Mamacaro

'512589' door Mamacaro '512589' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Dolfijn in Florida

Mamacaro

Florida is ideaal om rond te reizen met kinderen. En nee je hoeft echt niet naar de pretparken om ze blij te maken. Mijn dochter vond het zwemmen met manatees het leukste van de reis. En ook de vele dolfijnen maakt het een leuk land voor kinderen. Maar ook wij genoten van het vele groen en het wildlife dat we tegenkwamen. Het was voor ons echt de verrassing tot nu toe!

'512586' door Mamacaro '512586' door Mamacaro

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Off the road in West.

Mamacaro

Reizen met kinderen door Australië kan prima! Wij deden het al drie keer en iedere keer gingen we kamperen. Afgelopen jaar huurden we een 4 WD auto met daktent en ontdekten we West Australië. Ideaal, je hebt je eigen koelkast en kooktoestel bij. Zo konden we ook off the road en op campings staan met weinig voorzieningen. www.alcana.nl voor al onze reisavonturen

'506885' door Mamacaro '506885' door Mamacaro

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Whitehaven beach...Wh

Mamacaro

Het mooiste tropische strand van Australië! Je kunt er alleen met een boot komen, bijv. op een dagtrip of via een zeilreis langs the Whitsunday Islands.

'331012' door Mamacaro '331012' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Zonsondergang vlakbij

Mamacaro

Dit strand was vlakbij onze camping. Je kon er overdag heerlijk zwemmen in de golven en 's avonds lekker picknicken (met bbq) met een zonsondergang als uitzicht. Hier komen ook veel locals op het strand nadat de meeste toeristen weer naar huis waren.

'313285' door Mamacaro '313285' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Gotcha!

Mamacaro

Deze vogel was een hele tijd bezig met de vis die hij in zijn bek heeft. Het leek wel of hij niet wist wat hij ermee aan moest. Zou hij te groot zijn geweest? Geen idee, maar het gaf mij wel gelegenheid om er een foto van te maken.

'313279' door Mamacaro '313279' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Hawk

Mamacaro

Dit is een van de vele (roof)vogels die in Florida voorkomen. Ik ben geen vogelkenner, maar volgens mij is dit een hawk. Hij zat op een paaltje langs een wandelpad in de Everglades.

'313274' door Mamacaro '313274' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Southern Black Racer

Mamacaro

Tijdens een wandeling in Florida zagen we deze slang. Later horen we (van een ranger) dat dit de Southern Black Racer is en dat deze vooral overdag actief is. Slangen zijn niet echt mijn 'ding' en met bonzend hard heb ik dan ook deze foto genomen. Gelukkig kon ik met mijn 300 mm wat op afstand blijven ; )

'313192' door Mamacaro '313192' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Zonsopkomst bij the..

Mamacaro

Je wordt 's ochtends wakker, ritst je tentje open en ziet dan dit beeld... meer heb je toch niet nodig in je vakantie? Uiteraard snel mijn fototoestel gepakt om dit sfeertje vast te leggen zodat ik ook later als ik thuis ben af en toe weer terug kan naar die plek..

'313174' door Mamacaro '313174' door Mamacaro

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Key Deer

Mamacaro

In Florida zagen we dit hert. Het is de Key Deer en komt voor zoals de naam al zegt op de Keys en met name op Big Pine Key en No Name key. Het is een klein hertje. Deze soort komt alleen op de Keys (Florida) voor. Het dier werd met uitsterven bedreigd, maar door de oprichting van een wildlife service komen er nu weer zo'n 300-800 herten voor. De meeste doden vallen door botsingen met auto's. Overal langs de weg word je dan ook gewaarschuwd om vooral langzaam te rijden.

'301214' door Mamacaro '301214' door Mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Scharrelen langs de..

Mamacaro

Zo scharrelend langs de vloedlijn probeerde deze vogel zijn kostje bij elkaar te krijgen. Regelmatig kreeg hij een golf zeewater over 'm heen, maar dat weerhield 'm er niet van om bij het water weg te gaan. Leuk om naar deze vogels te kijken (zittend op mijn knieën op de bassaltstenen, ik voel het nog ; - )

'300092' door Mamacaro '300092' door Mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Het stormt!

Mamacaro

Het stormde vorig weekend, we waaiden bijna weg op het strand en werden regelmatig gezandstraald. Ook was het lastig om foto's te maken (fototoestel vasthouden, focussen en zorgen dat je toestel niet teveel te lijden heeft onder het weer), maar de beelden waren prachtig.

'291145' door Mamacaro '291145' door Mamacaro

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Mus in...winteromstan

Mamacaro

Het is bar en boos in Limburg, waar de sneeuw met de bakken uit de hemel kwam. Vervelend als je met de auto weg moet, maar heerlijk om in te wandelen en een supermooi landschap. De vogels hebben het nu erg zwaar.. op deze foto zie je een mus met op de achtergrond het wit van de sneeuw en verder een mooie winterse blauwe kleur..

'287832' door Mamacaro '287832' door Mamacaro

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Surfing Surfing

Mamacaro

Overal in Australië kom je (board) surfers tegen. Het is heel leuk om naar te kijken. Wij hebben zeker een uur lekker achterover gelegen in het zand om van het schouwspel te genieten...

