Trijntje1

'381078' door Trijntje1 '381078' door Trijntje1

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Slavenhuisjes Bonaire

Trijntje1

http://www.beautiful-bonaire.nl/bezienswaardigheden/slavenhuisjes.html - op deze site kun je alle info vinden over de slavenhuisjes op Bonaire.... als je op Bonaire bent - MOET je deze gezien hebben..... mooie omgeving om rond te touren..... je hebt de oude witte slavenhuisjes en deze gekleurde slavenhuisjes staan iets verderop aan dezelfde weg aan het strand

'480762' door Trijntje1 '480762' door Trijntje1

Nederlandse AntillenKralendijk

Nederlandse AntillenKralendijk

The Voyage of Success

Trijntje1

Tijdens je vakantie op Bonaire toch zin om even lekker te gaan trainen ? Dat kan bij de splinternieuwe Sportschool van Alison Maria - een grote bekend in het bodybuilding wereldje - want hij heeft meerdere grote titels op zijn naam staan: oa. Mr. World en Mr. Universe en hij is een ex Pro Bodybuilder. Alison heeft zijn droom waargemaakt door een mooie sportschool op Bonaire te bouwen. Een volledig ingerichte fitness ruimte met genoeg apparatuur om je helemaal uit te leven. Alison geeft ook vakkundige begeleiding ! Elke dag is hij open en je kunt van maandag t/m vrijdag al om 5 uur 's morgens terecht op deze mooie sportschool. Op zaterdag en zondag vanaf 9.00 - 13.00 uur. Van maandag tm donderdag tot 21 uur en op vrijdag tot 20 uur. De sportschool is herkenbaar aan de fel blauwe kleur aan de buitenkant - en is gelegen aan de Kaya Cyprus nr. 12 op Bonaire - dit ligt achter Kaya Hulanda. telefoon: 795 - 70 70 email: thevoyageofsuccessfc@gmail.com - echt een aanrader om hier eens te gaan trainen !

'480757' door Trijntje1 '480757' door Trijntje1

Nederlandse AntillenKralendijk

Nederlandse AntillenKralendijk

Heerlijk eten ! ...(l

Trijntje1

Als je op Bonaire bent en echt heel lekker wilt eten, kan ik je restaurant en catering service "Antriol Catering Service BV - Local Food Restaurant" van harte aanbevelen ! Het restaurant is gelegen aan de Kaya Mariana 8 - Antriol - bij Kralendijk op Bonaire. Ze zijn open van Maandag t/m Zaterdag ( op zondag gesloten) van 11.00 tot 19.00 uur - Het eten is echt heerlijk en niet duur...je kunt hier echt authentiek eten. Ze hebben ook al meerdere prijzen gewonnen als restaurant. Telefoon 717 8816 of 795 8816 email: restaurant.en.catering@gmail.com

'368724' door Trijntje1 '368724' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Regenboog

Trijntje1

Gisteravond - stonden we op het punt om weg te gaan.....kwam die prachtige regenboog te voorschijn.......dus eerst weer de camera gepakt en onderweg deze foto gemaakt...... een prachtig gezicht !

'367519' door Trijntje1 '367519' door Trijntje1

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Bangunan Sultan Abdul

Trijntje1

Tijdens een van onze wandelingen door Kuala Lumpur kwamen we onverwachts langs het Bangunan Sultan Abdul Samad gebouw toen hier een voorname bijeenkomst was met belangrijke invloedrijke personen uit Maleisië - er was net het e.e.e. gaande in de politiek hoorden we - en vandaar dat er een belangrijke toesprak werd gehouden op het Merdeka plein aan de Jalan Raja - een hoofdstraat door KL - dit is vlakbij de bekende "Masjid Jamek" moskee..... het was er bomvol agenten en overal dure auto's met chauffeurs..... en een groot scherm waarop de spreker te zien was..... wij hebben even toegekeken en zijn toen naar de Lake Gardens gelopen.

'367283' door Trijntje1 '367283' door Trijntje1

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Mooie oude pandjes in

Trijntje1

Vanuit ons hotel hebben we heel wat afgelopen in Kuala Lumpur - zo gingen we richting Petaling Street bij China town en kwamen onderweg deze mooie oude gekleurde pandjes tegen. De meeste panden zijn wel wat aan onderhoud toe, maar het ziet er nog steeds leuk uit ! Kuala Lumpur is trouwens een hele leuke stad om een paar dagen te verblijven en op je gemak te bekijken !

'367282' door Trijntje1 '367282' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Graanpolders in...Gro

Trijntje1

Vorige week gemaakt in de Reiderwolderpolder - een prachtig gebied vlakbij Termunten - Finsterwolde enz. Het meeste graan was al van het land maar we vonden nog een mooi stukje bij de dijk - onder het toezicht van een paar schapen en een paar koeien - een paar foto's gemaakt van de prachtige kleuren.

