M

'563019' door M '563019' door M

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Beauty

M

Wat een beauty is dit meisje. Moeder en dochter zaten samen voor het huis in een township in Kaapstad en moeder was net klaar met het invlechten.

'558068' door M '558068' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Mooie oude vrouw in..

M

In een piepklein dorpje vlak bij Bagan was deze mooie oude vrouw op haar hurken bonen aan het pellen, geholpen door de vrouwen in har dorp. Op de fiets buiten de gebaande paden van Bagan was het nog mooier dan Bagan zelf, wat ook al heel bijzondere is met zijn honderden tempels.

'558066' door M '558066' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Bijzondere ontmoeting

M

Fietsend langs de honderden tempels in Bagan en de dorpjes er omheen werden we door deze oude vrouw uitgenodigd in haar huisje.We kregen wat te drinken en ze liet ons zien hoe ze sigaren maakte. Ze vertelde erbij dat ze dat nog steeds, ondanks haar hoge leeftijd, doet om wat geld te verdienen. .

'517410' door M '517410' door M

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Strepen

M

Wat een prachtig beest, deze zebra! Mooi om te zien dat zijn manen ook gestreept zijn. ik heb deze zebra in het Schotia Game Reserve gefotografeerd, echt een aanrader.

'517408' door M '517408' door M

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Melancholische blik

M

In het Schotia Game Reserve reden we met onze ranger in de jeep wel heel dicht langs deze prachtige giraffe. De blik in de ogen van de giraffe deed me wat melancholisch aan.

'517292' door M '517292' door M

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kleur in Kaapstad

M

Een explosie aan kleur in de wijk Bo Kaap in Kaapstad. Wat een goed idee om de huisjes in deze wijk op te vrolijken.

'517289' door M '517289' door M

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Prachtig gekleurde...

M

Op het strand bij Muizenberg, aan de zuidkust van Zuid-Afrika, staan deze prachtig gekleurde strandhuisjes. Je hoeft niet op zoek te gaan, vanaf de kustweg stralen de huisjes je tegemoet. wat kleur al niet kan doen!

'486355' door M '486355' door M

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Pret op het...dorpsba

M

Elke dag zaten deze mensen bij elkaar op het bankje middenin het dorp Porec. Observeerde iedereen die langs kwam en hadden daar de grootste lol om.

'486354' door M '486354' door M

RoemeniëWest Roemenie

RoemeniëWest Roemenie

Op de uitkijk

M

In het westen van Roemenië, tegen de Hongaarse grens, liepen we in een ontzettend klein dorpje aan de praat met deze vrouw. nou ja, aan de praat.... zij sprak alleen Roemeens en wij niet...

'461585' door M '461585' door M

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tinten rood

M

Tijdens onze rondreis bezochten wij Pushkar, waar de jaarlijkse kamelenmarkt gaande was. Tijdens deze markt is het ook volop feest en zijn er optredens van dans- en zanggroepen. Deze groep meisjes vermaakten ons met een prachtige dans show.

'461095' door M '461095' door M

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Mooie kop

M

Wat een prachtig kleurrijk land is India! Echt iedereen draagt de meest kleurige kleding, van jong tot oud. Dat geeft toch een heel nader straatbeeld dan dat we hier in Nederland gewend zijn.

'458488' door M '458488' door M

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Kleurig stilleven

M

India was voor mij een explosie aan kleur. Waar je ook kijkt: alles is prachtig van kleur. De mensen met hun kleurige sari's, maar ook de huizen en gebruiksvoorwerpen.

'458486' door M '458486' door M

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Overvol

M

India is nog niet zo overgeorganiseerd als Nederland en als er al regels gelden betreffende het vervoer nemen ze het niet zo nauw met die regels. Het gaat erom dat iedereen die vervoer nodig heeft gewoon mee kan....

'458299' door M '458299' door M

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Kleur

M

Heilige volgelingen van Shiva met lange haardos, gegroefde gezichten, oranje doeken, met felle kleuren geel en rood beschilderde voorhoofden, borst en armen. Ze leven in ascese en roken hasj uit shillums, kleine kleipijpjes. Voor ons westerlingen, bleekscheten, een prachtig gezicht.

'457311' door M '457311' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Sunset in Bagan

M

Bij zonsondergang klimmen alle toeristen de tempels of pagodes op om met dit mooie zachte licht Bagan vast te leggen. De gouden pagode schittert ook net wat meer.

'457302' door M '457302' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Karen vrouwen

M

Het is een precies werk, het weven van mooie zijden sjaals. Dat is te zien bij deze Karen vrouwen, bijgenaamd de longnecks. De bronzen ringen worden al bij jonge meisjes aangebracht. Elk jaar; het kunnen er wel 20 worden.

'457094' door M '457094' door M

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Tempel in het water.

M

Naast de U-Bein's brug in Birma ligt dit wit geschilderde tempeltje te schitteren in het wateren. De brug wordt veelvuldig bezocht door de toeristen, maar het werk naast de brug, het vissen bijvoorbeeld, gaat gewoon door.

'457092' door M '457092' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Koeien tussen de...te

M

Tussen de duizenden overgebleven tempels en pagodes rondom Bagan grazen de koeien rustig verder en trekken zich niets aan van de toeristen die in paardenwagentjes rondgereden worden.

'456986' door M '456986' door M

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kleur

M

Deze jonge vrouw, in haar veel kleurige kleding, doet de afwas bij de dorpspomp. Het hele dorp maakt gebruik van deze pomp, dus de afwas en de was wordt daar gedaan.

'456745' door M '456745' door M

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Vrouw met mand

M

Deze vrouw, in prachtige gekleurde sari, is aan het werk. ze draagt gedroogde olifantenpoep in een mand op haar hoofd. De poep wordt gedroogd en gebruikt als isolatie op de vloer. Als de poep droog is het reukloos....

'456068' door M '456068' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Oude vrouw steekt...s

M

Deze oude vrouw nodigde ons uit in haar huisje, vlakbij Bagan, Birma, en liet zien hoe ze sigaren maakte van bamboeblad. Door de verkoop van de sigaren probeert ze wat bij te verdienen.

'455795' door M '455795' door M

BirmaYangon

BirmaYangon

Jonge novice

M

Jongeren, waaronder ook kinderen, gaan in Birma voor minimaal een week het klooster tijdens hun jeugd. Het haar gaat eraf en deze jonge novice gaat in rose/ oranje gekleed de straat op om haar lunch bij elkaar te sprokkelen.

'455792' door M '455792' door M

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Varen Inle Lake, Birm

M

Een dag varen over het prachtige Inle meer in Birma is een overweldigende ervaring. Wat een schoonheid, wat is het groen van de drijvende tuinen groen en wat een wonderschone huisjes op palen in het water. We varen kriskras over het meer en doen de verschillende dorpjes aan.

'455396' door M '455396' door M

BirmaBagan

BirmaBagan

Jonge monniken in...B

M

Deze jonge monniken bezoeken een oude pagode in Bagan in Birma. In een gebied van 40 km2 liggen een paar duizend oude pagodes verspreid in het groen. Een indrukwekkend gezicht.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik