carli92

'1107106' door carli92 '1107106' door carli92

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Eten en spelen kan...

carli92

In het resort in Zanzibar waar ik verbleef, kwam zo af en toe een familie aapjes even buurten. Dit jonge aapje was al klimmend en klauterend aan het eten. Hij was erg beweeglijk dus het viel niet mee om hem scherp vast te kunnen leggen, maar hier nam hij heel even een pauze van een seconde om een lekker hapje te kunnen nemen.

'1107102' door carli92 '1107102' door carli92

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Etenstijd

carli92

Op Lunga, een klein eiland in het westen van Schotland, leven honderden puffins, oftewel papegaaiduikers. Deze vrolijke en kleurrijke vogels zijn een unieke verschijning. De puffins op dit eiland zijn niet bang voor mensen, omdat de mens roofvogels verjaagd, waardoor de puffins van een gerust hart op het eiland kunnen rondhuppelen. In het voorjaar krijgen de puffins jongen die in holen in de grond zitten. In deze periode vliegen de puffins veel vanaf de kliffen van het eiland de zee in om te vissen naar voedsel voor hun jongen. Wanneer ze een bek voor vis hebben weten te vangen, komen ze terug aan land en waggelen ze richting het hol waar hun jongen zich schuil houden. De puffin op deze foto had net een goede vangst gedaan en ging op weg naar zijn jongen, na eerst even mooi geposeerd te hebben voor de foto.

'1107100' door carli92 '1107100' door carli92

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Aan het werk in de...

carli92

In zanzibar is er sprake van extreme eb en vloed. Wanneer het eb is trekt de zee zichzelf kilometers terug. Dit zorgt ervoor dat er veel uit het water tevoorschijn komt, zoals zeewier en krabben. Veel mensen in Zanzibar werken dan ook in de zee wanneer het eb is om bijvoorbeeld zeewier te verzamelen of op krabben te vissen. Tijdens zonsondergang liepen deze twee mensen door de zee op weg naar de juiste plek om aan de slag te kunnen gaan. De combinatie van de zonsondergang, het ondiepe water, de boot en deze twee mensen vormden een prachtig beeld van Zanzibar.

'1107094' door carli92 '1107094' door carli92

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Vrouwen aan het werk.

carli92

Tijdens een scootertochtje door de omgeving van Chiang Mai in Thailand zagen we in de verte een veld vol met vrouwen die hard aan het werk waren op het land. Deze foto met de prachtige bergen op de achtergrond is naar mijn mening typerend beeld van Thailand.

'1107093' door carli92 '1107093' door carli92

VietnamSapa

VietnamSapa

Armoede in Sapa,...Vi

carli92

Deze oude, Vietnamese vrouw in het rijstveldengebied Sapa probeert door het verkopen van handgemaakte armbandjes en tasjes geld te verdienen om de dag weer door te komen. De blik in haar ogen en haar ouderdom raakten me diep.

'1107089' door carli92 '1107089' door carli92

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

De beroemde Kirkjufel

carli92

De beroemde Kirkjufell berg in Snaefelssnes, IJsland wordt vaak vanuit 1 specifieke positie gefotografeerd. Niet voor niks wordt deze compositie vaak gekozen; dit levert immers een prachtig plaatje op. Ik heb er echter voor gekozen om dit bekende landschap vanuit een ander perspectief vast te leggen. In plaats van van verderweg op de watervallen en de berg neer te kijken, stond ik bijna in de watervallen. Een originelere, zeker niet minder mooie benadering van dit prachtige landschap. De mensen op de achtergrond bij de berg geven de foto net dat beetje extra dimensie en kleur.