crash voor de kust van Libanon….
Nadat we de entree hebben betaald gaan we de kerk in. Hier is een groep monniken die gezang aanheft en daarna weer in gebed terug gaat. Met een bijbel in de hand bidden deze mannen tot het weer tijd is voor gezang. De kerk heeft mooie glas in lood ramen met Bijbelse voorstellingen. Even later mogen we achter het altaar naar de marmeren tombes van Keizer Haile Selassie en zijn gemalin kijken. Ook staat de met fijn uitgesneden houtbewerkte troon daar. Als we buiten zijn lopen we door naar de campus van de Universiteit. We gaan het Etnologisch museum bekijken. Een soort van volkenkunde museum. Na de verschillenden stamculturen te hebben bezichtigd, evenals de mooie tuin die ervoor ligt, gaan we weer verder. We overleggen even en besluiten om naar de Mercato te gaan. Hiervoor pakken we een minibus, het is n.l. aan de andere zijde van Addis. Als we daar aankomen, zeggen we tegen elkaar goed op te letten, dit is een broeinest van zakkenrollers. We zien hier een uitgebreide markt met allerlei bouw en auto materialen en lopen via kleine zijstraatjes verder. Dan komen we bij wat groenten en kruiden standjes, men heeft alles op de grond uitgestald en zien een flat in aanbouw met daarvoor steigers van balken hout en resten van overspanning van zwart plastic. Dit hangt er nu spookachtig bij aan flarden. Uiteindelijk komen we bij een meer toeristisch overdekt marktje en zien we diverse souvenirs aangeboden. Aangezien we niet weten waar we nog meer terecht gaan komen, de komende dagen, besluit ik om e.e.a in te kopen. Een Ethiopisch kruis met aan de onderzijde een gat waardoor je hem op een stok kan plaatsen. Die heb ik vast te pakken. Deze wordt door pelgrims en priesters gebruikt tijdens processies. Herman kiest voor een ketting voor zijn vrouw en tevreden gaan we weer verder. Dan verlaten we de markt en zien we vele gelovigen die voor een moskee aan het bidden zijn. In de richting van Mekka en de moskee, staan en zit een mensenmassa in gebed. Dan blijkt dat men bij Herman toch een poging heeft gedaan zijn zakken te rollen. Zijn broek met daarin een portemonnee achter slot en grendel, is open gesneden, maar gelukkig is zijn beurs er nog wel. We moeten scherp blijven opletten!


Verder de stad door naar Piazza
We gaan even terug naar het hotel, rusten wat uit, eten wat en gaan vervolgens weer verder. We lopen we de weg weer af en gaan nu rechtdoor naar het station. Hier staat een monument van de Leeuw van Judah. Het symbool van de keizerlijke macht. Met een minibusje gaan we verder, kosten 10 ct., naar Piazza. Deze Italiaanse aandoende titel, is echter een hele wijk in het centrum, waar veel bedrijvigheid heerst. Veel winkels, restaurants, maar vooral mensen bepalen het straatbeeld. Ook wij drinken hier wat en verbazen ons over het feit dat dit restaurant vol zit met locals. Hoezo ontwikkelingsland? We zien eigenlijk geen buitenlanders lopen. En dat blijkt tijdens onze reis steeds zo te zijn, waar we ook komen. De winkels bieden allerlei waren aan en ook hier blijken er veel winkels die mobiele telefoons en abonnementen verkopen. Booming businesses. Onderweg terug zien we een communistisch monument uit de tijd dat men zich op de communisten ging oriënteren. We dineren die avond bij New York, een restaurant, annex supermarkt vlakbij ons hotel. We wagen ons nog maar even niet aan traditioneel food. Rond zeven uur is het donker en bezoeken we nog even de shoppingmall aan de overzijde van het restaurant. Hier vind ik voor de ringen verzameling van Helen een leuke ring en zo, heb ik mijn plicht weer gedaan.
Moe en voldaan van alle indrukken gaan we vroeg naar bed.

pdanielse Positie 318 (1080 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 1200 Blogs: 32 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Terug naar Thessaloniki (Slot)
3 4
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland
De Meteora kloosters (6)
4 1
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland
Delphi en Meteora (5)
4 0
Gepost op 16 april
Griekenland Vasteland

Reacties bij deze blog

hbplaatjes

Door: hbplaatjes • Geplaatst op

dat was 2, wij zijn 1 hele dag in Addis en nu dus dubbel gewaarschuwd. Krijg niet het gevoel dat er echt een topper/ super highlight bij is, behalve het straatleven/ de mensen

carolienduistermaat

Door: carolienduistermaat • Geplaatst op

Oppassen dus daar, spannend.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Nu weet ik wat je in 1 dag allemaal kunt doen! Maar het lijkt me wel veel of valt het mee? En het is op die makt dus echt oppassen geblazen. oed om te weten.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Zo, veel te zien en in hoog tempo opgeschreven. Bizar, de slachtoffesr van de crash...
Een echt avontuur.

Klompie44

Door: Klompie44 • Geplaatst op

Ik loop nog steeds mee, heerlijk al die bekende dingen, zie het tijdens het lezen precies voor mij!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.