silver

8
Nicaragua
silver was hier 31 Jan 2018
Nicaragua een bezoek waard   Meestal worden reizen naar Nica aangeboden in combinatie met andere landen. Vaak heb je dan iets van 3 tot 6 dagen max. in Nica. Even Granada, Leon en wat dagen aan de kust of het eiland Ometepe, en dan weer verder. Jammer (vind ik) Nica heeft zoveel te bieden. Natuurlijk zon, zand en zee, maar ook diversiteit in natuur en cultuur. De kust of de bergen, droge landschappen en zelfs nevelwouden. De natuur van Costa Rica vind je ook in Nicaragua. Met zijn bewogen geschiedenis is er veel verschil per gebied dat je bezoekt.. Er zijn pracht steden te bezoeken die allen een andere beleving geven. Van rust tot hectisch. De hoofdstat is een stad die over kan slaan ga meteen naar Granada of een andere plek. Verplaatsen kan met de bus, zeer goedkoop maar let wel op je bagage die moet op het dak. Taxi kan ook goed en betaalbaar maar zorg voor een met je juiste papieren. Je wil niet ergens in de middel of weet ik waar stranden, tijdens een politie controlle. Slaapplaatsen zijn er ook in alle prijs en luxe kategorien te krijgen. Met andere woorden Nica heeft het allemaal. Ben je een strandliefhebber een natuur of cultuur freak bezoek Nicaragua eens, en het heeft ook nog eens heel vriendelijke inwoners. 
Land
Review geplaatst op 2018-03-17
4
Mexico Cancun
silver was hier 28 Feb 2017
Cancun overslaan is het beste wat je kan doen. Het heeft geen sfeer geen leuke winkelstraten en geen echte bezienswaardigheden. De stad is groot geworden doordat er de hotelstrip van 26km is gebouwd. Wil je graag mega hotels bekijken dan kan het daar. Je kan wel wat dagtrips boeken naar diverse toeristische attracties maar ga dan in Playa of Tulum zitten dat scheelt al gouw een uur minder rijden en je zit in een plaats die meer te bieden heeft. Vooral niet de stadstoer boeken voor bijna 20€ je komt alleen op de hotelstrip en kan niet hoppen. Mocht je om welke reden dan ook toch in Tulum enkele dagen zitten pak dan de boot naar Isla Mujeres of bezoek Marcado 28 of 23 en in de avond ga je naar Park Palapas. Markt 28 is een echte toeristen markt waar je nog wel wat leuks kan kopen als je goed onderhandeld. Markt 23 is voor de lokale mensen voor vis, vlees en groenten. Park Palapas komt in de vroege avond tot leven, met muziek van lokale artiesten en eetgelegenheden met echt Mexicaans eten en drinken voor weinig geld. (geen alcohol).
Stad
  • vlak bij vliegveld
  • veel betaalbare hotels
  • geen sfeer
Review geplaatst op 2017-03-20
8
Mexico Merida
silver was hier 31 Jan 2014
Merida geeft je meer het gevoel in Mexico te zijn dan Playa of Cancun. Een grote stad met een relaxte sfeer. Voor ieder wat wils, kunst cultuur, feesten maar ook rust. Diverse musea. Alles wat je van een stad mag verwachten. Vanuit Merida kan je ook prima dagtochten maken. Denk aan Uxmal of de golf van Mexico. Aanbieders voor tochten zijn er genoeg. Openbaar vervoer is in Mexico prima geregeld kunnen ze in Nederland wat van leren. Met de ADO of de colectivo kom je goedkoop waar je wezen wil. Eten in Merida kan zo duur of goedkoop als je zelf wil. In de 6 dagen dat ik er was heb ik me altijd veilig gevoeld waar ik en hoe laat ik ook ergens was. En ik ben in buurten geweest waar zelden een toerist komt. Merida is met de bus vanuit Playa of Cancun goed bereikbaar, neem er even de tijd voor ik zelf denk dat je met 1 dag deze plek te kort doet. Een bezoek aan de dierentuin kan je overslaan, dit is geen toppertje.
Stad
  • Veel cultuur
  • veilige sfeer
  • betaalbaar
  • veel kunst te zien
  • totaal anders dan de kuststrook Cancun Playa
  • de dierentuin is gedateerd
Review geplaatst op 2017-01-29
9
Duitsland
silver was hier 31 Jul 2017
Fränkische_Schweiz, een gebied in het noorden van Beieren. Top als je liefhebber van burchten en kerken bent of oude bouwwerken in het algemeen. Fietsers en wandelaar komen er helemaal aan hun trekken. Natuur belevenis van de top niveau. Eten en drinken voor genieters tegen zeer lage prijzen. Of je nu steden en dorpen wil bezoeken of door de natuur wil trekken dit gebied rond de steden Bamberg, Bayreuth en Neurnberg heeft het allemaal van actief tot alle rust. Zeer goed aangegeven wandel en fietsroutes. Hoewel ik zelf de steile bergen een beetje te vind. Het is wel een middegebergte maar de klimmen zijn er niet minder om. De steden hebben een gezellige sfeer en stralen een rijke geschiedenis uit. Overal kan men wel een of ander museum bezoeken. Een ritje met een oude stoomtrein behoort ook tot de mogelijkheden. Bern je bierliefhebber, dit gebied kent de grootste brouwerij dichtheid per inwoner van heel Europa. Je kan in elk dorp wel meerdere soorten proeven. Op een wandeling van 6 uur ben ik net 6 mede genieters tegen gekomen en ook 11 herten, meer dan 10 vlinder soorten en ontelbare vogelsoorten. En dat midden in het hoogseizoen.
Land
  • prima prijs kwaliteit verhouding
  • prima wandelpaden
  • goed eten
  • middagpauze bij enkele restaurants
Review geplaatst op 2017-09-21
10
Mexico Campeche
silver was hier 28 Feb 2017
Na al diverse opgravingen te hebben bezocht was het nu de beurt aan Calakmul. Ergens in de middel of nowhere ligt de geweldige opgraving. Ons vertrekpunt was xpujil, dan is het nog een 2 uur durende autorit. Eerst grote weg en dag nog 60km door de jungle. Weliswaar verharde weg maar niet een toppertje die weg. Let goed op er is op dit stuk veel te zien. Wij zagen een poema en pikaries (een soort wild varken), als ook wilde kalkoenen. Eenmaal bij de opgraving was het een verademing, geen drukte een grote met zon overgoten grasvlaktes. Wij troffen goed begaanbare door hoge bomen beschaduwde paden aan, en het leuke was dat er na een uur lopen nog niemand ons pad gekruist had. Tijdens het lopen is het goed opletten je ziet de mooiste planten en hoort een keur aan vogel geluiden. Voor flora en fauna is dit park ook een topper. De diverse gebouwen zijn nog te beklimmen, hoewel lang niet iedereen dit zal doen. Ze zijn hoog en steil. Eenmaal boven is de beloning een pracht uitzicht over de jungle. de bouwsteil is hier iets anders dan bv Coba. (rio Beck) Er zijn mensen die denken van xpujil nar Palenque te rijden en dan onderweg even Calakmul te doen, vergeet het of je moet in je auto willen slapen. Rijden in Mexico gaat over het algemeen niet met de snelheden zo als wij dat hier gewend zijn. Calakmul doen voor als een Columbus gevoel wil. Let op waar je gaat zitten wij zagen op het laatst pas dat we op 3m van een krokodil zaten.
Regio
  • geen drukte
  • midden in de verlaten jungle
  • veel mooie flora en fauna
  • niet met openbaar vervoer bereikbaar
  • geen consumpties verkrijgbaar
Review geplaatst op 2017-05-14
9
Mexico Yucatan
silver was hier 31 Jan 2017
Bacalar is nog echt rustig. Komen er toeristen, ja maar het zijn meestal doortrekkers voor een of twee nachten die dan even rusten op hun tocht van zeg, Cancun naar Palenque of vise versa. Het is een kleine plaats aan het water, Laguna Bacalar. Het water kleurt in alle kleuren blauw die kent en in die, die je nog nooit gezien hebt. De temperatuur van het water is heerlijk en op de meeste plaatsen kan je er zomaar 100m in lopen en komt het niet boven de 1m uit. Kristal helder is het zeker te noemen. Bacalar is niet overlopen door toeristen maar er zijn eet- en drinkgelegenheden genoeg, in diverse prijsklassen. Hoewel er de nodige westerlingen zitten met een eetgelegenheid zijn de lokale eethuisjes zeker niet de mindere. Moet of wil je aan je budget denken dan is Bacalar zeker een aanrader. Er zijn diverse prijsklassen te boeken maar in het algemeen stukken goedkoper dan het hele stuk van Cancun tot Tulum. Het is heerlijk vertoeven aan het water, over steigers die ver het water in gaan waar je gebruik van kan maken. Prima restaurantjes en barretjes aan het water. Een tochtje boeken met de boot om wat verder weg te komen is ook geen probleem. Heerlijk door het dorp slenteren en de lokale bevolking bezig zien of de lokale markt bezoeken. In de avond even in het centrale park wat drinken en muziek luisteren of een of ander optreden bekijken.