'363969' door Trijntje1 '363969' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Sybellemaheerd -...Wi

Trijntje1

DWARSHUISBOERDERIJ met aangebouwde BIJSCHUUR en STOOKHUT. Het complex is in 1870 herbouwd aan de Stadsweg in opdracht van S. Dijkema; de boerderij lag eerder verder achteruit het land in. Het in Ambachtelijk-traditionele bouwstijl met Eclectische elementen vormgegeven pand is onlangs gerestaureerd: de oorspronkelijke achtruits vensters zijn vervangen door nieuwe achtruits, de achter- en zijgevels van hoofd- en bijschuur zijn in oude staat opnieuw opgemetseld. Tevens is het dak vernieuwd en voorzien van golfplaten. Het complex is opvallend gelegen aan de doorgaande weg van Garrelsweer naar Wirdum. Het heeft een diepe voortuin en wordt deels omsloten door een gracht en singelbeplanting. Over de gracht ligt een "nieuw" betonnen voetgangersbruggetje met grindbetonnen pijlers, verbonden door buizen en midden op de brug een ijzeren hekje. Een lange oprijlaan met aan weerszijden essen loopt langs de oostzijde van de boerderij naar het achtererf. Een groot ijzeren HEK, bestaande uit twee gegroefde hoofdpijlers met denappel en twee beweegbare hekken met regels en stijlen met punten, markeert aan de noordoostzijde de voormalige toegang tot het voorhuis.

'480113' door Trijntje1 '480113' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Goed VIS restaurant i

Trijntje1

In Termunten (vlakbij Delfzijl) kun je echt heerlijk vis eten bij Landman aan de Kenninckweg 2-4 - 9947 PB TERMUNTEN - telefoon 0596 - 601310 - als het mooi weer is - kan het er heel druk zijn - vooral in het weekend, maar het is zeker de moeite waard om op je beurt te wachten..... ze hebben een fijn buitenterras en je kunt ook binnen zitten - de porties zijn flink ! en het kost je geen rib uit je lijf (hele schappelijke prijzen) - wel kan het soms een tijdje duren voor je je bestelling krijgt - aangezien het vaak druk is..... - wat ook erg leuk is - dat je er verschillende nationaliteiten treft......toen ik er laatst weer eens was hoorde ik Amerikan - Duitsers - Limburgers - Denen - enz...... bediening is ook vriendelijk - leuk om te combineren met bezoek aan Termunterzijl met de mooie brug (zijl) - het haventje en de dijk met de sluizen en het gemaal Cremer - ook dichtbij is Punt van Reide met bezoekerscentrum - foto's maken bij het wad enz.....erg leuk !

'357541' door Trijntje1 '357541' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Appingedam vlakbij...

Trijntje1

Het mooie historische stadje Appingedam "by night" deze foto heb ik gisteravond gemaakt..... vanaf de brug van de Jan Bronsweg - gelegen vlakbij het Busstation met uitzicht over het Damsterdiep - de lucht was gisteren erg dramatisch door het wisselende weer.......erg mooi !

'479785' door Trijntje1 '479785' door Trijntje1

Frankrijk

Frankrijk

Slapen in een boomhut

Trijntje1

[url="http://www.keycamp.nl/accommodatie/boomhut.html" target="_blank"]http://www.keycamp.nl/accommodatie/boomhut.html[/url] - waarschijnlijk een droom van velen (in ieder geval die van mij......) slapen in een boomhut - dat kan : in Frankrijk via www.keycamp.nl...... mooie accomodatie in het groen voor avontuurlijke mensen ! Lijkt me heel erg leuk !

'357080' door Trijntje1 '357080' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Bevrijdingsdag 5 mei.

Trijntje1

5 mei 2012: Bevrijdingsdag - iedereen geniet van het mooie weer ! Was onderweg naar mn paardje....onderweg een paar leuke foto's gemaakt - dit is tussen Eenum en Loppersum in - het fietspad naar Zeerijp...... mooie kleuren - mooi landschap: genieten ! In Loppersum nog genoten van de pockettour - of wel de historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die door Groningen reden.... ("Keep them Rolling....") ...... Doet je toch wel wat als al stoet voorbij rijdt....al zwaaiend en toeterend...... kippevel als je er bij na denkt hoe dat in 1945 ging........

'479726' door Trijntje1 '479726' door Trijntje1

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Slapen in een...Haven

Trijntje1

[url="http://www.vuurtoren-harlingen.nl" target="_blank"]www.vuurtoren-harlingen.nl[/url] heb je zin in een hele bijzondere overnachting op hoog niveau ? boek dan De Havenkraan van Harlingen...... via 2 liften brengen je naar boven naar het voormaligee machinehuis....nu in design spullen ingericht met allerlei futuristische snufjes. Ook al is de ruimte beperkt - je kunt hier slapen - zitten en badderen in een heus stortbad voor twee - als je een trapje hoger gaat kun je zelf de knuppel ter hand nemen en vijfenzestigduizend kilo staal in beweging zetten - zo heb je uitzicht over Harlingen of op de Waddenzee - deze unieke logeer locatie is erg in trek dus reserveer tijdig......... Adres De Havenkraan: Dokkade 5 te Harlingen - tel 0515 54 05 50 Harlingen is een van de Friese Elfsteden met prachtige pakhuizen en maar liefst 500 monumenten en je kunt er ook heerlijk winkelen en uit eten gaan....... (de meeste tekst heb ik overgenomen uit een oude "Buitenleven" van sept./okt. 2004 )

'479725' door Trijntje1 '479725' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Het Kleinste Hotel te

Trijntje1

Het Kleinste Hotel ter Wereld staat in : ........Groningen - in Eenrum ! Een dorpje vlakbij Pieterburen - Het heeft slechts één logeerkamer, één badkamer, één ontbijtzaaltje en een receptie. Toch hoef je niet bang te zijn voor een krappe bedoening...... je krijgt een grote badkamer - en de bedstee met tv biedt ruimte voor 4 personen..... Alleen de ontbijtzaal is klein - of wel KNUS ! De keuken lijkt wel een ouderwetse Saartjes keuken en de rest van het hotel is in jaren '20 stijl ingericht met gietijzeren kachel Het hele hotel heb je voor jezelf. Zeehondenopvangcentrum Pieterburen ligt op steenworp afstand en natuurgebied Lauwersmeer is ook vlakbij - of ga Wadlopen ! Genoeg te doen hier in Groningen ! Hotel De Kromme Raake zit aan de Moenstraat 5 in Eenrum zie ook [url="http://www.eenrum.com/raake.htm" target="_blank"]www.eenrum.com/raake.htm[/url] tel. 0595 49 16 00

'355164' door Trijntje1 '355164' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Mooi lief jongetje in

Trijntje1

Dit lieve mooie jongetje liep rond in een heel klein dorpje in Bandhavgarh National Park..... op woensdag middag mag je geen tijger safari's maken in Bandhavgarh NP - dan is het park gesloten voor bezoekers..... dus gingen we met ons groepje op zoek naar andere leuke fotografie momenten..... dichtbij ons hotel "Tiger Lagoon" lag op loopafstand een heel authentiek klein sober dorpje......we vonden het super leuk om hier even rond te lopen en kennis te maken met de mensen die er wonen - de kinderen waren vooral heel nieuwsgierig..... en wilden ook graag op de foto...... het hele dorpje liep uit toen wij er waren..... we hebben er echt uren rondgelopen tot het donker werd..... zo leuk was het ! Dit jongetje was echt een heel fotogeniek manneke......

'355067' door Trijntje1 '355067' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Oud mannetje in klein

Trijntje1

Dit oude mannetje zat heel relaxt in zijn stoeltje voor zijn woning in een heel klein sober dorpje in Bandhavgarh National Park. De mensen leven hier heel primitief met het vee dicht bij huis (op de binnenplaats). Hij keek een beetje streng, maar was eigenlijk heel aardig.....en wilde best op de foto...... ik vond vooral de mooie blauwe achtergrond van het huis zo mooi in contrast met zijn gele broekje

'354950' door Trijntje1 '354950' door Trijntje1

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Schildmeer met...zons

Trijntje1

Vanavond nog even snel op pad gegaan om wat foto's te maken van de zonsondergang...... Het Schildmeer bij het haventje geeft bijna altijd leuke plaatjes...... dit is ook vlakbij restaurant De Koperen Scheepshoorn....wat gelegen is aan het haventje en met mooi uitzicht over het Schildmeer......

'354371' door Trijntje1 '354371' door Trijntje1

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Kruiden & specerijen.

Trijntje1

In Delhi kun je gewoon op straat de heerlijke kruiden en specerijen kopen.... dit was op een gewone markt - langs de kant van de weg - ergens in Delhi - zelf heb ik een heleboel kruiden enz...meegenomen naar huis - niet hier gekocht, maar later in Agra waar ze handzame pakjes verkochten...makkelijk mee te nemen.... ik vind dit er zo mooi kleurig uitzien...... en het rook ook heerlijk !

'479676' door Trijntje1 '479676' door Trijntje1

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Incredible Destinatio

Trijntje1

[url="http://www.idms.co.in" target="_blank"]www.idms.co.in[/url] - [url="http://www.incredibleholidays.co.in" target="_blank"]www.incredibleholidays.co.in[/url] - [url="http://www.theindianluxurytrains.com" target="_blank"]www.theindianluxurytrains.com[/url] - [url="http://www.theindianluxurytours.com" target="_blank"]www.theindianluxurytours.com[/url] - Al deze websites zijn van dezelfde eigenaar: Pramod Bhatnagar (director) - dit is de man die voor ons de reis in India naar de tijgers heeft geregeld. Pramod is een aardige man die de zaakjes goed regelt. Er moest ee.a. veranderd worden in ons programma en dat was geen probleem.... hij denkt ook mee..... - Hij vertelde dat hij ook altijd op de Vakantiebeurs staat. Zijn kantoor is in New Delhi tel. + 91 (11) 65151515 mobiel : + 91 9958597854 - Fax +91 (11) 24 10 90 71 - email : pramod@idms.co.in

'479675' door Trijntje1 '479675' door Trijntje1

Verenigde StatenHawaï

Verenigde StatenHawaï

Hanapepe Cafe & Baker

Trijntje1

[url="http://www.yelp.com/biz/hanapepe-cafe-and-bakery-hanap%C4%93p%C4%93-2" target="_blank"]http://www.yelp.com/biz/hanapepe-cafe-and-bakery-hanap%C4%93p%C4%93-2[/url] Een heel leuk plekje om lekker koffie te drinken met wat lekkers erbij is: Hanapepe Cafe & Bakery aan de 3830 Hanapepe Road in Hanapepe - op Kauai - Hawaii - heerlijke hapjes en een hele leuke gezellige inrichting !

'353858' door Trijntje1 '353858' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Moeder tijger onderwe

Trijntje1

Deze mooie tijger moeder was onderweg naar haar 3 jonkies in Bandhavgarh National Park in het Tala gedeelte...... De kleintjes (5 maand oud) hadden we al gezien die morgen...... (van een afstand) en later kwam mama ineens tevoorschijn...... die liep regelrecht - zonder aarzelen naar de kleintjes toe......onderweg aldoor roepend (soort van grom) wat heel indrukwekkend en geweldig mooi om te zien..... ze liep onverstoorbaar door terwijl wij in de buurt waren.....af en toe keek ze ons aan.......zo van: wat doen jullie hier.......maar verder trok ze zich nergens wat van aan.....geweldig !!!! Heb hier ook een paar korte filmpjes van....echt prachtig......!!

'353359' door Trijntje1 '353359' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Tijger jong van 5 mnd

Trijntje1

Na een paar dagen in Bandhavgarh NP hadden we heel erg veel geluk......eerst zagen we deze "puppy" op redelijk grote afstand - er waren er maar liefst 3 jonkies - verstopt tussen de rotsen en de bomen/struiken..... - moest wel helemaal inzoomen maar kreeg deze mooie jonge tijger toch redelijk in beeld... later zagen we zijn moeder - en die ging naar de jonkies toe.....geweldige ervaring.....ze liep het hele pad te roepen (soort van grom) en toen ze vlak bij elkaar waren, kwamen de jonkies naar mams toegehuppeld....zo lief....... geweldig om te zien !

'353001' door Trijntje1 '353001' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Mooie roofvogel in...

Trijntje1

Tijdens onze "tijger - foto- safari" reis in Bandhavgarh National Park was er natuurlijk meer moois te zien buiten de tijgers...... Ten eerste het park zelf.....waanzinnig mooi ! Ik heb echt mn ogen uitgekeken en het was heel erg genieten van alle afwisselende landschappen..... we waren er eind februari/begin maart......het lijkt dan net herfst qua kleuren aan de bomen..... maar is net als bij ons eind vd winter/begin lente.... prachtig om te zien... - en natuurlijk hebben we ook veel mooie vogels gezien....waaronder deze roofvogel..... een van de medereizigers was een beetje een vogelaar en wist alle namen...maar helaas blijft bij mij dat niet hangen..... Als iemand de naam weet van deze mooie roofvogel hoor ik het graag !

'352811' door Trijntje1 '352811' door Trijntje1

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Tijger in Bandhavgarh

Trijntje1

Deze mooie tijger kwam ineens uit de jungle gelopen in het Maghdi/Mögli (? weet niet precies hoe je het schrijft) gedeelte van Bandhavgarh NP - we waren hier voor de morgensafari......elke safari wordt je ingedeeld in een andere route van het park. In Tala moet je je houden aan de route die je krijgt.....in Maghdi/Mögli (?) mag je vrij rondrijden (op de paden) - een geweldig mooi moment als je eindelijk een tijger dichtbij ziet.......deze liep heel relaxt rond - ook al stonden er meerdere jeeps langs de kant - de tijgers zijn echt heel bijzonder om in het wild te zien.....

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik