image
Josefine Janssens

Reiziger van de Week 51 / Robin den Boer / reisdroom: een huwelijksaanzoek doen op Antarctica

Onder de reisdromen die jullie hebben waargemaakt en deze week met ons deelden: een bergtop in Nepal beklimmen, afreizen naar Namibië tijdens de coronacrisis, volcano boarden in Nicaragua en naar Schotland reizen in het spoor van de serie Outlander. Maar er kan maar één Reiziger van de Week worden benoemd, en dat is deze week Robin den Boer!

Dit vertelde zijn partner Josefine, die hem nomineerde, aan de Columbus-redactie: ‘Eind 2019 stapte mijn vriend en ik in het vliegtuig om een droom waar te maken waar we al over kletsen sinds we samen zijn: een rondreis door Zuid-Amerika en Antarctica. Eerlijk gezegd was Antarctica vooral een kinderdroom van mij, maar na alle verhalen stond de bestemming ondertussen ook heel hoog op Robins lijstje. Op 16 januari 2020 was onze eerste 'landing' op Paulet Island, die ook voor de crew erg uniek was omdat het normaal lastig is hier te komen in verband met de grote hoeveelheid ijs langs de kust. We kwamen aan land bij een kolonie van honderdduizend Adéliepinguïns. Ik heb nog nooit zoiets indrukwekkends gezien. Honderdduizend kleine grappige beestjes met donzige kuikens die voornamelijk bezig zijn met het dagelijkse leven: rondspringen en waggelen, vissen, eten, chicks voeden, bekvechten met anderen, aan elkaars staart trekken, roepen naar je geliefde, buigen voor je geliefde, je chicks beschermen, uitkijken voor gevaar en dan nog maar een keertje vissen. Eigenlijk waren ze met van alles bezig, behalve met ons, wat het extra uniek maakte.

Door de knieën

De rest van de expeditiegroep liep verder omhoog, Robin en ik bleven achter met een meisje uit New York en een van de crewleden. We vroegen aan het meisje of ze een foto van ons wilde maken. Ik wilde graag gaan zitten, ter hoogte van de pinguïns, maar Robin wilde liever blijven staan. Ik snapte niet goed waarom. Het meisje wilde de telefoon al teruggeven maar Robin vroeg of ze nog één foto wilde maken. Ze zei: ‘Okay, do something crazy then!’ Robin begon ineens heel zwaar te ademen. Ik vroeg nog: ‘Heb je het koud?’ Maar ineens ging hij op een knie zitten. Ik dacht dat ik door mijn benen zakte. Het Amerikaanse meisje heeft de telefoon geswitcht naar video. Op het filmpje zelf hoor je vrij weinig van Robins lieve woorden omdat zij alleen maar ‘O MY GOOOOD!’ riep! Hier hebben we achteraf nog heel hard om gelachen. Ik kan nog veel meer tikken over deze dag maar kort samengevat was dit niet alleen een droomreis, een droombestemming en een droomervaring maar ook een levensdroom die we hopelijk in juni 2021 mogen verzegelen in de Italiaanse Dolomieten.’


Bekijk alle hartverwarmende eervolle vermeldingen voor de Reiziger van de Week 51 in onze online reisheldengalerie

Alle Reizigers van de Week ontvangen een rugzak van Eastpak cadeau en krijgen een ereplekje op de Reiziger van de Week webpagina en in ons blad. Tevens maken winnaars kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek in de Avontuurlijk Leven podcast van Columbus-redacteur Brigitte Ars. Ben of ken jij ook een Reiziger van de Week? Stuur je nominatie in!