Chiang Rai

Chiang Rai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Thailand. Het is een rustige stad die nog niet echt door het massatoerisme is ontdekt. Dé absolute highlight is de witte tempel Wat Rong Khun. Maar Chiang Rai kent nog een flink aantal andere bezienswaardigheden, waaronder de grote waterval Nam Tok Khun Korn, het bedevaartsoord King Mengrai Statue en het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos elkaar raken.

Informatie over Chiang Rai

Beste foto's & tips van Chiang Rai

'459245' door Cobinho '459245' door Cobinho

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Swimming pool

Cobinho

Het liefst ga ik op rondreis, maar helaas heb ik het niet altijd voor het zeggen. Mijn Eefje gaat het liefst naar de zon. Haar voorkeur gaat dan uit voor een verblijf van maximaal een dag of 10 (het liefst meerdere keren per jaar). Natuurlijk mag dan meebeslissen over de bestemming. Één van de dingen waar ik dan op let is… hoe ziet het zwembad er uit. Sarah Morton is een bekende Britse schrijfster van detectiveverhalen. Moe van Londen en inspiratie zoekend voor haar nieuwe roman accepteert zij een aanbod van haar uitgever John Bosload om in zijn huis te verblijven in het Zuiden van Frankrijk. Het is het buitenseizoen, en Sarah ziet in dat het schone lokale landschap en het trage leven precies is wat ze nodig heeft tot op een late avond John's Franse, onbezonnen dochter Julie plotseling arriveert. Sarah's Engelse gereserveerde gedrag wordt uitgedaagd door Julies zeer vrije, seksueel uitdagende levensstijl. Hun interacties zorgen voor toenemende ongemakkelijke dynamieken en beginnen Sarahs creatieve schrijfproces te beïnvloeden, als Sarah zichzelf aangetrokken ziet tot een mysterie dat Julie met zich meedraagt. (bron: www. Moviemeter.nl) Bekijk de trailer: https:?//www.?youtube.?com/watch?v=?j7T7YZF3MjQ?

'460035' door JaccoenLaurie '460035' door JaccoenLaurie

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Tempels en vissen

JaccoenLaurie

In de buurt van Chiang Rai staat de prachtige en bizarre witte tempel, Wat Rong Khun. Door een aardbeving is de tempel laatst helaas deels ingestort en duurt het even voordat hij weer volledig is gerepareerd. Deze foto is gelukkig twee weken voor de desbetreffende aardbeving genomen.

'460339' door Daisy11 '460339' door Daisy11

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Nieuwsgierig

Daisy11

Tijdens onze rondreis door Thailand brachten we ook een bezoek aan een schooltje in Chiang Rai, waar we meerdere lessen mochten bijwonen. Vanzelfsprekend was het voor de kleine kids even wennen om wat westerlingen met (vanzelfsprekend) een camera in de hand hun klaslokaal te zien betreden. Dit kleine kindje was maar al te nieuwsgierig om de les voor een klein momentje te onderbreken....

Kaart van Chiang Rai en omgeving