Merida

Mérida is de hoofdstad van de staat Yucatán. De stad is opgebouwd volgens een schaakbordsysteem, net als de meeste andere koloniale steden. In het centrum, met als centrale plein het Plaza Grande, zijn vele koloniale gebouwen te bezichtigen, waaronder de kathedraal van Mérida en de Casa de Montejo.

Informatie over Merida

Beste foto's & tips van Merida

'522481' door Jeanne '522481' door Jeanne

MexicoMerida

MexicoMerida

Grote kolonie...flami

Jeanne

We rijden vanuit Meridá naar Celestún. We bezoeken het Nat. Park van Celestún, gelegen aan de Golf van Mexico en maken een boottocht. Deze plek is vooral beroemd bij vogelliefhebbers, o.a. door de aanwezigheid van een grote kolonie flamingo's! Graag openen a.u.b.

'454294' door PleunGroeneveld '454294' door PleunGroeneveld

MexicoMerida

MexicoMerida

Kunstzinnig

PleunGroeneveld

Soms loop je ergens in een en opeens valt je oog ergens op, ik weet het niet meer heel zeker maar ik dacht dat ik dit mooie groene huis met het prachtige trapportaal en balustrade in Merida heb gezien.

'509225' door Jan10e '509225' door Jan10e

MexicoMerida

MexicoMerida

Danseresje

Jan10e

Merida, een leuke stad om te bezoeken als je op reis bent in Yuacatan. Wij zijn verzeild geraakt bij een viering van het een of ander. Heel kleurrijk en ontroerend mooi. Niet alles, maar voor een buurtfeest erg professioneel. Dit jonge meisje zal inmiddels een mooie volwassen vrouw zijn.

Laat kaart zien