Tamaradegroot

'323989' door Tamaradegroot '323989' door Tamaradegroot

Namibië

Namibië

Modern Familiy

Tamaradegroot

Tijdens ons ontvangst in een dorpje in Noord Namibië stond een grote groep lokale mensen om ons heen. Wij waren geïnteresseerd in hun verhaal, maar zij waren net zo zeer geïnteresseerd in ons! Deze vrouw met haar kindje trokken mijn aandacht en toen hij eenmaal klaar was met drinken wilde hij lekker rond waggelen.

'323842' door Tamaradegroot '323842' door Tamaradegroot

Namibië

Namibië

Owambo vrouw

Tamaradegroot

In het noorden van Namibië bezocht ik het dorpje Ongula Ya Netanga waar we me de lokale bevolking in contact kwamen. Deze vrouw heeft een traditionele maaltijd voor ons gekookt, wat onder andere uit mopane wormen en kippenpoten bestond. Niet mijn favoriete maaltijd maar het was een eer om voor de maaltijd te worden uitgenodigd.

'323841' door Tamaradegroot '323841' door Tamaradegroot

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Big Bird

Tamaradegroot

Normaal heb ik niet veel met vogels... maar tijdens de safari in Etosha kwamen we zo vaak van deze blauwe beesjes tegen dat het natuurlijk altijd de moeite waard is om eens wat uit te proberen. Na een aantal mislukte pogingen lukte het me dan eindelijk om de foto te nemen op het moment dat de vogel weg vloog!

'323794' door Tamaradegroot '323794' door Tamaradegroot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Vive le...Nepal ?!

Tamaradegroot

Geheel onbedoeld kwam ik terecht in het dorpje Belves. Al bij het binnenrijden viel op dat er overal slingers en bloemen hingen, van dak naar dak en voor elk hek! Prachtig gezicht! Dus toch maar uit de auto gestapt om rond re lopen.. Op het dorpsplein was ook de kerk rijkelijk versierd en deze foto deed me meteen aan foto's uit Nepal denken, met al die gebedsvlaggetjes!

'323793' door Tamaradegroot '323793' door Tamaradegroot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Geuren en kleuren

Tamaradegroot

Ik vergeet vaak dat je voor mooie landschappen en culturen niet ver weg hoeft te reizen.. Daarom deze zomer naar Frankrijk gegaan met de tent! De landschappen zijn er prachtig, met velden vol zonnebloemen, hooibalen, valleien met kastelen, kronkelende rivieren en... lavendel! De geur is heerlijk en het paars heeft toch altijd iets rustgevends!

'323639' door Tamaradegroot '323639' door Tamaradegroot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Heaven?

Tamaradegroot

Ooit ben ik in Luxemburg op een kerkhof (naast een bejaardenhuis nog wel) de tekst "Ajourd'hui nous, demain vous" tegen gekomen, wat zoiets betekend als: "Vandaag wij, morgen jij"... Omdat mijn Frans niet bijster goed is, korte ik het af als NousVous, wat voor mij nu altijd een kerkhof zal blijven. Op de NousVous in Beynac moest ik dan ook even een kijkje nemen, en had daar een prachtig uitzicht!

'323637' door Tamaradegroot '323637' door Tamaradegroot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Wonderlijk licht

Tamaradegroot

Dat geloof iets moois kan zijn ondervind ik elke keer als ik een kerk bezoek tijdens een reis. In Domme staat een prachtige kerk met mooie glas in lood ramen. Ik had helaas niet het geluk om de mooie lichtstralen die door het glas komen te fotograferen, maar de kleuren van het raam waren voor mij ook al wonderlijk.

'320462' door Tamaradegroot '320462' door Tamaradegroot

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Buitenaards?

Tamaradegroot

Ik ben absoluut geen insecten liefhebber, maar toen we dit grote beest (zo'n 12 cm) zagen lopen trok het bijna net zoveel aandacht van ons als de olifanten waar we op dat moment naar keken!

'320461' door Tamaradegroot '320461' door Tamaradegroot

NamibiëWalvisbaai

NamibiëWalvisbaai

Zeeleeuwen in...Walvi

Tamaradegroot

Tijdens de boottocht in Walvisbaai kwamen er niet alleen pelikanen langs de boot vliegen, er zwommen ook veel dolfijnen en zeeleeuwen met ons mee. De zeeleeuwen zijn geweldige uitslovers, zoals deze die constant hoog uit het water sprong. Op de achtergrond zie je slechts een klein deel van de kolonie op het strand. Er waren net honderden kleintjes geboren!

'320203' door Tamaradegroot '320203' door Tamaradegroot

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Deadvlei

Tamaradegroot

Tijdens een reis door Namibië mag uiteraard een bezoek aan de Sossusvlei niet ontbreken. De gigantische zandduinen zijn een waar spektakel, maar wanneer je verder loopt tot je de Deadvlei bereikt, valt je mond open van verbazing. Ik heb nog nooit iets gezien wat zo bizar en mooi te gelijk is! De kleuren en de hitte voegen alleen maar toe aan de ervaring!

'478290' door Tamaradegroot '478290' door Tamaradegroot

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Op safari in de buurt

Tamaradegroot

Veel mensen die naar Namibië reizen hebben niet genoeg tijd om het hele land te doorkruisen. Wanneer je een keuze moet maken, en geen tijd hebt om naar Etosha te gaan, maar toch op safari wilt, kan ik je het kleine park: Erindi Private Game Reserve van harte aanraden! Het ligt op zo'n 220km van Windhoek. Als je met een van de ervaren gidsen op game drive gaat kun je vele wilde dieren tegenkomen zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, wilde honden en nog veel meer. In het park verblijf je in de schitterende Old Traders Lodge, waar je wakker wordt met een schitterend uitzicht, en wellicht neushoorns of giraffen op korte afstand van je balkon. De lodge heeft een grote drinkplaats voor het terras, waar 's avonds vele dieren komen drinken. Absoluut een aanrader!

