Reiscoureur

profiel Reiscoureur

Naam

Jef Kusters

Reviews

0

Foto's & tips

33

Blogs

0

Lid sinds

24 February 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

Istanbul

Over mij

Reizen en fotograferen.

Mijn Motto

'Reizen en mensen ontmoeten en hun leefomgeving leren kennen'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark III

Overige

Sony RX100MIII

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (33)

'494942' door Reiscoureur '494942' door Reiscoureur

IranIsfahan

IranIsfahan

Mooiste plein van Ira

Reiscoureur

Meidan Emam plein met uitzicht op de Masjede Emam moskee, in Isfahan - Iran. Het is één van de grootste en mooiste pleinen van de wereld met prachtige bouwwerken. Zoals, aan de oostkant, de Sheikh Lotfollah moskee, aan de westkant het Ali Qapo paleis met de muziekkamer en in het midden de prachtige fontein. Aan de noordzijde vind je de ingang van de Qeisarieh Bazaar. Zeer de moeite waard om hier voldoende tijd voor uit te trekken om alles kunnen bezichtigen.

'492512' door Reiscoureur '492512' door Reiscoureur

IranYazd

IranYazd

Torens van de stilte

Reiscoureur

Torens van de stilte Iets buiten de stad zie je deze torens, (Dakmeh). Het zijn twee heuvels, (op de foto alleen de rechter), met een ommuurd gedeelte er bovenop. De Zoroastriërs hadden zo hun eigen opvattingen over het omgaan met hun doden. In overeenstemming met hun geloof was het begraven of verbranden van lichamen verboden want het water, de lucht of de aarde mochten niet vervuild worden. De doden werden in rijen op de stenen bodem gelegd; buitenste rij de mannen, dan de vrouwen en in de binnenste ring de kinderen. De gieren pikten de lijken dan schoon. Als de botten kaal waren gevreten, werden de beenderen met ongebluste kalk in een kuil in het midden gegooid zodat er niets meer van overbleef. Dit ritueel is tegenwoordig op grond van hygiënische overwegingen verboden, maar volgelingen in India gaan nog steeds zo met hun doden om. Aan de voet van deze twee heuvels vind je de overblijfselen van tempels, overnachtingsverblijven en badhuizen, bedoeld voor de familie van de overledenen.

'492199' door Reiscoureur '492199' door Reiscoureur

IranKerman

IranKerman

De middeleeuwse lemen

Reiscoureur

Onderweg naar Kerman bezoeken we de citadel van Rayen en het bij behorende kasteel (Arg- e Rayen). Rayen is in feite een ommuurd stad, waarvan sommige delen onder invloed van weer en wind bijna helemaal zijn geërodeerd. Dit stadje is net als Bam helemaal uit leem opgebouwd. Het ligt aan de voet van een zogenaamde Arc, dat is Farsi voor versterkte vesting. Koopmanshuizen, pleinen en een wirwar aan straatjes zijn nog te onderscheiden. Rayen-kasteel werd bewoond tot 150 jaar geleden. De funderingen dateren uit het pre-islamitische tijdperk en zijn al bijna 1000 jaar oud.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (7)

'555886' door Sidonius '555886' door Sidonius

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Paaswake

Sidonius

We waren in Ethiopie tijdens de paasviering daar, op een andere datum dan bij ons. Ethiopië hanteert de Juliaanse kalender, wij de Gregoriaanse. Dat was een onverwachte verrassing. We konden in Gondar, heilige stad, een paaswake bij een kerk bijwonen aan de vooravond van Pasen. In de kerk zongen en dansten 12 priesters, onzichtbaar voor het publiek in een afgeschermde heilige ruimte middenin de kerk(tempel). De kerk zat en stond stampvol gelovigen. Buiten zaten en lagen mensen die er niet meer in konden, gescheiden in een mannen- en een vrouwengedeelte. De dienst duurde van ´s avonds 9 tot ´s nachts 3 uur. Veel vrouwen hadden zich in hun omslagdoek gerold en lagen te slapen. Heel bijzonder om hier een paar uur deel van te mogen zijn, als enige toeristen.

'492145' door Corriedewinter '492145' door Corriedewinter

IranGhom

IranGhom

Mullah's en Fatima in

Corriedewinter

Om het sjiitisch bedevaartsoord Qum te bereiken moeten we overstappen van onze gewone toeristen bus in een bus die speciaal voor dit doel is ingericht. Grote parkeerplaatsen vindt men misplaatst bij een heiligdom. De sjiieten vereren 12 imams, directe afstammelingen van de profeet Mohammed. Fatima, dochter van de zevende imam en zuster van de achtste Imam Reza, stierf in Qum toen ze op weg was naar haar broer in Mashad. Fatima neemt een bijzondere plaats in onder de familieleden van de profeet. Ze was bijzonder toegewijd, intelligent en toch bescheiden. Jaarlijks bezoeken miljoenen gelovigen en toeristen haar heiligdom. Wij dus ook, maar eerst moeten de dames een extra chador, een mantel die het hele lichaam bedekt, om. Je ziet dan alleen het gezicht. Als we er netjes uitzien mogen we met een van deze mullah's mee, zij zijn expert op elk gebied dat raakt aan het islamitisch geloof. Er zijn veel mullah's, want in Qum is het grootste seminarie van de Sjiieten gevestigd, met studenten uit 120 landen. Hier begon de islamitische revolutie onder leiding van imam Khomeini. We zijn nu al onder de indruk.

'490393' door ERo '490393' door ERo

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Ethiopië-1

ERo

Het bijbels tafereel leende zich tot het nemen van deze foto. Meer woorden zijn hier niet aan toe te voegen, het beeld spreekt voor zich...

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik