Barbados image

Barbados


Reisgids

Barbados
Noord en Midden Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Barbados-vakantie: je gratis reisgids

Bounty stranden, dineren op topniveau, snorkelen met schildpadden, celebrity's spotten of genieten van de rust in oude visserplaatsjes... Barbados heeft verdacht veel ingrediënten voor een droomvakantie!

Dit land in het Caraïbisch gebied behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Van alle eilanden in de Antillen is Barbados het meest oostelijk gelegen.

Reisinspiratie

Van onze community

Welchman Hall Gully
Welchman Hall Gully
Saint Thomas Parish
Herman m
Bathsheba strand
Bathsheba strand
Oostkust Barbados
Autominded
Kijk uit voor zand-vlooien!
Kijk uit voor zand-vlooien!
Bridgetown
Joellevandesanden

Praktisch

 • Voor Barbados geldt een positief reisadvies, er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Wel is het verstandig om na zonsondergang geen afgelegen plekken te bezoeken, zoals stranden. Het komt soms voor dat toeristen hier worden beroofd. 
  Van juni tot en met oktober kunnen op Barbados tropische stormen en orkanen voorkomen. Wil je in deze periode naar dit eiland afreizen, hou dan goed de lokale nieuwsberichten in de gaten. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Een vaccinatie voor gele koorts is op Barbados alleen verplicht als je in de week voor je aankomst in een gele koortsland bent geweest. Verdere inentingen zijn niet nodig. 

 • Munteenheid: Barbadiaanse dollar (BBD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag 

  21 januari - Errol Barrow Day
  21 januari 1920, de geboortedag van de voormalig premier van Barbados. De meeste mensen hebben vrij, kantoren zijn gesloten. Toeristische attracties daarentegen zijn wel gewoon open. De Democratische Labour Party organiseert verschillende festiviteiten, waaronder een picknick in Barclays Park. 

  28 april - National Heroes Day
  Op deze dag wordt stilgestaan bij de personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis van Barbados. 

  1 augustus - Dag van de Emancipatie
  De viering van de afschaffing van de slavernij. Jaarlijks wordt er een ceremonie gehouden bij het Bussa Emancipation Statue. Er zijn parades, speeches en strand- en dorpsfeesten.

  Eerste maandag van augustus - Kadooment Day
  Het beroemde carnaval van Barbados. Een kleurrijke feestdag met muziek, optochten en uitgedoste Barbadianen. 

  30 november - Onafhankelijkheidsdag 
  Op 30 november 1966 werd de onafhankelijkheid van Barbados uitgeroepen.

 • Barbados – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Barbados, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Barbados gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Barbados is Bridgetown.
  Het oppervlak van Barbados is 70% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.