'320201' door Tamaradegroot '320201' door Tamaradegroot

Namibië

Namibië

Neushoorns in de nach

Tamaradegroot

In het kleinere reservaat Erindi Private Game Reserve vond ik de safari's leuker dan in Etosha, omdat de concentratie aan dieren groot is. We waren al de hele middag op safari toen we sporen van een neushoorn, met jong, vonden! Na een lange tijd zoeken, kregen we ze eindelijk in zicht, maar ze renden door de bosjes weg. Enigszins teleurgesteld begonnen we aan onze terugreis naar de lodge, toen we opeens hun silhouet zagen met een prachtige zon die net onder was gegaan!

'320200' door Tamaradegroot '320200' door Tamaradegroot

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Do not touch!

Tamaradegroot

Het is altijd spannend om dicht bij wilde dieren te komen, helemaal bij leeuwen. Maar toen deze leeuw z'n tanden liet zien, zaten we toch wat ongemakkelijk in de truck!

'320052' door Tamaradegroot '320052' door Tamaradegroot

NamibiëRehoboth

NamibiëRehoboth

Prachtig ventje!

Tamaradegroot

Ik hou ervan om portretten te fotograferen, en dan vooral oude mensen en kleine kinderen, vanwege hun expressie. Dit kleine ventje vond onze safari houden geweldig en we hebben hem er dan ook 1 gegeven. Zie hier het resultaat!

'320051' door Tamaradegroot '320051' door Tamaradegroot

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Actie in de woestijn

Tamaradegroot

In de woestijn bij Swakopmund zijn wij met een groep gaan quad rijden. Beetje eng in het begin, maar uiteindelijk hartstikke gaaf! Het was prachtig weer waardoor je de contrasten van het gouden zand, de blauwe lucht, de witte wolken en de rode quads mooi kon zien.

'320050' door Tamaradegroot '320050' door Tamaradegroot

NamibiëWalvisbaai

NamibiëWalvisbaai

Hongerige pelikanen

Tamaradegroot

Als je geluk hebt zie je in Walvisbaai veel pelikanen in de haven. Tijdens een boottocht vlogen er een aantal pelikanen naast de boot wat een prachtig beeld gaf! De schipper heeft deze pelikanen uiteindelijk beloont met wat vis en oesters, wat een grappige foto van de openstaande bekken gaf.

'318914' door Tamaradegroot '318914' door Tamaradegroot

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eekhoorn op safari?

Tamaradegroot

Als je in Etosha National Park bent hoop je natuurlijk veel wilde dieren tegen te komen... een eekhoorn was echter wel het laatste dat ik had verwacht (bij de lodge)! Heel nieuwsgierig klom het beestje gewoon via mijn broek omhoog!

'318680' door Tamaradegroot '318680' door Tamaradegroot

JamaicaOcho Rios

JamaicaOcho Rios

Op safari in Jamaica!

Tamaradegroot

Ik was als reiziger nog nooit buiten Europa en Afrika geweest toen ik begin dit jaar naar Jamaica vertrok.. Dieren als deze prachige leguaan had ik dan ook nooit eerder gezien!

'318394' door Tamaradegroot '318394' door Tamaradegroot

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Mannetjes olifant in.

Tamaradegroot

Olifanten zijn bijzonder om naar te kijken. Op safari zit iedereen altijd muisstil als er een grote olifant dichtbij de wagen komt. Intens genieten van het moment!

'318309' door Tamaradegroot '318309' door Tamaradegroot

Namibië

Namibië

Sterke vrouw

Tamaradegroot

Deze jonge vrouw komt uit een dorpje in het hoge noorden van Namibië. Ik mocht meerdere foto's van haar maken, en ze vond het prachtig om te poseren! Ze was trots op haar traditionele levensstijl.

'318149' door Tamaradegroot '318149' door Tamaradegroot

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Lokale bbq

Tamaradegroot

Op de lokale markt barst het van de geuren en kleuren, met alle verschillende kruiden en specerijen die je er kunt vinden. Er wordt ook veel vlees klaargemaakt dat ter plekke gegeten wordt, zoals bij deze 'bbq'. De foto heb ik genomen met een analoge camera om de grimmige sfeer proberen vast te leggen.

'318147' door Tamaradegroot '318147' door Tamaradegroot

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Kleurrijk landschap

Tamaradegroot

Ik vind het landschap van Damaraland het mooiste wanneer de zon ondergaat, omdat alles dan een mooie gouden gloed krijgt. Maar ook overdag is het landschap schitterend met felle kleuren! Het was bewolkt die dag, normaal zie je een strakke blauwe lucht..

'318032' door Tamaradegroot '318032' door Tamaradegroot

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Sunset in Damaraland

Tamaradegroot

Namibië heeft veel meer te bieden dan alleen de woestijn, die overigens ook prachtig is! Tijdens mijn afgelopen reis was een rit door Damaraland een absolute highlight! Het landschap is er prachtig! Uiteraard met een glaasje fonkelwijn genoten van de zonsondergang!

'318031' door Tamaradegroot '318031' door Tamaradegroot

Namibië

Namibië

De ogen

Tamaradegroot

Het noorden van Namibië is nog redelijk onontdekt en de lokale inwoners zijn nog niet zo bekend met toerisme. Ze zijn bijzonder vriendelijk en zeer geïnteresseerd. Wij werden uitgenodigd in een klein dorp om van een traditionele maaltijd te genieten. Leuk, maar ik had meer oog voor dit kleine mannetje dat op de rug van zijn moeder hing!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik