Kalahari

Olifanten bij de poel

duffy was hier op 2010-11-28 Gepost op: 2010-12-11 3 reacties.
Olifanten geweldig. 19.15 uur Daar zitten we dan te wachten bij een poeltje terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. We hebben nog geen luipaard gezien en volgens de man bij de poort van onze camping komt er elke dag rond 20.00uur een luipaard bij de poel drinken. Misschien te donker om te fotograferen maar dan hebben we er wel een gezien. Er staan oryxen en impala’s te drinken en die zijn niet van plan om weg te gaan, dus wachten we rustig af wat er komen gaat. Uit het bos komt een olifant aangewiegd…………….zo groot en toch zo gracieus. Hij blijft een tijdje staan te drinken, aan de linker kant staat een giraffe geduldig op zijn beurt te wachten. Zou het af gesproken zijn? Hebben ze een nummertje getrokken? Dan gaat de olifant weg richting giraffe, hij trompettert luid, giraffe terug naar af, niet meer gezien………en uit het bos wordt er terug getrompetterd. Dan komen er een paar olifanten links uit de flank en lopen naar de poel. Als ze opgesteld staan, komen er van de andere kant nog meer olifanten met kleintjes uit de bosrand. Ongelooflijk, je hoort ze echt niet aankomen, ineens staan ze voor je neus! Ze lopen rond de poel en de kleine olifantjes stappen na wat aarzeling de poel in en je ziet dat ze lol hebben. Het is doodstil waar we zitten en je voelt het gebrom van de olifanten in je maag. Twee staan er op de uitkijk terwijl de rest de mensen vermaakt met water spetteren een snuif van het water nemen en weer terug spuiten. De kleintjes schoppen het water weg. Dan wordt er één keer getrompetterd, de uitkijken lopen als eerste weg en de rest keert zich bijna gelijktijdig om net zoals ze gekomen zijn de een naar rechts de anderen links. De laatste olifant draait zich nog eens om, doet zijn slurf omhoog, draait zich om en verdwijnt. Om te zien of niemand is achter gebleven of……. misschien om gedag te zeggen?? Nog een tijdje zitten we na te genieten over wat we gezien hebben. Dan stappen we op, nóg geen luipaard gezien, maar toch weer een ervaring rijker. OLIFANTEN GEWELDIG.
0
3

Foto's bij dit blog

Geprobeerd om een foto te maken van dit stelletje olifanten, maar het is niet echt goed of echt niet goed gelukt helaas. Maar geeft wel een beetje de sfeer weer.
Alle blogs van duffy
 

3 reactie(s) bij "Olifanten bij de poel"

 • profile image comment

  Lijkt me geweldig om dit te mogen zien. Volgende keer een luipaard.

  Door ciske • geplaatst op 2010-12-13 11:24:20
 • profile image comment

  Super hoor ik ben ook helemaal Olifantengek.Tuurlijk alle andere beesten zijn ook prachtig om tezien en meetemaken.

  Door schenkel • geplaatst op 2010-12-12 14:18:45
 • profile image comment

  Ik zit met je mee te genieten. Jammer van het luipaard inderdaad, maar ook van andere beesten kun je op en top genieten..... Wildparken blijven geweldig!!!!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-12-12 12:33:04

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.