Campeche

Foto door Reisreporter ThijsVDenBurg

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Campeche

Beste foto's & tips van Campeche

'1091512' door ThijsVDenBurg '1091512' door ThijsVDenBurg

MexicoCampeche

MexicoCampeche

Kunst in de straten..

ThijsVDenBurg

Het plaatsje Campeche in de provincie Yucatan in Mexico werd vroeger bezocht door de piraten van de Caraïben. Het was een uitvalsbasis om de volgende strooptocht te houden. Het zal een levendig plaatsje zijn geweest. Het is in verval geraakt maar ook weer helemaal opgebouwd. Het historische centrum is keurig opgeknapt met kleurrijke huisjes en leuke wandelstraatjes. Kunst is een ander punt hoog op de agenda. Overal in de straten vindt je kunst objecten. Te koop zijn ze natuurlijk ook in een van de vele galerijen. Een leuk plaatsje om een dag rond te hangen en te overnachten.

'1107889' door Francoise '1107889' door Francoise

MexicoCampeche

MexicoCampeche

Pelikaan

Francoise

Als je een roadtrip maakt door zuid México zul je verbaast zijn over de vele pelikanen die je langs de kustlijn ziet. Geen wonder natuurlijk met die vissers die hun vangst aan land brengen. Daar zit altijd een lekker vissie bij voor deze koddige piraten!

'1091885' door Padvinder '1091885' door Padvinder

MexicoCampeche

MexicoCampeche

Campeche

Padvinder

Een van de laatste stops van onze rondreis in 2016 door Mexico, Belize en Guatemala was in Campeche Dit is een typisch koloniaal stadje aan de kust van Mexico. Het centrum van de stad is ommuurd door een verdedigingsmuur en de gebouwen binnen de stad zijn perfect gerestaureerd. In 1999 is de stad toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst en sindsdien is de stad weer langzaam in oude glorie hersteld. De kleurrijke gebouwen, het gezellige pleintje in het midden en de mooie gigantische kathedraal maken het een mooie stad om te bezoeken. De gebouwen zijn op zijn mooist bij zonsondergang, dan komen de kleuren het best tot hun recht. Deze foto is genomen aan het eind van de middag tijdens een wandeling door het mooie oude centrum.

Laat kaart zien