'287748' door Mamacaro '287748' door Mamacaro

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

On the move

Mamacaro

Op reis in Australië betekent vaak kilometers maken. Daarom eens een foto van de weg. Hier waren we op weg naar de Remarkable Rocks op Kangaroo Islands. Overigens hoef je op dit eiland niet veel kilometers te maken om heel veel te kunnen zien. Helaas kost het wel wat om met de boot op het eiland te komen, maar ik vond het de moeite waard.

'287676' door Mamacaro '287676' door Mamacaro

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Heerlijke start van d

Mamacaro

Na een rondrit en een zoektocht naar een camping die we in eerste instantie niet konden vinden belandden we op deze camping, pal aan het strand.. 's ochtends je tentje open, de palmbomen zien met de warme gloed van de opkomende zon... wat wil je nog meer. Een heerlijke start van de dag!

'287535' door Mamacaro '287535' door Mamacaro

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Zon en regen

Mamacaro

Een mooie ondergaande zon boven het zoutmeer met op de achtergrond een regenbui. Nou dat laatste hebben we geweten. Een enorme onweersbui kwam over ons heen, toch niet zo fijn als je alleen maar in een tentje zit.. we aten pas tegen middernacht omdat we eerder gewoon geen mogelijkheid hadden om te koken. Het was wel weer een belevenis.. Ook zonder onweersbui zijn de Gawler Rangers een avontuur om te bezoeken (zie ook mijn tips)

'287365' door Mamacaro '287365' door Mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Rode laarsjes voor in

Mamacaro

Een dagje strand is voor velen een heerlijk uitje, zeker als je er niet dichtbij woont én zeker voor kinderen. Deze kinderen genoten op en top. Toevallig hadden ze alledrie rode laarsjes aan en dat was een erg leuk gezicht.

'286495' door Mamacaro '286495' door Mamacaro

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Oudste kroeg van...Ne

Mamacaro

De oudste kroeg van Nederland bevindt zich in Doesburg. Het is de Waag en bestaat al sinds 1478. Stukje geschiedenis: Handelaren moesten over de inkomende goederen belasting betalen aan de stad Doesburg. In die tijd gebeurde dit op basis van het gewicht. Vandaar dat er behoefte ontstond aan een plaats waar de goederen gewogen konden worden. In 1478 is De Waag van Doesburg dan ook in gebruik genomen. De pachter van De Waag had tevens het monopolie op de verkoop van vreemde bieren in de stad. Zeker in die tijd – we spreken over de 15e eeuw – was bier de volksdrank; water bevatte immers te veel ziektekiemen. Zo is De Waag ontstaan als combinatie van waaggebouw en stadsbierhuys. zie verder www.waagdoesburg.nl. Ook het eten is er erg lekker!

'286033' door Mamacaro '286033' door Mamacaro

NederlandArnhem

NederlandArnhem

De smid

Mamacaro

Oude tijden herleven in het Openluchtmuseum nabij Arnhem. Zeker bij deze smid lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het was een zeer markant figuur, die er zelf nog erg veel lol in had... hij maakte allerlei sieraden voor de kinderen, tot grote vreugde van mijn dochter. Naar deze man kan je blijven kijken!

'286029' door Mamacaro '286029' door Mamacaro

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Mooi groen is niet...

Mamacaro

Tijdens een van onze wandelingen in Montfortse bos tijdens de herfst kwamen we een heleboel paddestoelen tegen.. als je ze in een kader plaatst en uitsnijdt lijken het net kunstwerkjes.. zoals deze groene.

'279528' door Mamacaro '279528' door Mamacaro

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Rotterdam in...spiege

Mamacaro

Voor een opleiding moest ik architectuurfoto's maken... op zoek naar de mooiste gebouwen zag ik ineens de mooiste beelden voorbijkomen weerspiegeld in glazen ramen... weer eens een andere kijk op R'dam.

'279511' door Mamacaro '279511' door Mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Close up zweefvlieg

Mamacaro

Het wordt echt herfst... koud en winderig..tijd om lekker op de bank te zitten met een goed boek en warme choco... Maar als het lekker weer is ook tijd om al het rondkruipend en vliegende 'grut' in de tuin op de foto te zetten. Vooral als je een macrolens hebt. Dit is een closeup van een of andere zweefvlieg (ben niet zo thuis in de insecten). Van zo dichtbij (vergroot) ziet hij er toch heel anders uit dan als íe in de lucht vliegt.

'274030' door Mamacaro '274030' door Mamacaro

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Bij de Mont Blanc

Mamacaro

Vanuit Chamonix kun je met de kabelbaan omhoog naar Aiguille du Midi. Van hieruit heb je een heel mooi uitzicht op de Mont Blanc. Hier zijn schitterende plaatjes van te maken. Maar mijn oog viel op de ijspegels en weerspiegeling in het gebouw. En dat is deze foto geworden.

'273439' door Mamacaro '273439' door Mamacaro

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Nectar

Mamacaro

Zo tegen het einde van de zomer worden de bloemen beduidend minder. In mijn tuin begint nu echter het sedum te bloeien en ook daar komen veel insecten op af, zoals deze vlieg.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik