Klinkie

'1002283' door Klinkie '1002283' door Klinkie

DominicaCaribische kust

DominicaCaribische kust

Groen eiland, zwart..

Klinkie

Dit eiland is een verrassing in de Caribbean. Eerstens valt het op dat de toeristen dit eiland pas ontdekt hebben, het is prachtig groen, watervallen, bergen, heerlijk zwemmen en een pikzwart en heet strand (waterschoentjes niet overbodig!) en... de mensen reuze vriendelijk. Geen partyeiland, mooi wandelgebied.

'353568' door Klinkie '353568' door Klinkie

BarbadosWestkust Barbados

BarbadosWestkust Barbados

Barbedos

Klinkie

Prachtige stranden aan de westkust. Heel rustig (toen ik er was tenminste) en makkelijk bereikbaar met prima openbaar vervoer. Uitgestapt in de buurt van Mullins Bay, leuk strandbarretje met heerlijk eten en als klap op de vuurpijl... snorkelend mee gezwommen met grote schildpadden vlakbij de kust. Wat een kadootje!!!

'317944' door Klinkie '317944' door Klinkie

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Jaloers op de ...Sout

Klinkie

Helaas heb ik niet de complete kop kunnen vastleggen. Tja, je bent nou eenmaal in het Kruger Park en die dieren willen gewoon niet poseren. Lastig hoor. Maar ik wil jullie toch even laten zien waarom ik zo vreselijk jaloers was op zijn WIMPERS!

'303031' door Klinkie '303031' door Klinkie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Oude vrouw met mand

Klinkie

In het noorden van Vietnam, op een markt liep deze vrouw en keek iets verbaasd toen ik haar vroeg of ik een foto mocht maken. De meesten gaan dan gelijk poseren maar gelukkig deed zij dat niet. Ze keek me gewoon strak aan. (Deze foto is gescand, dus niet al te duidelijk.

'302741' door Klinkie '302741' door Klinkie

JemenSana'a omgeving

JemenSana'a omgeving

Moses kwam van de ber

Klinkie

Vele dorpjes liggen boven op de berg. Je ziet dan ook mensen langs kleine rotspaadjes naar beneden komen met hun geiten, manden enz.. Toen ik deze man zag was het alsof ik terug stapte in de tijd van de bijbel. Niet een al te duidelijke foto maar er was geen tijd om de camera in te stellen én hij is nog uit het analoge tijdperk, dus een scan. Maar ik vond het portret toch de moeite waard.

'302718' door Klinkie '302718' door Klinkie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

VROLIJKE LACH

Klinkie

Op een markt zag ik deze vrouw die bij een van de vele vleesstalletjes werkte. Het vrolijke gezicht laat zien dat zij (nog) niet zo gefocust is op haar uiterlijk. Deze foto is nog uit het analoge tijdperk, dus niet zo scherp als hij moet zijn.

'302510' door Klinkie '302510' door Klinkie

Ethiopië

Ethiopië

Gewoon een prachtige.

Klinkie

In midden Ethiopie zag ik deze vrouw. Ze lachte vriendelijk en ik had graag een praatje met haar willen maken. Ze had zo'n expressief gezicht, dus zeker een plaatje waard.

'302508' door Klinkie '302508' door Klinkie

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

De vinger maakt het..

Klinkie

Ik weet niet of deze man een priester was, maar net buiten Lalibela bij een kerkje stond hij te preken. Of was hij iemand de les aan het lezen?

'302505' door Klinkie '302505' door Klinkie

EthiopiëTigray

EthiopiëTigray

Trompe d' Oeil?

Klinkie

Ik moest zelf even goed kijken of ik nou welkelijk een siamese tweeling zag of niet! Maar nee, het waren er gewoon twee die achter elkaar lagen. Wel grappig om te zien.

'302360' door Klinkie '302360' door Klinkie

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Longnek meisje

Klinkie

In het noorden van Thailand heb ik een Longnek dorpje bezocht. Dit meisje is zó vrolijk, ze vraagt zich vast niet af wat er zou gebeuren als ze de ringen zou afnemen.

'302357' door Klinkie '302357' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Rotspartijen in de...

Klinkie

Tussen Citrusdal en Clanwilliam (roosbos gebied!) draai je rechts de Cederbergen in. Daar houdt het asfalt op en ben je in de pure natuur. Schitterende rotspartijen in alle kleuren rood. Prachtig gebied om te wandelen.

'302356' door Klinkie '302356' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Oma's kleinkind van..

Klinkie

Dit kleine meisje en haar oma (zie andere foto) keken onbevangen naar de camera onbewust van van het feit dat ze beiden scheel waren. In Heuningvlei in het noorden van de Cederbergen 'ben je niet 'anders'. Mooi is dat!

'302355' door Klinkie '302355' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Die stadsaal in de...

Klinkie

De Cederberg liggen in het westen van de Kaapprovincie. Het is een gebied met bergen en rotsen in alle kleuren rood, geel en oranje, waar je fantastische hikes kunt maken. Bij een van de bergen lijkt het of de top op pilaren staat: Die Stadsaal. De wegen kunnen slecht zijn (geen asfalt).

'302304' door Klinkie '302304' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Lokale inwoonster van

Klinkie

Het kleine slaperige dorpje Heuningvlei ligt in het noorden van de Cederbergen. De lokale bevolking groeit o.a. rooibosthee en sinds kort ook van kleinschalig tourisme. Je kunt erheen hiken of een ezelkarretje nemen. Zie ook mijn tip.

'301107' door Klinkie '301107' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Heuningvlei in de...C

Klinkie

Heuningvlei is een klein afgelegen 'kleurling'dorpje in het noorden van de Cederbergen. Vanaf de Pakhuispas is het een schitterende hike van ongeveer 3 uur. Maar je kunt ook een ezelwagentje nemen. Heel apart om in die doodse stilte door schitterende bergen te rijden. In het dorp kun je een eenvoudig onderkomen krijgen en van heerlijke 'plaas'maaltijden genieten.

'301106' door Klinkie '301106' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Ezelwagentje naar...H

Klinkie

In het noorden van de Cederbergen ligt een afgelegen dorpje van ong. 27 families: Heuningvlei. Deze Monrovian gemeenschap heeft een kleinschalig project opgezet waar je vanaf de top van Pakhuis Pas per ezelwagen naar het dorp kan rijden, daar bij een van de bewoners kunt slapen en weer bij anderen kunt eten. Zo profiteert de hele gemeenschap een beetje van de weinig toeristen die hiervan weten.

'477328' door Klinkie '477328' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Aanrader: accommodati

Klinkie

Een super leuke accommodatie in Knysna, niet ver van de zee. Het is eigenlijk een backpacker maar lijkt meer op een B&B. Een geweldige en gastvrije vrouw die koffie aanbiedt als je aankomt en niets is haar te veel. Je kunt gratiseen half uur internetten en het huis is een schitterend oud gebouw met kamers met hoge plafonds met 2, 3 of meer bedden. En goedkoop! Wij waren met z'n drietjes en betaalden R120 ( ong. € 12) p.p.p.n. Een echte aanrader! http://www.knysnabackpackers.co.za/

'477327' door Klinkie '477327' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Per ezelkarretje naar

Klinkie

Op drie punten een echt juweeltje! De rit erheen, het dorp zelf en het landschap. Heuningvlei is een piepklein dorpje van ong. 27 huisjes midden in de Cederberg, een gebied wat natuur betreft absoluut schitterend is. Deze kleine Monrovian kleurlinggemeenschap is ontstaan toen ene Okhuis (Nederlander) trouwde met een Khoisan vrouw in 1825. Het grondpaadje erheen windt zich door een surrealistisch landschap van torenhoge door de wind gevormde rotsen. Je kunt er in drie uur naartoe hiken, of de rit in zo’n 2 uur (als de ezels gewillig zijn ?) met een ezelwagentje maken. In de doodse stilte van de natuur hoor je alleen een stem die steeds rijmpjes naar de ezels roept om ze aan te sporen. Eenmaal aangekomen zorgen de vrouwen voor voedsel en huisvesting terwijl mannen als gids werken of het ezelwagentje rijden. Want sinds kort is dit een toeristisch project waar de hele gemeenschap aan bijdraagt. De kindertjes als ze niet op kostschool zitten komen je tegemoet om je de weg te wijzen waar je kunt zwemmen in de rivier. Want ik was daar in januari en dan is het warmer dan 40 graden! Het eten dat je krijgt is met zorg voorbereid en ontzettend lekker! Je kamer is superschoon en ’s avonds gaat de eigenaar bij zijn familie slapen zodat je de nodige privacy hebt. Deze bescheiden mensen willen nog heel graag een praatje met je maken en je vertellen over hun geschiedenis. Je moet zelf zorgen dat je vervoer hebt naar het hoogste punt van de Pakhuispas (ten noordoosten van Clanwilliam waar de rooibos groeit op de R364) Je kunt je auto daar parkeren en daarvandaan lopen of in het ezelkarretje stappen als je dat van tevoren hebt gereserveerd. http://www.cedheroute.co.za/?page_id=52 Je kunt, heb ik gehoord er ook niet al te laat aankomen en altijd een bedje en eten vinden. EEN ECHTE AANRADER. Héél apart!

'477326' door Klinkie '477326' door Klinkie

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Goedkoop rondreizen -

Klinkie

Geweldig georganiseerd! Zoek je goedkope accommodatie kijk dan eens naar de backpackers lodges. En niet alleen voor slaapzalen maar ook 1 of 2 persoonskamers. En geloof mij - sommige daarvan zijn net zo goed als een B&B! Maar hoe reis je van de ene naar de andere? Ook daar hebben ze aan gedacht. Er rijden kleine busjes van de ene naar de andere accommodatie. Een boekje met alle adressen kan je oppikken bij elke backpackers alsook de route die het busje rijdt. En je zit niet met 20 koffers in de bus, die heeft daarvoor een aanhangwagentje. Ook kan je bij je accommodatie plek bespreken voor de volgende. Dus nogmaals... geweldig georganiseerd! www.coastingafrica.com www.bazbus.com www.alternativeroute.net

'473284' door Klinkie '473284' door Klinkie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Een van de mooiste...

Klinkie

DE SWARTBERGPAS: : Eigenlijk zou ik dit niet moeten doorgeven want deze pas is nog relatief onbekend bij de toeristen. Reden is dat je er niet met een bus of busje door kunt rijden. Het is nog een smal 'grondpad', je moet mijlen vooruit kijken om te zien of je de stof van een tegenligger ziet en dan in één van de voorbijsteekplekken wachten tot ze voorbij zijn. Begin net voorbij Oudshoorn en de pas rijdt stijl met veel haarspeldbochten naar boven. Eenmaal boven is het uitzicht totaal anders en de bergen bestaan uit vele kleuren rood. Als je dan weer beneden bent zit je in de Karroo wat door en plat is. Mét de Sanipas die de Drakensbergen ingaat mijn lievelingsplektjes. Het uitzicht is absoluut schitterend! Maar... dus gewoon met een klein autootje rijden.

'179834' door Klinkie '179834' door Klinkie

EthiopiëOromiya

EthiopiëOromiya

Twee schoonheden

Klinkie

Twee vrouwen in het zuiden van Ethiopie op weg naar de markt om hout te verkopen.

'179831' door Klinkie '179831' door Klinkie

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Mursi vrouw

Klinkie

Een prachtig voorbeeld van een Mursi vrouw met littekens en een schotel in haar lip.

'179830' door Klinkie '179830' door Klinkie

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Mursi vrouw

Klinkie

Deze vrouw was onderweg naar de markt en had voor de gelegenheid een extra grote schotel ingedaan.

'179829' door Klinkie '179829' door Klinkie

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Zonder schotel

Klinkie

Het was interessant om een Mursi vrouw zonder schotel te zien, want meestal haast men zich om deze snel in te doen als de toeristen komen.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik