Woodstock

'250274' door Woodstock '250274' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Wapiti bij Medicine..

Woodstock

Dit edelhert (door de Canadezen Elk of Wapiti genoemd) liet zich fotograferen bij het prachtige Medicine Lake in de Rocky Mountains. In dit gebied zage we veel wapiti's, heel gaaf om deze grote mooie dieren in hun natuurlijke omgeving te zien!

'249611' door Woodstock '249611' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Alvin

Woodstock

Dit beestje doet me denken aan Alvin & the Chipmunks van vroeger.. kleine snelle beestjes met een hoog aaibaarheidsgehalte maar zo venijnig als wat... Locatie Rocky Mountains, BC

'249408' door Woodstock '249408' door Woodstock

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Avond

Woodstock

De overtocht van Vancouver Island naar het noorden van Canada, the Inside passage, is 14 uur van begin tot eind een prachtige tocht. Zelfs als de avond is gevallen blijft het genieten!

'249249' door Woodstock '249249' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Black bear

Woodstock

Zwarte beer aan de oever van de Blue River in de Rocky Mountains, British Columbia. Op deze plek kunnen prachtige kleinschalige tochten worden gemaakt met een gids in een klein bootje. Naat het wildlife is het ook genieten van de prachtige omgeving!

'245687' door Woodstock '245687' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Wells Gray NP

Woodstock

Wells Gray National Park is een prachtig natuurpark in de Rocky Mountains.De bekendste watervallen in dit park zijn de Helmcken Falls, een bulderende watermassa met prachtige uitkijkpunten.

'245644' door Woodstock '245644' door Woodstock

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Skeena Valley

Woodstock

De Skeena Valley is Indianengebied. Hier woonden onder andere de Gitxsan Indianen, er is nog steeds een dorpje te bezoeken, K'san Village. Dit plaatje schoot ik onderweg van de rustige omgeving

'244572' door Woodstock '244572' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Dagelijks tafereel

Woodstock

Mijn laatste HongKongfoto en dan moet ik weer op reis... zomaar een dagelijks tafereel in de haven van Stanley waar de vissers hun vangst te drogen hangen

'244420' door Woodstock '244420' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Terrasmenu

Woodstock

Als je in Aberdeen een tochtje maakt door de haven met een sampan kom je van alles tegen. Bij dit drijvende restaurant hing het gevogelte op smaak te komen in de zon, mmm!

'244372' door Woodstock '244372' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Huisjes

Woodstock

Stanley, HongKong staat bekend om de markt die meandert door de kleine straatjes. Al dwalend stuitte ik op deze arbeidershuisjes achter de markt, gelegen aan een rustig strandje.

'244123' door Woodstock '244123' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Gezellie

Woodstock

Deze twee oudere heren zaten gezellig thee te drinken midden in de porceleinwinkel. Zoals de meeste Chinezen spraken ze geen Engels maar met wat handen en voetenwerk hadden we even contact en mocht ik een foto van ze maken.

'243591' door Woodstock '243591' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

De garnalenpelsters

Woodstock

Hakka vrouwen (te herkennen aan het bijzondere hoofddeksel) in Aberdeen, het havengebied van HongKong maken de versgevangen vis schoon. Aberdeen is een leuke buurt om te bezoeken als je in HongKong bent

'243466' door Woodstock '243466' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Zzzzzzzzzzz

Woodstock

Deze meneer trok het niet meer in de late namiddag na een hete dag.. Foto genomen in HongKong bij de Victoria Peak, waar je het beste uitzicht op de stad hebt.

'242954' door Woodstock '242954' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Stilleven

Woodstock

Zomaar een verstild beeld in de hectiek van de grote stad: een klein vissersbootje in de haven van HongKong waar de visjes hangen te drogen in de zon

'242804' door Woodstock '242804' door Woodstock

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Opera 2

Woodstock

Dit is het theater van Reggio Emilia, een prachtig gebouw dat een beetje aan het theater van de Muppetshow deed denken. Prachtige opera gezien en genoten van de sfeer.

'242041' door Woodstock '242041' door Woodstock

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Opera

Woodstock

De opera staat op het punt van beginnen, wij voelen ons ietwat misplaatst met onze rugzak en wandelschoenen tussen de mannen in strak pak en dames in bontjes, maar wát een enorme belevenis in dit prachtige theater in Reggio Emilia. De leuke kanten van een studiereis...

'239399' door Woodstock '239399' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Sampan

Woodstock

Deze mevrouw was net even aan het lunchen op haar woonboot. De foto is genomen vanaf een andere sampan in de haven van HongKong, Aberdeen. Als je wat tijd hebt in HongKong is het leuk om in deze buurt rond te dwalen.

'238791' door Woodstock '238791' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Bedreven

Woodstock

Deze mevrouw in de haven van Aberdeen , HongKong, was zeer bedreven in het regelen van een 'mooi' prijsje voor een tochtje in een sampan. Ik viel er helemaal voor want of je nou 50 cent of een euro betaalt, wat maakt het uit!

'231741' door Woodstock '231741' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Zwemmende wapiti

Woodstock

Rijdend door de Rocky Mountains ontmoetten we veel wapiti's (Canadese edelherten). Hier zagen we een wapiti een rivier oversteken.Dat moet een behoorlijke krachtmering zijn met zo'n enorm en zwaar gewei

'231640' door Woodstock '231640' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Peyto lake

Woodstock

In the Rocky Mountains is het genieten van het ene prachtige meer na het andere. Er is zeker méér dan alleen Lake Louise waar de hordes toeristen heenkomen (hoewel dat meer ook schitterend is, maar wel een beetje druk...).

'231011' door Woodstock '231011' door Woodstock

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Lunch

Woodstock

Wapiti aan zijn lunch in the Rocky Mountains, British Columbia. Een wapiti of 'elk' is een Canadees edelhert dat zijn naam dankt aan zijn witte achterkant

'474076' door Woodstock '474076' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Kowloon

Woodstock

Kowloon is een deel van HongKong waar van alles te doen is. Om er te komen neem je het liefst de ferry. Voor (letterlijk) een paar cent maak je de oversteek van HongKong Island en zo heb je een prachtig uitzicht op de skyline van HongKong. Iedere avond om 20.00 is er een lichtshow te zien vanuit de haven van Kowloon, waarbij alle wolkenkrabbers verlicht worden onder begeleiding van muziek die over het water schalt. De Temple Street Night Market is een heerlijke plek om je souvenirs op te scharrelen of goedkope merkkleding- en tassen te scoren. De Sik Sik Yuen Wong Ta Sin temple is een oase van rust tussen de drukte van de stad en op de Bird Market zie je vele vogeltjes (helaas meestal in kooitjes) met hun handelaars. Als luxe uitstapje is het leuk om te genieten van een High Tea in het chique-de-friemel Continental Hotel. Een leuke plek dus om een dagje of meer door te brengen

'230679' door Woodstock '230679' door Woodstock

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Mist

Woodstock

Mist in de baai bij Tofino. Wij dachten dat onze kansen verkeken waren op het ontmoeten van beren in die dikke mist die steeds lager kwam hangen. Gelukkig trok het helemaal op na een poosje en hebben we genoten van de prachtige natuur én van de beren!

'474069' door Woodstock '474069' door Woodstock

Tanzania

Tanzania

Olifanten in overvloe

Woodstock

Als je van olifanten houdt is het Tarangire National Park een must! Kuddes tot wel 300 olifanten zie je hier, zowel in het natte als het droge seizoen. De Tarangire Rivier loopt door het park en het is prachtig groen na de natte seizoenen. Voor de grote kuddes migratiedieren is de beste tijd om te gaan tussen juni en september. Het park is erg groot, bijna 3000 vierkante kilometer dus je kunt er meerdere dagen genieten van de vele kuddes olifanten en andere dieren. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen, die maar op een paar plekken te zien zijn in Afrika. Ook komen er boomklimmende pythons voor. Leuk is dat je hier wandelsafari's kunt maken onder begeleiding van een gids. Tarangire NP ligt zo'n 100 kilometer van Arusha en is goed hiervandaan te bereiken.

'230616' door Woodstock '230616' door Woodstock

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Sik sik schildpadden

Woodstock

In de Sik Sik Yuen Wong Ta Sin Temple in Kowloon resideren een aantal schildpadden die hier in de tempeltuin op de rotsen genieten van de zon. Ze zitten gezellig met de hele familie op een kluitje.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik