image
Columbus Travel

Reiziger van de Week 39 / Sun Vroemen / reisdroom: als jonge tiener op wereldreis

Wat een fantastische reisdromen stuurden jullie ook afgelopen week weer in! De Columbus-redactie heeft met veel moeite drie prachtmensen genomineerd voor de eretitel Reiziger van de Week. Maar één prachtmens had wel een héél bijzonder verhaal te vertellen. Gefeliciteerd, Sun, jij bent de Reiziger van de Week! 

Sun wint naast haar eretitel ook een mooie rugzak van Osprey én een plekje in Columbus-editie 94, die eind oktober uitkomt.  Volgens de Columbus-redactie laat de reisdroom van Sun maar weer eens zien: jong geleerd is oud gedaan! Je bent nooit te jong om wereldreiziger en wereldburger te worden. Ken of ben jij ook een Reiziger van de Week? Stuur je nominatie in! Elke week geven we mooie prijzen weg aan de meest inspirerende reizigers die hun reisdroom hebben waargemaakt.

Suns reisdroom

Dit vertelde Suns ouders, die haar nomineerden, over haar reisdroom: 'Sun, toen tien jaar, is samen met ons in 2018-2019 door de wereld getrokken. We zijn gestart in China, daarna Maleisië, Flores, Australië, Fiji, Nieuw-Zeeland, Thailand, Cambodja, Nepal, Japan, Hawaï, Californië en geëindigd in New York. Gedurende de reis heeft Sun zo enorm veel gezien en meegemaakt. Ze heeft bijvoorbeeld haar PADI gehaald in Maleisië, met haaien gezwommen in Fiji, parachute gesprongen in Nieuw-Zeeland, een trekking in de Himalaya gemaakt gedurende een week en nog veel, veel meer. Het was een ongelooflijke tijd, die we nooit zullen vergeten. En wat het nog bijzonderder maakte voor Sun: ze heeft gedurende de reis les van ons gehad en groep 8 afgemaakt, inclusief de Cito’s (in een camper in Japan, staande voor een 7/11, omdat daar goede wifi was). Dit met behulp van de wereldschool. We zijn zo trots op onze dochter, dat ze dit samen met ons beleefd heeft. Ze is echt veranderd en heeft zoveel geleerd van de wereld en de verschillende culturen. Het indrukwekkendst vond ze de Fiji-eilanden, waar we in een dorpje gelogeerd hebben op een klein eilandje, en onze trekking door de bergen in Nepal. Wat heeft ze daar van genoten. Het is niet niets voor een meid van tien om uit je vertrouwde wereld gehaald te worden, maar het was echt een plezier om samen met haar te reizen. Onze band is hierdoor nog hechter geworden. Zowel wij als Sun hadden deze reis ook nooit willen missen.'