Regio
  • nog authentiek
  • niet door toeristen overlopen
  • goed betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • dat je er zou willen blijven wonen
Review geplaatst op 2017-05-14
4
Mexico
silver was hier 28 Feb 2017
Cancun overslaan is het beste wat je kan doen. Het heeft geen sfeer geen leuke winkelstraten en geen echte bezienswaardigheden. De stad is groot geworden doordat er de hotelstrip van 26km is gebouwd. Wil je graag mega hotels bekijken dan kan het daar. Je kan wel wat dagtrips boeken naar diverse toeristische attracties maar ga dan in Playa of Tulum zitten dat scheelt al gouw een uur minder rijden en je zit in een plaats die meer te bieden heeft. Vooral niet de stadstoer boeken voor bijna 20€ je komt alleen op de hotelstrip en kan niet hoppen. Mocht je om welke reden dan ook toch in Tulum enkele dagen zitten pak dan de boot naar Isla Mujeres of bezoek Marcado 28 of 23 en in de avond ga je naar Park Palapas. Markt 28 is een echte toeristen markt waar je nog wel wat leuks kan kopen als je goed onderhandeld. Markt 23 is voor de lokale mensen voor vis, vlees en groenten. Park Palapas komt in de vroege avond tot leven, met muziek van lokale artiesten en eetgelegenheden met echt Mexicaans eten en drinken voor weinig geld. (geen alcohol).
Land
  • vlak bij vliegveld
  • veel betaalbare hotels
  • geen sfeer
Review geplaatst op 2017-03-20
8
Mexico
silver was hier 31 Jan 2014
Merida geeft je meer het gevoel in Mexico te zijn dan Playa of Cancun. Een grote stad met een relaxte sfeer. Voor ieder wat wils, kunst cultuur, feesten maar ook rust. Diverse musea. Alles wat je van een stad mag verwachten. Vanuit Merida kan je ook prima dagtochten maken. Denk aan Uxmal of de golf van Mexico. Aanbieders voor tochten zijn er genoeg. Openbaar vervoer is in Mexico prima geregeld kunnen ze in Nederland wat van leren. Met de ADO of de colectivo kom je goedkoop waar je wezen wil. Eten in Merida kan zo duur of goedkoop als je zelf wil. In de 6 dagen dat ik er was heb ik me altijd veilig gevoeld waar ik en hoe laat ik ook ergens was. En ik ben in buurten geweest waar zelden een toerist komt. Merida is met de bus vanuit Playa of Cancun goed bereikbaar, neem er even de tijd voor ik zelf denk dat je met 1 dag deze plek te kort doet. Een bezoek aan de dierentuin kan je overslaan, dit is geen toppertje.
Land
  • Veel cultuur
  • veilige sfeer
  • betaalbaar
  • veel kunst te zien
  • totaal anders dan de kuststrook Cancun Playa
  • de dierentuin is gedateerd
Review geplaatst op 2017-01-29
9
Dominica
silver was hier 31 Jan 2015
Dominica geeft op vele momenten nog een onbewoond eiland gevoel. 2 Uur auto rijden en niemand tegen komen is heerlijk. Super vriendelijke mensen die nog leven volgens het principe leven en laten leven. Geen grote fabrieken op het eiland allen in de buurt van de hoofdstad es er grote bedrijvigheid te vinden. Natuurliefhebbers denken dat ze in het paradijs zijn beland. Amper een resort te vinden wel veel kleine hotelletjes verscholen tussen het groen. Voor een Caribische bestemming redelijk betaalbaar. De hoofdstad is de drukste plek. Je hebt wel vervoer nodig alles ligt ver uit elkaar. Vraag eens een local of hij je een dagje zijn eiland wil laten zien en je komt op de mooiste locaties. Zit je aan de kant waar het vliegveld is bezoek dan de Pirates of the Caribbean stranden eens. De locals hebben er prachtige verhalen over. De kans dat je iemand spreek die als figurant heeft meegedaan is vrij groot. Vergeet niet om goede regenkleding mee te nemen zo af en toe een fikse bui moet je wel verwachten in een land dat voor elke dag van het jaar een rivier heeft.
Land
  • hoog Columbus gehalte.
  • vriendelijke mensen
  • weinig wegen (de meesten wel erg goed)
  • weinig gebaande paden
  • weinig tot geen wegwijzers
Review geplaatst op 2016-11-21