Schildoppad

profiel Schildoppad

Naam

Hans Schild

Reviews

1

Foto's & tips

8

Blogs

0

Lid sinds

28 January 2016

Favorieten

Fav. land

Costa Rica

Fav. stad

Salzburg

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Model

DMC-TZ40

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'538079' door Schildoppad '538079' door Schildoppad

PortugalSintra

PortugalSintra

Kleurrijk Sintra

Schildoppad

Een stedentrip naar Lissabon moet je echt combineren met een dagje Sintra, van origine het zomerverblijf van de Portugese vorsten. Met de trein zit je er zo (± 30 minuten). Sintra zelf is een klein gezellig plaatsje met een pleintje, winkels en terrassen. Maar het gaat vooral om het wandelgebied op en rondom de heuvels, met als bekendste topper het kleurrijke Palacio de Pena (op de foto). Voor enkele euro's kun je ook met een hop-on/hop-off bus naar boven; deze rijdt rond langs alle bezienswaardigheden. Zo zijn er minimaal 6 paleizen, een ruïneburcht, en uitgestrekte tuinen en parken, met adembenemende uitzichten. Echt de moeite van het bekijken waard!

'557008' door Schildoppad '557008' door Schildoppad

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Thomas Leaf Monkey op

Schildoppad

Tijdens een jungle-tracking in het Gungung Leuser park nabij Bukit Lawang op Sumatra kom je ongetwijfeld de Orang oetangs tegen. Zij zijn door hun trage motoriek vaak gemakkelijk te fotograferen, en de ranchers die als gids meelopen weten de beste plekjes wel. Maar we gingen geregeld van de gebaande paden af om ook andere apensoorten te ontmoeten. Zoals deze: Thomas Leaf Monkey, met zijn grappige gelaatsuitdrukking. Met de ranchers in de buurt weten ze dat ze wat te eten krijgen, dus durven ze redelijk dichtbij te komen. Verder hebben we ook een pig-tailed makaak gezien, en natuurlijk de longtailed makaken. De gibbons blijven op veilige afstand, hoog in de bomen, en ze verplaatsen zich razend snel dus zijn moeilijk te spotten/fotograferen. Maar je hoort ze wel duidelijk. Dus als je van apen in hun natuurlijke omgeving houdt, dan is dit de place to be.

'565907' door Schildoppad '565907' door Schildoppad

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinese...dansvoorst

Schildoppad

Prachtige gestileerde dansen door twee jonge vrouwen. Heel knap gedaan. Vooral het bewegen met de ogen schijnt veel oefening en inspanning te vergen, en ook het vingerwerk is een aparte kunst. Wat volgt is een stuk volkstoneel met veel monsters, de dood en draken. Een pracht schouwspel, leuk voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Veel dramatiek, humor, maskers en make-up. Ook het 25 koppige gamalan orkest is boeiend. Mooie oudere mannen die voor de muzikale entourage zorgen.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1104882' door Deerik '1104882' door Deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

100% Madagaskar

Deerik

Wie Madagaskar kent, denkt al snel aan 'Allée des baobabs' en kameleons. Hoe gaaf het is dat je deze 2 samen op 1 foto kunt verenigen! Een foto die ik graag wilde maken, was er dan ook erg blij mee.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier