Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch is een regio in het zuidwesten van Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch, grenzend aan Kenia en Zuid-Soedan. De hoofdstad van de regio is Awasa en belangrijke andere steden in Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch zijn Hosaena, Irgalem, Dilla, Sodo en Arba Minch.

Informatie over Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Beste foto's & tips van Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

'302083' door hbplaatjes '302083' door hbplaatjes

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Erbore vrouw

hbplaatjes

In het zuiden van Ethiopië wonen 11 primitieve stammen. Eén van deze stammen is de Erbore. Er zijn ongeveer nog maar 4.500 Erbore over. Ze wonen tussen de plaatsen Turmi en Weyto. Het gebied van de Erbore grenst aan dat van de Hamer, maar die stam heeft nog 60.000 leden. De Erbore werden vaak in de pan gehakt door de Hamer en hebben zich teruggetrokken in twee dorpen die dicht bij een politiepost en administratief centrum liggen. Hier zijn ze veilig voor de Hamer. We hadden geluk dat we de enige toeristen waren toen we bij de Erbore aankwamen. Het is onvoorstelbaar hoe snel er heel veel mensen om je heen staan die allemaal wel op de foto willen. Van de stammen die we bezocht hebben waren ze hier wel het vervelendst. De jonge vrouw viel op tussen de andere stamleden en was erg vriendelijk. Toen we stopten met fotograferen werd die vriendelijkheid een heel stuk minder.

'400530' door pensionado '400530' door pensionado

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Banna vrouw

pensionado

Donderdag is marktdag in Key Afar, een plaatsje in het diepe zuiden van Ethiopië. Mensen komen over grote afstanden naar deze markt gelopen die ook een sociale ontmoetingsplaats is. Dit is in principe het grondgebied van de Banna stam die nauw verwant zijn aan de Hamer. Deze Banna vrouw draagt dezelfde kenmerken als de Hamer vrouwen. Zij heeft okerkleurig vet in de haarstrengetjes gesmeerd. Om haar hals draagt zij een zware band met een uitsteeksel ten teken dat zij de eerste vrouw van haar man is. Sommige vrouwen hebben bovendien nog een halve kalebas als hoofddeksel.

'299170' door hbplaatjes '299170' door hbplaatjes

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Bull jumping bij de..

hbplaatjes

Een fascinerende ceremonie bij de Hamerstam is de bull jumping. De Hamers wonen, met andere primitieve stammen, in het zuiden van Ethiopië in de buurt van de Omo rivier. Bij de bull jumping treedt een jongeman als alles goed gaat toe tot de mannengemeenschap. Pas na het goed volbrengen van het ritueel , waarbij hij 4x over een rij koeien moet lopen, mag hij mee praten en trouwen. Aan de uiteindelijke bull jumping gaan veel rituelen vooraf. Een aantal hiervan heb ik beschreven in het blog dat ik gisteren ( 04-04-2010) geplaatst heb. Wil je zoiets bijwonen kijk dan naar de tip die ik ook gisteren geplaatst heb. Hier zijn de krijgers die de stieren moeten vasthouden bij de bull jumping elkaar aan het beschilderen.

Laat kaart zien