Schildoppad

profiel Schildoppad

Naam

Hans Schild

Reviews

1

Foto's & tips

8

Blogs

0

Lid sinds

28 January 2016

Favorieten

Fav. land

Costa Rica

Fav. stad

Salzburg

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Model

DMC-TZ40

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'538079' door Schildoppad '538079' door Schildoppad

PortugalSintra

PortugalSintra

Kleurrijk Sintra

Schildoppad

Een stedentrip naar Lissabon moet je echt combineren met een dagje Sintra, van origine het zomerverblijf van de Portugese vorsten. Met de trein zit je er zo (± 30 minuten). Sintra zelf is een klein gezellig plaatsje met een pleintje, winkels en terrassen. Maar het gaat vooral om het wandelgebied op en rondom de heuvels, met als bekendste topper het kleurrijke Palacio de Pena (op de foto). Voor enkele euro's kun je ook met een hop-on/hop-off bus naar boven; deze rijdt rond langs alle bezienswaardigheden. Zo zijn er minimaal 6 paleizen, een ruïneburcht, en uitgestrekte tuinen en parken, met adembenemende uitzichten. Echt de moeite van het bekijken waard!

'557008' door Schildoppad '557008' door Schildoppad

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Thomas Leaf Monkey op

Schildoppad

Tijdens een jungle-tracking in het Gungung Leuser park nabij Bukit Lawang op Sumatra kom je ongetwijfeld de Orang oetangs tegen. Zij zijn door hun trage motoriek vaak gemakkelijk te fotograferen, en de ranchers die als gids meelopen weten de beste plekjes wel. Maar we gingen geregeld van de gebaande paden af om ook andere apensoorten te ontmoeten. Zoals deze: Thomas Leaf Monkey, met zijn grappige gelaatsuitdrukking. Met de ranchers in de buurt weten ze dat ze wat te eten krijgen, dus durven ze redelijk dichtbij te komen. Verder hebben we ook een pig-tailed makaak gezien, en natuurlijk de longtailed makaken. De gibbons blijven op veilige afstand, hoog in de bomen, en ze verplaatsen zich razend snel dus zijn moeilijk te spotten/fotograferen. Maar je hoort ze wel duidelijk. Dus als je van apen in hun natuurlijke omgeving houdt, dan is dit de place to be.

'565907' door Schildoppad '565907' door Schildoppad

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinese...dansvoorst

Schildoppad

Prachtige gestileerde dansen door twee jonge vrouwen. Heel knap gedaan. Vooral het bewegen met de ogen schijnt veel oefening en inspanning te vergen, en ook het vingerwerk is een aparte kunst. Wat volgt is een stuk volkstoneel met veel monsters, de dood en draken. Een pracht schouwspel, leuk voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Veel dramatiek, humor, maskers en make-up. Ook het 25 koppige gamalan orkest is boeiend. Mooie oudere mannen die voor de muzikale entourage zorgen.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1104882' door Deerik '1104882' door Deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

100% Madagaskar

Deerik

Wie Madagaskar kent, denkt al snel aan 'Allée des baobabs' en kameleons. Hoe gaaf het is dat je deze 2 samen op 1 foto kunt verenigen! Een foto die ik graag wilde maken, was er dan ook erg blij mee.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik