Windhoek

Voor velen die op reis naar Windhoek gaan, is de hoofdstad Windhoek het begin- en eindpunt van de reis, maar zelden het middelpunt. De hoofdstad, met bijna 350.000 inwoners ook de grootste stad van het land, is echter toch zeker een bezoek waard. Al is het maar om wat van de interessante geschiedenis te leren. De Duitse invloeden van Windhoek zijn nog zichtbaar. Zo staan er nog tal van koloniale gebouwen, wordt er jaarlijks Oktoberfest gevierd en is het meest iconische bouwwerk van de stad de lutherse Christuskirche.

Informatie over Windhoek

Beste foto's & tips van Windhoek

'498922' door Lyske1980 '498922' door Lyske1980

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Namibische Bruiloft

Lyske1980

In Windhoek 'couchsurfte' ik bij twee meiden, die - ondanks dat ze allebei opgegroeid waren in de ghetto van de stad - het behoorlijk ver hadden geschopt en samen een super-de-luxe appartementje deelden. Één van hen nam me mee naar de bruiloft van een nicht van haar, omdat haar moeder eigenlijk vond dat ik dat 's mee moest maken. Heel leuk natuurlijk om al die dames in traditionele kleding te zien!

'497509' door andresenmarianne '497509' door andresenmarianne

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Herero-vrouw met...Vi

andresenmarianne

De Herero zijn nauw verwant aan de eveneens in Namibië wonende Himba. Beide volken zijn van oudsher herders De missionarissen bevalen de Himba’s en de Herero’s zich te kleding conform de toenmalige Europese mode die bestond uit Victoriaanse kleding. De Herero’s waren gevoelig voor de missionarissen en veranderden hun kleding, de Himba’s deden dat niet. .

'489127' door andresenmarianne '489127' door andresenmarianne

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Naar een bruiloft II

andresenmarianne

Toen we in Windhoek sliepen zagen we een bruiloft en deze dame os de moeder van de bruidDe Herero-vrouwen dragen wijde Victoriaanse kleding en een driehoekige hoed. Deze dracht dateert nog uit het begin van de vorige eeuw toen de minderheidsgroep door de Duitse overheersers gedwongen werd

Laat kaart zien